Virtual Commodity Association-arbetsgrupp: syftar till att upprätta rättvis kryptolagstiftning med SEC

VCA

Kampen för bitcoin ETF-godkännande och korrekt reglering genom Securities and Exchange Commission (SEC) rasar, och många kryptoledare och entreprenörer arbetar med organisationen för att se om massöverföring och godkännande bland både regeringsorgan och allmänheten.

VCA

Gör Bitcoin till en vanlig valuta

Målet att få fram bitcoin och kryptovalutor har inte varit lätt. För det första domineras finansmarknaden till stor del av kreditkort och kontanter, och även om det finns vissa återförsäljare som Overstock.com som accepterar bitcoin som betalningsmetod för varor och tjänster är det fortfarande en sällsynthet. För det mesta ser många människor fortfarande bitcoin som en investeringsmöjlighet snarare än en betalningsform, och även den känslan börjar sjunka med tanke på bitcoins vanliga prisfall..

Sedan finns det striden om kryptovalutalagstiftningen. Det slogs nyligen fast att de flesta kryptovalutor – särskilt bitcoin och Ethereum – var råvaror, inte värdepapper, och kunde därför inte styras av SEC. Istället överlämnades tyglarna till Commodity Futures Trading Commission (CFTC), som nu övervakar nya lagar och regler för enheter som bitcoin.

Inte allt var klart

Även om investerare nu har ett tydligt svar fanns det en rädsla att brygga i kryptovalutautrymmet för inte så länge sedan när Ethereum fick beröm från SEC. De organisationen tittade på myntets förflutna, och vissa hävdade att det potentiellt var en säkerhet på grund av dess historia som en pre-sale token. Med andra ord, Ethereum uppstod genom ett initialt myntoffer (ICO).

Många letade efter den här idén med tanke på Ethereums decentraliserade natur. De hävdade att myntet hade blivit mer och mer decentraliserat över tiden, och att någon styrning genom SEC skulle ge liten eller ingen mening. Medan organisationen slutligen kom att se ljuset i denna fråga, var det en skrämmande tid för de flesta Ethereum-investerare.

Vad händer med dessa ETF: er?

Nu har vi många människor som väntar på godkännande av världens första bitcoin-ETF. Flera har skickats in de senaste månaderna, inklusive en från Winklevoss Twins i New Yorks Gemini Exchange. Medan denna ansökan och andra helt avvisades stod en ut bland SEC-medlemmar och tittare. Det skickades in av VanEck SolidX Bitcoin Trust; det fick ny uppmärksamhet från SEC, som publicerade ansökan om offentlig kommentar och till och med sökte yttranden från branschexperter för att bättre förstå nästa drag.

Vaneck brev till SEC

Läs: VanEck Pens öppet brev till SEC angående Bitcoin-ETF: er

Många trodde att detta skulle vara den ansökan som SEC skulle godkänna, även om beslutsfattande har skjutits upp till slutet av september. Detta har orsakat panik och kaos bland kryptoentusiaster, av vilka många har sålt sina stash och därmed tagit bitcoin ner till sin nuvarande position.

Var bara rak med oss

Vissa säger att de har fått nog med alla hoopla och vill att saker och ting ska vara enkla här. Således har de bildat det som kallas Virtual Commodity Association arbetsgrupp, utformad för att uppmärksamma kryptovalutor och hjälpa allmänheten att se fördelarna som bitcoin och dess kusiner har att erbjuda.

Arbetsgruppen består av flera digitala valutaväxlingar, inklusive Gemini, Bittrex och Bitstamp. Som ett självreglerande organ möter de nu SEC för att utveckla lämplig och rättvis lagstiftning om kryptovaluta som kan gynna alla som använder den.

Går vidare

John Roth, chef för efterlevnad och etik på Bittrex, kommenterar:

”Blockchain-industrin måste fokusera på att skydda sina kunder och verka på ett ansvarsfullt sätt för att öka adoption globalt. Genom att arbeta med VCA kan vi främja våra gemensamma mål att förbättra transparens, ansvarsskyldighet och säkerhet på alla plattformar för virtuell valutahandel. Denna insats kommer också att komplettera våra diskussioner med tillsynsmyndigheter och lagstiftare om att utveckla en långsiktig lösning som skapar en helt kompatibel miljö för blockchain samtidigt som den uppmuntrar innovation, ekonomisk tillväxt och USA: s ledarskap i branschen. ”

Under sitt första kommande möte kommer organisationen att fastställa de riktlinjer som krävs för medlemskap, bemanning och hantering av intressekonflikter. Dessutom har organet utsett Maria Filipakis till sin tillfälliga verkställande direktör. Filipakis ledde tidigare New York Department of Financial Services, där hon arbetade för att fastställa Big Apples BitLicense-krav.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me