Blockchain & Supply Chain Management: problemen en bedrijven die het aanpakken

Blockchain Supply Chain Management

Blockchain-technologie heeft alles te maken met de wetenschap van het bijhouden van dingen. Oorspronkelijk geconceptualiseerd als een manier om waarde en veiligheid te bieden aan cryptocurrencies zonder een bemoeizuchtige tussenpersoon, zoals een bank of overheid, maakt blockchain-technologie nu zijn intrede in sectoren die zo divers zijn als onroerend goed en productie..

Waarschijnlijk het meest directe gebruik van de blockchain tot nu toe is supply chain management. In traditionele systemen houdt een combinatie van menselijke en computeractiva de goederen bij terwijl ze door de toeleveringsketen van producent naar klant stromen. Het idee is om een ​​ononderbroken bezitsketen te bieden die op elk punt langs de lijn toegankelijk is om precies uit te zoeken wie wat heeft, waar, wanneer en waarom.

Dit proces is op zijn zachtst gezegd omslachtig en elke schakel in de keten is een potentieel punt van mislukking. Een vergeten of typefout, een versleten verzendetiket of een ronduit frauduleuze scan kan het hele systeem in de war brengen.

Blockchain Supply Chain Management

De blockchain biedt een waterdichte oplossing door het menselijke element te verwijderen en het mechanische of computerelement slim te stroomlijnen.

Bijhouden

Laten we eens kijken naar een voorbeeld in het nieuws: staalproducten die naar de Verenigde Staten worden verzonden. In maart stelde de Amerikaanse president Donald Trump een tarief van 232 in voor alle goederen uit alle landen. Hoewel 232’s over het algemeen worden gebruikt voor nationale veiligheidsdoeleinden, was het onderliggende doel van de 232 om overslag van goederen te voorkomen zwaar getarifeerd China door neutrale landen en naar de Verenigde Staten.

Het overslagvraagstuk illustreert perfect de problemen met traditioneel supply chain management.

Een molen in China draait een stalen balk. De molen zou deze balk idealiter willen verkopen voor een hoge dollar. Helaas hanteren de VS momenteel de hoogste prijs voor balken, en het heeft tarieven om Chinese balken uit de markt te prijzen vanwege eerdere antidumpingzaken.

De Yangshan-haven in Shanghai

De Yangshan-haven in Shanghai, Afbeelding uit New York tijden

Gelukkig hebben de VS geen tarieven voor dit specifieke balkproduct in Vietnam. De balk wordt naar Vietnam verscheept. Als de potentiële exporteur een beetje fatsoen wil tonen, voert hij een kleine bewerking uit op de balk – zoals het polijsten van de onafgewerkte randen – voordat hij er een “Made in Vietnam” -sticker op slaat en deze naar de VS stuurt. Als het iets oneerlijker is , de sticker gaat op het onbewerkte product en het proces gaat onverminderd door.

De Amerikaanse douane en grenscontrole ontvangt deze straal – gemaakt in China – met een frauduleuze sticker die de valse Vietnamese oorsprong verkondigt. De balk baant zich een weg naar de klant, belastingvrij.

Binnenlandse staalproducenten schrikken en schreeuwen om een ​​overheidsoplossing. Omdat er geen echt transparante manier is om staalproducten te volgen terwijl ze de wereld rondreizen, reageert de Amerikaanse regering door iedereen een tarief te heffen, in de hoop het overgeslagen materiaal te raken.

Dit is vergelijkbaar met opereren met een kettingzaag in plaats van met een scalpel.

Deze hele reeks gebeurtenissen zou niet hebben plaatsgevonden als slechts één schakel in de toeleveringsketen had geëist dat blockchain-technologie zou worden gebruikt om de foutieve straal te volgen en te verifiëren. Omdat transacties die plaatsvinden op de blockchain moeilijk tot onmogelijk te vervalsen zijn, wordt de hele kwestie van overslag omstreden.

Het menselijke element

Als we een stap dichter bij de hypothetische situatie komen, ontdekken we dat de balk in kwestie helemaal niet bedoeld was voor overslag. In feite had het nooit de fabriek verlaten; het zou intern worden gebruikt, in een bouwproject aan de zuidkant van de molen.

Het probleem deed zich voor toen een administratief medewerker per ongeluk de barcode van deze balk groepeerde met de barcodes van een lading die bestemd was voor export. De balk die 100 meter verderop zou moeten worden opgericht, is nu duizenden mijlen verwijderd op een boot, op weg naar onbekende bestemmingen.

Nogmaals, blockchain-technologie had dit probleem kunnen voorkomen. Zonder menselijke vingers in het proces om op de verkeerde sleutel te slaan, gaat de balk zoals oorspronkelijk gepland naar de interne bouwplaats. Zelfs als er iets absoluut catastrofaals zou gebeuren – zoals de streepjescodesticker die eraf valt – kan de ontbrekende straal via de blockchain worden getraceerd naar het “verdwijnpunt” en kan het probleem handmatig worden verholpen. Zonder een luchtdicht en toegankelijk voorraadsysteem op de blockchain, verdwijnt de balk in afrondingsfouten van bedrijven.

Flowspace Magazijn

Flowspace, Warehouse Image van Techcrunch

Het behoeft geen betoog dat de blockchain al het bijbehorende papierwerk zou vereenvoudigen dat nodig is om een ​​product te markeren voor interne consumptie zonder de orderboeken of voorraadbelastingberekeningen te vervuilen..

Versheid kan variëren

Hoewel staalzendingen een onmiddellijk en actueel voorbeeld zijn, zal blockchain-technologie ongetwijfeld voor verstoring zorgen in bijna elke branche waar tijd een cruciale factor is. Voedsel is hier waarschijnlijk het beste voorbeeld van.

Op dinsdag verlaat een krat tomaten de boerderij. De nieuwe man in het magazijn plaatst het per ongeluk op het linker laadperron, dat alleen voor niet-bederfelijke goederen is. De koelwagen arriveert woensdagochtend, laadt op en vertrekt – zonder één doos tomaten.

Een paar dagen gaan voorbij. De arme tomaten worden met de minuut steeds rotter.

De geur waarschuwt een van de ouwe rotten in het magazijn, die de kist terug naar de juiste kant verplaatst en het etiket fudgeert om te verbergen dat de tomaten al meer dan 48 uur langzaam in ketchup veranderen. Ze vertrekken vrijdagochtend vroeg, op weg om ergens een kruidenierswinkel teleur te stellen.

Wanneer de goof wordt ontdekt, wordt de kist met tomaten omgegooid. En wat ga jij doen? Het aanwezige voorraadbeheersysteem leek redelijk luchtdicht. Alles werkte zoals verwacht, totdat de krat aan de verkeerde kant van het magazijn werd geplaatst en met een defecte datum uit de supply chain verdween.

Terwijl ons voorbeeld van een straal zich voornamelijk bezighield met waar de straal zich op een bepaald moment bevond, is tijd de operatieve factor voor onze tomaten. Gelukkig lost de blockchain dit probleem ook op. Tijdstempels zijn een fundamenteel onderdeel van de blockchain en kunnen niet worden gewijzigd. De supermarkt moet in staat zijn om de tijdstempels van al zijn goederen te controleren om precies te bepalen hoe vers ze zijn – en om een ​​solide reden te hebben voor een terugbetaling als er een onregelmatigheid optreedt. Een blockchain-systeem zou incidenteel ook documentatie leveren voor de andere goederen van de winkel, waardoor het personeel de kwaliteit scherp in de gaten kan houden en knoeien kan voorkomen.

Bedrijven die het probleem aanpakken

Er zijn een aantal op blockchain gebaseerde bedrijven die de huidige supply chain-problemen via een paar methoden als volgt willen oplossen.

Waltonchain

Waltonchain is een gezamenlijk project van Chinese en Koreaanse ontwikkelaars dat als doel heeft blockchain-technologie en radiofrequentie-identificatie (RFID) te combineren om te helpen bij het beheer van aanbodwijzigingen, met als doel de integratie van blockchain en het internet der dingen te bevorderen..

Waltonchain

Wabi

WaBi streeft ernaar om de beveiliging van de blockchain te nemen en deze te gebruiken om echte goederen te authenticeren, om te voorkomen dat consumenten overlijden of ernstige schade door namaakgoederen. Het team plaatst anti-namaaklabels op consumptiegoederen, zodat klanten een verifieerbare methode hebben om te bewijzen dat het artikel in kwestie is wat het beweert te zijn en dat er niet mee is geknoeid. Consumenten gebruiken vervolgens WaBi, het token, om de producten te kopen. Hoewel het token WaBi en zijn moedermaatschappij, Walimai, zich voornamelijk in China bevinden, breiden ze ook internationaal uit.

Wabi

VeChain

VeChain gebruikt de blockchain om voordelen te bieden voor een reeks industrieën, waarbij een specifiek probleem in verband met elke specifieke sector wordt aangepakt en tegelijkertijd een oplossing wordt geboden. In de drankindustrie is bijvoorbeeld voedselveiligheid een cruciale zorg, vooral bij geïmporteerd voedsel. Bedrijven maken zich met name zorgen over hoe ze namaak kunnen stoppen en hoe ze tracking en tracing effectiever kunnen maken.

VeChain

Eerlijkheid, afgedwongen

De integratie van blockchain-technologie in de supply chain dwingt systematisch eerlijk af aan al zijn deelnemers. Mogelijkheden voor fraude en gaming worden het systeem onbruikbaar gemaakt, en dit kan een rimpeleffect hebben dat verder gaat dan efficiënt bedrijfsbeheer. Ten minste één groep gebruikt de blockchain om menselijke slavernij in risico-industrieën te bestrijden, aangezien de bron van diamanten en zeldzame aardemineralen niet langer gemakkelijk kan worden afgedekt.

Business as usual zal waarschijnlijk buiten de boot vallen naarmate de acceptatie van blockchain doorgaat. Vanwege het gedistribueerde en alomvattende karakter zou slechts één blockchain-afhankelijke schakel in de toeleveringsketen voldoende moeten zijn om de rest van de keten te dwingen op één lijn te komen. Als een link aantoonbaar absoluut waar kan worden bewezen, is het logisch dat de rest ofwel aan deze norm moet voldoen, anders riskeert hij verouderd, onbereikbaar of gewoon frauduleus te lijken.

Daarin ligt mogelijk het grootste voordeel van de blockchain ten opzichte van traditionele beheerstrategieën – het is gewoon te eerlijk om te falen.

Referenties

  1. http://www.supplychain247.com/article/why_blockchain_is_a_game_changer_for_the_supply_chain
  2. https://www2.deloitte.com/us/en/pages/operations/articles/blockchain-supply-chain-innovation.html
  3. https://hackernoon.com/blockchain-technology-for-supply-chain-management-3d12121df57b
  4. https://www.commerce.gov/news/press-releases/2018/02/secretary-ross-releases-steel-and-aluminum-232-reports-coordination
  5. https://www.nytimes.com/2018/04/22/business/china-trade-tariffs-transshipment.html
  6. https://www.bloomberg.com/professional/blog/blockchain-coming-everywhere-ready-not/
  7. https://www.newfoodmagazine.com/article/36978/blockchain-food/
  8. https://slavefreetrade.org/blockchain-tackling-slavery-in-supply-chains/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me