Zilliqa (ZIL) vänder sig till Chainlink Oracles för smarta dataflöden

Chainlink Zilliqa-partnerskap

Smart kontraktsplattform Zilliqa (ZIL) är den senaste inom blockchain-rymden för att omfamna tekniken för decentraliserat oracle-spel Chainlink, vilket gör det möjligt för vanliga silade smarta kontrakt att interagera med off-chain data.

Zilliqas byggare tillkännagav integrationen den 31 juli och sa att meldet har resulterat från att deras team nyligen arbetat med Chainlink för att säkerställa att en speciell adapter framgångsrikt kommer att ansluta externa dataflöden till Zilliqas smarta kontrakt.

Chainlink Zilliqa-partnerskap

Team-up kommer när Zilliqas stödjare har kommit full ånga för att göra plattformen till ett livskraftigt snabbare alternativ till äldre och mer förankrade blockchain-projekt. Uppstartplattformens mainnet gick först i drift i januari 2019.

På nyheterna hyllade Zilliqas vetenskapliga chef och president Amrit Kumar Chainlink-samarbetet som ett sätt att påskynda mognaden av smarta kontraktsplattformens ekosystem:

”När vi fortsätter att utforska fler lösningar inom decentraliserad finansiering kommer tillgång till säkra och tillförlitliga prisflöden att vara en integrerad del av den växande mångfalden i Zilliqa-ekosystemet. Vi ser fram emot att se spännande nya applikationer i vårt nätverk som decentraliserade börser, handelsplattformar och många andra kryptointegrerade finansiella tjänster. ”

Dessutom sa Chainlink internationell affärsutvecklingschef Dan Kochis att den nya integrationen lyfte fram det decentraliserade oracle-projektets uppdrag att tillhandahålla ökade smarta kontraktsfunktioner över kryptoekonomin:

”Vår senaste lansering av mainnet visade våra möjligheter att utrusta smarta Ethereum-kontrakt med möjligheten att fråga marknadspriser. Efter månader av samarbete med Zilliqa-teamet är vi glada att utöka våra off-chain datafrågefunktioner till ännu en innovativ banbrytare i det globala blockchain-ekosystemet. ”

Sprida ordet på .Zil Domains

Samma dag som Chainlink-tillkännagivandet avslöjade Zilliqa-stiftelsen att det skulle samarbeta med mjukvaruföretaget Unstoppable Domains för att starta en bidragskampanj på 250 000 USD för att finansiera utbyte och plånböcker för implementering av .zil-domäner – läsbara adresser som gör kryptovalutabetalningar lättare.

Som en del av programmet kommer individuella bidrag att gå så högt som $ 15 000, och två inledande bidragsmottagare har redan valts: Singapores kryptobörsräknernätverk och kryptoplånbok Equal Tech.

Som Unstoppable Domain-verkställande direktör Matthew Gould förklarade syftade kampanjen till att göra kryptovalutor mer allmänt tillgängliga:

”Tänk dig om alla större börser och plånböcker stödde blockchain-domäner. Detta är en standard som alla plånböcker eller utbyten i världen skulle kunna använda. Skickar du ETH? Skicka den till min .zil-domän. Skickar BTC? Skicka den till min samma domän. Så här ser verkligen bra användarupplevelse ut. ”

Bidragsprogrammet kommer på klackarna Unstoppable Domains som auktionerar ut 60 stora .zil-domäner förra månaden. Några av namnen som var på väg att ta med var bitcoin.zil, crypto.zil och blockchain.zil.

De faktiska domänerna själva gick live på Zilliqa mainnet den 9 juli. En domänlistningstjänst, där användare kan utbyta .zil-domäner, kommer att aktiveras i början av augusti.

Chainlink Keep The Clout Coming

Chainlink-projektet och dess tillhörande LINK-token har snabbt blivit framträdande under 2019 på en rad anmärkningsvärda utvecklingar.

På den tekniska fronten lanserades Chainlinks decentraliserade oracle-mellanprogram på Ethereum-mainnet redan i maj.

Stora företag har nyligen utforskat Chainlinks möjligheter också. I juni släppte Google Cloud-teamet en artikel som beskriver hur en kombination av Google Cloud, Ethereum och Chainlink kan utnyttjas för att skapa så kallade “hybrid cloud-blockchain-applikationer.”

“Möjliga applikationer är otaliga”, skrev företagets utvecklingsförespråkare Allen Day.

Dagar senare avslöjade det startfokuserade dotterbolaget till kraftverksföretaget Oracle vid sommarens CloudEXPO-konferens att det samarbetade med Chainlink-teamet för att hjälpa startups att tjäna pengar på API: er med hjälp av Oracle Blockchain Platform och Chainlink’s oracles.

Populärt amerikansk kryptovalutautbyte Coinbase lade också särskilt till stöd för LINK-token förra månaden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me