Blockchain en onroerend goed: hoe het de markt zal verstoren en transformeren

Blockchain voor onroerend goed

Een van ‘s werelds oudste bedrijven staat op het punt te worden verstoord door een van de nieuwste ter wereld. Kopers, verkopers en huurders van onroerend goed experimenteren met blockchain-technologie om lastige tussenpersonen uit de industrie te verwijderen.

Er zijn maar weinig vastgoedtransacties die rechtstreeks van aanbieder naar klant verlopen. Er zijn doorgaans notarissen, agenten, advocaten, banken, trusts en meer in de mix. Bij relatief eenvoudige zaken, zoals het huren van parkeerplaatsen of het opladen voor nutsvoorzieningen, zijn tussenpersonen betrokken.

Blockchain voor onroerend goed

Hoewel de acceptatie van blockchain laag blijft en de technologie grotendeels ongetest, zijn er ten minste twee grote arena’s die onmiddellijk profiteren van het gebruik van blockchain: repetitieve transacties en ouderwetse liquiditeit..

Automatisering van microbetalingen

Het vinden van een parkeerplaats in de stad is een hele klus. Het omvat veel onbezonnen autorijden, het controleren van borden en een verouderd betalingsproces. Ofwel een mens of een machine neemt uw fiat, registreert die transactie op een papieren slip, en dan vertelt die papieren slip een andere mens of machine dat u allemaal betaald bent en vrij bent om de garage te verlaten.

Het runnen van een parkeergarage is ook geen sinecure. Iemand moet die mensen betalen of die machines onderhouden. Ze moeten worden gevuld met papierstroken en iemand moet aan het einde van de dag controleren of het systeem werkt zoals verwacht. Zoals iedereen die in de rij heeft gestaan ​​om te betalen voor het parkeren na een groot sportevenement, je kan vertellen, kan een kapotte machine of een matige persoon in de mix een ernstig knelpunt veroorzaken.

Betreed de blockchain, hier belichaamd door een potentiële aanbieder van oplossingen PARKGENE. Met behulp van het GENE-token van het bedrijf kunnen chauffeurs een parkeerplaats vinden, reserveren en betalen via een mobiele app. De parkeerexploitant krijgt een realtime momentopname van de beschikbaarheid en er zijn geen rommelige transactiekosten voor creditcards of betalingsknelpunten.

Parkgene

Parkeren is slechts één voorbeeld van een zich herhalende onroerendgoedtransactie die zou kunnen profiteren van blockchain-automatisering. Vergelijkbare technische oplossingen worden overwogen voor hotelverhuur en routinematige betalingen voor nutsvoorzieningen.

Afgezien van de oppervlakkige use-cases, zoals Russische hotels die Bitcoin accepteren voorafgaand aan het WK, zijn er al verschillende tokens in het spel om hoteleigenaren in staat te stellen beheermaatschappijen uit de mix te verwijderen en rechtstreeks aan hun klanten te verhuren.

LockChain heeft als doel een Airbnb-sfeer te brengen bij grote hotelketens zonder commissies en de mogelijkheid om beschikbare kamers direct op de blockchain te vermelden.

“Geavanceerde blockchain-technologie en het gebruik van een native token zullen ons in staat stellen met een doeltreffendheid te werken die ongeëvenaard is door enige andere accommodatieleverancier in de branche”, aldus LockChain. “Hierdoor kunnen we alle commissies op inkomsten schrappen en ons concentreren op het leveren van waardegedreven service voor een vast maandelijks bedrag in combinatie met een‘ freemium ’-model, waarbij sommige extra’s tegen een meerprijs kunnen worden geleverd.”

Vergrendelketting

Snijd het papierwerk

Een van de beste dingen van het omgaan met onroerend goed is de relatieve stabiliteit; de woning of het perceel staat fysiek op een vaste locatie. Bovendien zit het vast in een bijna ondoorgrondelijk web van juridische en regelgevende administratieve rompslomp.

Ironisch genoeg is dit ook een van de ergste dingen aan onroerend goed. Het is per definitie een illiquide asset. Bij het proces om van uw huis een kopje koffie of concertkaartjes te maken, zijn banken, makelaars, huisinspecteurs en meer betrokken.

Het verplaatsen van een deel of al het papierwerk dat gepaard gaat met het kopen of verkopen van een huis naar een blockchain, verandert een byzantijns proces in een redelijk eenvoudige transactie. Iedereen in elke fase van het proces heeft toegang tot de toepasselijke documenten en slimme contracten worden geverifieerd en voorzien van een tijdstempel op basis van de blockchain in plaats van een agent of notaris. De vergoedingen voor al die stappen en services worden ook drastisch verlaagd.

Door blockchain-technologie in de mix te introduceren, wordt het niet gemakkelijk om huizen in dollars te veranderen. Sommigen zullen misschien beweren dat dit waarschijnlijk niet zou moeten, vanwege de sommen geld en verantwoordelijkheid die ermee gemoeid zijn. Maar blockchain-technologie heeft het potentieel om de tijd en het geld dat aan de gemiddelde onroerendgoedtransactie wordt besteed drastisch te verminderen.

Een bedrijf dat deze arena verkent is REX. Kopers en verkopers kunnen de blockchain van het bedrijf gebruiken, met een REX-token, om eigendommen te vinden, te vermelden en te kopen. Het REX-systeem is ook zelfpolijstend; het beloont luisteraars voor het schoon en actueel houden van informatie.

REX

“Via een gedecentraliseerde marktplaats biedt REX een spectrum aan informatie, variërend van belasting, verkoop, trends en buurt, allemaal bijgedragen door gebruikers”, stelt het bedrijf in zijn FAQ. “Spamgegevens en gegevens over oude vermeldingen worden samengesteld door leden van de gemeenschap die worden gecompenseerd voor hun bijdrage aan het REX-ecosysteem. Het is de sector van onroerendgoedvermeldingen, gedemocratiseerd en gedecentraliseerd. “

De rijkdom verspreiden

Vastgoed is een van de grote jongens. Het is een bedrijf van triljoenen dollars. Dit feit is niet onopgemerkt gebleven door investeerders in de crypto-sfeer. Naast het verstoren van het vastgoedproces zelf, hebben verschillende cryptocurrencies het potentieel om de vastgoedgigant effectief te nemen en te verspreiden over een veel bredere investeringsbasis..

Onder het oude regime was er veel kapitaal nodig om in onroerend goed te investeren. Misschien heb je een kleine lening van een miljoen dollar van je vader nodig, zoals president Donald Trump ooit beroemd zei over zijn verhaal van vodden tot rijkdom. Als u niet het benodigde kapitaal zou kunnen bijeenbrengen, kunt u uw middelen bundelen in een regeling zoals een timeshare. Dat bracht een hele nieuwe reeks verwikkelingen met zich mee, met het timeshare-beheerbedrijf er middenin genesteld.

CrowdVilla, een REIDAO project en partner van REX, richt zich direct op het oude timeshare-model. Het bedrijf streeft ernaar om de opbrengst van zijn beursgang te gebruiken om vakantieverblijven te kopen, die vervolgens kunnen worden gebruikt met de CRV-tokens van het bedrijf. Het is een timeshare zonder de touwtjes in handen.

“CrowdVilla maakt het mogelijk om een ​​wereldwijd portfolio van hotels en vakantie-eigendommen op de blockchain echt te delen”, aldus het bedrijf. “Gebaseerd op het concept van het algemeen welzijn, stelt CrowdVilla de gemeenschap in staat om haar middelen te bundelen en samen eigendommen te verwerven voor gedeeld gebruik. De portefeuille zal zich bezighouden met het casual luxesegment dat een brede aantrekkingskracht heeft op mobiele bedrijven en vakantiereizigers. “

Verschillende munten zijn met name gericht op meer traditionele investeringen in onroerend goed BitProperty met zijn REIT-token. Met het token kunnen casual investeerders een digitaal aandeel in fysiek onroerend goed bezitten, compleet met dividenden, vergelijkbaar met hoe andere gevestigde niet-blockchain-bedrijven dat willen Fundrise bedienen.

Het realistisch houden

De gevestigde vastgoedmarkt gaat nergens heen. Dat is het grootste verkoopargument. Maar innovaties in blockchain-technologie breken langzaam weg aan de basis van het moderne vastgoedsysteem. Het algehele effect lijkt een afvlakking te zijn.

Beleggers met losse bedragen kunnen nu een stuk onroerend goed bezitten zonder tussenkomst van banken of agenten, en diezelfde eigenaren – groot en klein – kunnen hun eigendommen gebruiken om op een efficiënte en doorlopende manier rijkdom te genereren.

De dag zou binnenkort kunnen komen dat miljardair vastgoedmagnaten tot het verleden behoren, grotendeels vervangen door gemeenschapscoöperaties of soortgelijke entiteiten. Er is bijvoorbeeld technisch niets dat een lokale vakbond ervan weerhoudt zijn fysieke fabriek te bezitten zonder het ingewikkelde juridische en financiële moeras dat normaal gesproken met zich meebrengt.

Evenmin is er enige belemmering voor een toevallige belegger in onroerend goed die samen met statige banken of toegewijde beleggingsondernemingen in een groot project springt.

In de woorden van universiteitsvoetbalteams in het hele land – “Wiens huis? Ons huis.”

Referenties

  1. https://hackernoon.com/how-the-blockchain-will-impact-your-industry-a6374d4c3aaf
  2. https://parkgene.io/
  3. https://bitcoinj.github.io/working-with-micropayments
  4. https://www.ccn.com/russia-allows-cryptocurrency-payments-for-hotels-during-fifa-world-cup-2018/
  5. https://bitcoinexchangeguide.com/lockchain/
  6. https://steemit.com/cryptocurrency/@markjackson1989/these-3-cryptocurrencies-could-change-how-we-look-at-real-estate
  7. https://www.inman.com/2018/02/12/property-coin-cryptocurrency-real-estate/
  8. https://btptoken.io/en/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me