World Economic Forum (WEF) citerar Blockchain som transformativ teknik

WEF Blockchain

World Economic Forum (WEF) nyligen släppte ett papper som heter “Building Block (chain) s for a Better Planet.” Forskningsdokumentet författades i samarbete med PWC och Stanford Universitys Stanford Woods Institute for the Environment. Det är en överväldigande positiv bit för blockchain och föreslår många områden där blockchain kan göra stor skillnad.

WEF Blockchain

Enligt rapporten,

”Blockchain-användningsfallslösningar som är särskilt relevanta för miljöapplikationer tenderar att samlas kring följande övergripande teman: möjliggör övergångsrenare och effektivare decentraliserade system; peer-to-peer-handel med resurser eller tillstånd; transparens och hantering av försörjningskedjan; nya finansieringsmodeller för miljöresultat, och förverkligandet av icke-finansiellt värde och naturkapital. ”

Den kanske mest intressanta idén i ovanstående uttalande är idén om “icke-ekonomiskt värde”. På många sätt har modern kultur blivit laserfokuserad på att tjäna pengar, medan naturen (det underliggande värdet) av pengar har glömts bort.

World Economic Forum ser lovande i Blockchain

Även om det är ganska torrt skrivit, tar rapporten upp några miljöfrågor som inte ofta kommer upp för ofta i pressen. Blockchain har förmågan att minska ineffektivitet, vilket också kan vara en stor fördel för vårt globala ekosystem.

Rapporten fortsätter och säger att ”Även om vi har upplevt en mycket positiv ekonomisk tillväxt (realproduktionen växte 20 gånger och 700 miljoner människor har flyttat till medelklassen) så har detta hänt på bekostnad av vår naturliga miljö Att driva ekonomisk tillväxt, och därmed efterfrågan, sätter en ökande press på vår miljö, ”vilket är en rättvis poäng att göra.

Komma förbi Hype

Det har varit mycket hype kring blockchain.

Ordet ”blockchain” var nästan synonymt med kryptos fram till nyligen när människor började vakna upp till de funktioner som Distribuerad Ledger Technology (DLT) har. WEF-rapporten verkar blekna bort röken och speglarna som många är fångade i och driver till den underliggande potential som blockchain ger till många handelsområden..

WEF citerade energisektorn och verktygen som en utmärkt plats för blockchain-applikationer. Av hundratals ICO: er som kom till marknaden förra året var mindre än 1% av dem involverade i energi eller verktyg. WEF-rapporten identifierade 65 användningsfall för blockchain, och många av dem faller inom energisektorn.

De fyra bästa områdena där Blockchain kan göra skillnad

WEF identifierade åtta områden där blockchain kan bli en utmärkande teknik. Här är fyra av dem, som alla kan leda till nya företag som skapar verkligt socialt värde för alla inblandade.

EN genomskinlig försörjningskedja

WEF kan vara lite sent till blockchain-partiet i logistiksektorn. De ser blockchain som inleda en ny era i hur globala försörjningskedjor fungerar, vilket faller i linje med de plattformar som företag som IBM rullar ut i den verkliga världen just nu..

Blockchain Supply Chain Management

Läs: Blockchain & Supply Chain Management

TVÅ hållbar och decentraliserad resurshantering

En centraliserad resursfördelningsmodell var det bästa vi kunde göra. I en värld där kol eller naturgas var ryggraden i elnätet var centraliserad distribution av sofistikerade parter förmodligen det bästa sättet att gå. Nu när icke-traditionella kraftsystem är livskraftiga är det förmodligen dags att göra några ändringar i hur vi fördelar energi.

TRE nya former av finansiering och investering

Det finansiella systemet är länge försenat för en större översyn. Blockchain är till synes skräddarsydd för mikrofinansiering och mikrolån, vilket kan förändra hur människor får tillgång till kapital överallt. Istället för att gröna kraftleverantörer tävlar om lån till rådande marknadsräntor kan blockchain låta människor låna ut till gynnsamma villkor till företag de vill stödja.

FOUR Blockchain möjliggör stimulerade cirkulära ekonomier

Gissa vad?

När du köper en produkt som säljs i en plastbehållare betalar du inte en realistisk summa pengar. Det finns ett antal orsaker till detta, men de massiva skattelättnader som oljebolagen får är en av dem.

Det finns lite incitament att återvinna de flesta plastprodukter, varför det finns en enorm mängd plast som flyter mitt i Stilla havet. Blockchain används redan av IBM för att stimulera insamlingen av Stilla havets soplapp, och det finns många andra områden som kan få hjälp av samma teknik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me