Vitalik Buterin ansluter sig till OmiseGO AMA, diskuterar skalbarhet i eterum

Omise Go AMA

Det populära Ethereum-projektet OmiseGO höll en live-streamad AMA-video för några dagar sedan. Överraskande var Ethereums medskapare Vitalik Buterin närvarande och diskuterade ett antal punkter om Ethereum och dess tillväxt. Av någon konstig anledning diskuterades dock inte mycket om OmiseGO själv. Istället spelade det mer ut som en gruppintervju av Buterin med andra som bara slog in kommentarer regelbundet. Läs vidare när vi går igenom AMA och vilken typ av frågor gjorde det till videon.

Omise Go AMA

Vad är OmiseGO?

För de som inte känner till OmiseGO och vill ha en fördjupad förklaring, kolla in vår artikel om projektet här.

En nybörjarguide för Omise Go

För dem som bara letar efter en kort översikt är OmiseGO ett Ethereum-baserat projekt som vill både “banka de obankrade” och “avbanka bankerna”. De planerar att göra detta genom att erbjuda ett antal mobila plånbokslösningar och höghastighets- och lågkostnadstransaktioner av alla slags olika typer av värde inklusive fiatvalutor. Projektet leder också utvecklingen av Plasma, en andra lagerlösning för Ethereum-skalning, och Vitalik Buterin är officiellt en rådgivare till projektet.

Låt AMA börja

AMA öppnar i vad som verkar vara en lägenhet med Vitalik Buterin och ett antal OmiseGO-team som sitter runt ett litet bord. Buterin sitter mittemot David från OmiseGO och de två är mitt i en omgång Go. Efter några drag säger laget att Buterin är ett ”odjur” i spelet.

Buterin själv är hans vanliga, synligt obekväma jag, men hans svar är lika tydliga och djupgående som de alltid är när Buterin ger en presentation.

Buterin om framtiden för Ethereums skalbarhet

Omedelbart börjar AMA med Buterin som diskuterar skalbarhet i Ethereum och vad han planerar för nätverkets framtid. Specifikt diskuterar Buterin två tekniker, skärning och plasma.

Vitalik på Disrupt SF

Vitalik förklarar Ethereum vid Disrupt SF, bild från TechCrunch.

Sharding, enligt Buterin, är en lagerteknologi som kommer att förbättra Ethereum själv och potentiellt kan ge en 100-faldig förbättring av nätets kärnprestanda. Plasma är å andra sidan en andra skiktteknologi som Buterin beskriver som komplement till skärning. Om de två teknikerna används tillsammans uppskattar Buterin att detta skulle resultera i en 1000-faldig ökning av transaktionshastigheter.

En uppföljningsfråga på detta gällde OmiseGO själv. Tidiga beskrivningar av tekniken föreslog att den skulle kunna stödja upp till 1 miljon transaktioner per sekund ensam. Detta, enligt Buterin, skulle innebära att om alla tre teknikerna var effektivt lagrade tillsammans, skulle det motsvara miljarder transaktioner per sekund, som långt översteg behoven hos världens börser, betalningsnät och många andra teknologier tillsammans.

Samtalen flyttade sedan in i ett mer esoteriskt område med samtal om var inspiration kommer ifrån och vad som fick människor att engagera sig i rymden. Buterin skisserade att hans attraktion till blockchain-området i allmänhet berodde på dess förmåga att låta vanliga människor med regelbunden datorkraft skapa en suverän valuta som är fri från statlig kontroll. När det gäller inspiration angav Buterin inget särskilt. Istället sa han att hans inspiration kommer från många källor med små bitar här och där.

OmiseGO Till synes glömt

Vad som var konstigt med AMA är att väldigt lite om OmiseGO själv diskuterades. OmiseGO-huvudnätet var tänkt att tas i bruk i slutet av 2017. Det är nu nästan sex månader efter det, och vi är fortfarande bara knappt ser testnät och betas för utvecklare som slår blockchain. Som var fallet med många andra tidiga Ethereum-projekt verkar de ha överskattat sin produktionshastighet och förmåga att skapa en levande produkt. Ett annat exempel på detta skulle vara Golem som hade lovat en levande produkt också i slutet av 2017, och ändå bara lanserades i april i år..

Under de senaste dagarna har OmiseGO sett generellt stabila tokenpriser runt $ 10- $ 15 vardera, och bara sjunkit under stora händelser på marknaden. Detta tyder på att den investerande allmänheten fortfarande är ganska säker på lagets förmåga att leverera exakt vad de lovar. Utan tvekan hjälper Buterins inflytande som en aktiv rådgivare till projektet i detta avseende.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me