Beginnershandleiding voor Cryptocurrency Airdrops

Airdrops-gids

Terwijl je je verdiept in de wereld van cryptocurrency, ben je de term ‘airdrop’ misschien een paar keer tegengekomen. Nee, dit is niet de functie voor bestandsoverdracht die bij Apple-apparaten wordt geleverd. In cryptocurrency betekenen airdrops gratis geld. Ernstig.

Airdrops-gids

Wat is een Airdrop?

Het lijkt erop dat een bedrijf elke dag een Initial Coin Offering (ICO) lanceert. Het is veel moeilijker om op te vallen met hoeveel er zijn. In plaats van zichzelf meedogenloos overal op internet te promoten, zal het team achter de nieuwe ICO kijken naar de blockchain van een reeds gevestigd token en elke persoon verzamelen die die munt in hun portemonnee heeft. Ze zullen dan een bedrag van hun token verdelen in verhouding tot het bedrag dat u bezit.

Een vork van een bestaande munt kan je ook een gelijk bedrag van de nieuwe munt geven, een recent voorbeeld is toen BitCoin Cash werd gemaakt en alle houders van Bitcoin hetzelfde bedrag in Bitcoin Cash ontvingen.

Bitcoin Cash-website

Waarom zou een bedrijf mij gratis tokens geven??

Zoals gezegd is de markt voor ICO’s ongelooflijk verzadigd. De meeste mensen rollen eerder met hun ogen als ze een nieuwe cryptocurrency zien dan dat ze investeren. Dat gezegd hebbende, als het team achter die nieuwe valuta gratis tokens ter aandacht geeft, is de kans veel groter dat ze die krijgen. In marketing zijn eerste indrukken ongelooflijk belangrijk. Hoe kun je een bedrijf niet zo goed vinden dat je bij een ontmoeting betaalt??

Als een bedrijf een deel van hun token naar uw portemonnee stuurt en u merkt het, dan kan het u ertoe aanzetten om meer naar hun project te kijken en als het u bevalt, kunt u besluiten om in hen te investeren. Het is eigenlijk gratis marketing voor de tokenverkoop of de lancering van munten, het kost het bedrijf niets om deze tokens aan u te verstrekken, maar het kan hen helpen met merkherkenning.

Een andere reden waarom bedrijven gratis tokens uitgeven, is om te helpen bij de decentralisatie van hun valuta. Een recent voorbeeld hiervan was Omise Go die zijn uitgezonden grote aantallen van hun tokens aan Ethereum-houders kort na hun succesvolle ICO, met vermelding van:

Bij OmiseGO zijn we van mening dat tokens het nuttigst zijn als ze zo wijd mogelijk worden verspreid. In het geval van een toestemmingsloos proof-of-stake (PoS) -netwerk, met name een netwerk met een zeer economisch waardevolle gedecentraliseerde beurs die zowel cryptocurrency als echt geld verhandelt, is een brede distributie ook van cruciaal belang voor netwerkbeveiliging.

Hoe kan ik meer te weten komen over toekomstige Airdrops?

Airdrops zijn niet altijd een verrassing. Sommige bedrijven maken hun bedoelingen bekend via een persbericht, terwijl andere je zullen “belonen” voor deelname aan hun sociale volgers binnen een beperkt tijdsbestek. Deze teams zijn selectiever in het bepalen van wie hun gratis valuta krijgt, in plaats van deze aan de hele blockchain te geven.

Verschillende groepen op Telegram of Facebook houden de aankomende ICO’s bij en kondigen relevante airdrops aan. Websites zoals airdropalert.com volgen ook altijd nieuwe weggeefacties. Sommige bedrijven zullen een airdrop gebruiken om hun portemonnee of applicatie te promoten, waarbij staat dat de eerste 50.000 downloads de respectievelijke valuta zullen ontvangen. Andere projecten zullen je zelfs vragen om ze te promoten op een forum of website in ruil voor tokens.

Airdrop-waarschuwingen

Er zijn geen “officiële” regels over hoe een airdrop moet plaatsvinden. Iedereen doet het op zijn eigen manier, en het is aan jou om te beslissen of je mee wilt doen.

Veilig blijven in de wereld van Airdrops

Soms zie je een valuta die om je privésleutel vraagt ​​of om geld te sturen voordat ze de airdrop starten. Doe dit niet. Geen enkele goede airdrop zal die informatie ooit van u nodig hebben, laat staan ​​u om geld vragen. De cryptocurrency-industrie is er trots op niet-gereguleerd te zijn, laat het niet de beste uit je halen, want het zijn oplichters die zullen horen over een aanstaande airdrop en proberen te profiteren door nep-phishing-websites te maken die zijn ontworpen om je cryptocurrency-sleutels te gebruiken. Om duidelijk te zijn :

Geef nooit uw privésleutel voor Airdrops

Dat een airdrop legitiem is, wil natuurlijk niet zeggen dat je er geld mee kunt verdienen. De meeste airdrops worden gedaan wanneer een valuta een lage waarde heeft in de hoop dat mensen zullen investeren. De kans is groot dat deze tokens nooit genoeg zullen verhogen om iets waard te zijn. U kunt het nooit zeker weten, dus het is altijd in uw eigen belang om alle munten die u ontvangt te onderzoeken voordat u een beslissing neemt.

Scope out de social media-pagina’s van een ontwikkelaarsteam. Hebben ze interactie met hun fans en beantwoorden ze vragen? Ze zijn waarschijnlijk legitiem. Als een airdrop echt is, heeft iemand daar ergens melding van gemaakt.

Heb ik een specifieke portemonnee nodig??

De meest populaire blockchain voor airdrops is verreweg Ethereum, en veel van de tokens die zijn gemaakt met ERC-20-tokens. Het Waves-platform heeft ook veel airdrops met nieuwe tokens, dus om ervoor te zorgen dat je de meeste kans hebt om gratis airdrops te ontvangen, moet je voor beide portemonnees maken en wat munten erin bewaren.

U zult zien dat de meeste airdrops een ‘ERC-20’-compatibele portemonnee vereisen, wat betekent dat elke portemonnee de Ethereum-blockchain ondersteunt waarvoor u de privésleutels bezit. Als u een uitwisseling gebruikt om uw tokens vast te houden (wat we niet adviseren), moet u ze in uw eigen portemonnee opnemen om airdrops te ontvangen.

De beste portemonnee om te gebruiken voor Ethereum is MyEtherWallet, lees onze gids om erachter te komen hoe je er een instelt.

Stuur Ether

U kunt ook een hardware wallet gebruiken zoals de Trezor of Ledger die samenwerkt met de MyEtherWallet-website, dit is de veiligste manier om uw cryptocurrency op te slaan aangezien uw privésleutels nooit worden blootgesteld aan uw eigen computer, wat betekent dat zelfs als u besmet bent met een virus of malware, kunnen ze uw sleutels niet stelen.

Gevolgtrekking

Voordat u met een nieuwe cryptocurrency in aanraking komt, is het altijd essentieel dat u uw onderzoek doet en gelooft in de visie achter de technologie. Let op oplichting en onthoud dat een legitiem project geen reden heeft om uw privégegevens te vragen. Airdrops kunnen een opwindende manier zijn om meer over een project te weten te komen en kunnen zelfs uw volgende grote investering zijn. Zorg ervoor dat u slim omgaat met uw betrokkenheid, en doe altijd een stapje extra om uw gegevens veilig te houden. En we herhalen nog een laatste keer …

Geef nooit uw privésleutel voor Airdrops

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me