Viktiga avhämtningar från Facebook VD Zuckerbergs planerade vågvittnesmål

Mark Zuckerberg

Under det mesta av sin nästan 11-åriga livslängd har Bitcoin flygt väl under radaren från den amerikanska regeringen. Men Libras lansering har förändrat saker.

Med lanseringen av Facebooks kryptovalutaprojekt, som kommer att antas av miljoner när det lanseras, har globala tillsynsmyndigheter känt behov av att svara. Så mycket att diskussionen om Vågen når de övre nivåerna i Washington.

Mark Zuckerberg

Vågen på kullen … Igen

Som rapporterats av Blockonomi tidigare, den 23 oktober (idag när jag skrev och publicerade detta) kommer Mark Zuckerberg att vittna om Vågen vid dagens utfrågning av House Financial Services Committee. Han vittnar på grund av en begäran från kongresskvinnan Maxine Waters i Kalifornien, som har varit uppenbart skeptisk till projektet sedan dess lansering.

Zuckerberg ska vara det enda vittnet vid den ovannämnda utfrågningen, som har fått titeln “En granskning av Facebook och dess inverkan på finansiella tjänster och bostadsbranschen.”

Zuckerbergs kommande vittnesbörd kommer att tillfredsställa kommittémedlemmarnas önskemål, av vilka några uppmanade Facebook-grundaren att dyka upp i kammaren när David Marcus grillades av samma kommitté i juli. Vid den tiden jämförde Brad Sherman, en kongressledamot från Kalifornien, Vågenas potentiella skada på amerikanernas liv med 11 september, innan han tillade att det borde vara Zuckerberg själv som vänder sig till huset, inte en verkställande.

Så det här får dig att undra – vad ska Zuckerberg säga?

Världen fick nyligen ett svar, med Facebook som gav tillsynsmyndigheter VD: n planerat vittnesbörd på tisdag eftermiddag. Här är några viktiga takeaways som Blockonomi och andra medlemmar i denna bransch har tyckt intressanta.

NYTT: Här är Mark Zuckerbergs planerade vittnesbörd när han förbereder sig för att tala på Facebook Vågen på kullen imorgon

Läs den fullständigt: https://t.co/eFyzoBjPI2

Plus, mer bakgrund här: https://t.co/iqN6nTElDQ pic.twitter.com/QizHr0og9F

– Bloomberg Crypto (@crypto) 22 oktober 2019

Vad kommer Zuckerberg att säga?

Först och främst hävdade Zuckerberg att det finns ett behov av ny finansiell infrastruktur, med hänvisning till det enkla faktum att det finns “mer än en miljard människor runt om i världen som inte har tillgång till ett bankkonto.”

Han utarbetade att uteslutning från det finansiella systemet har “verkliga konsekvenser”, med tanke på de höga kostnaderna och långa väntetiderna som är förknippade med kontantöverföringar. Som Facebook-chefen uttryckte det enkelt, ”misslyckas det nuvarande systemet de missgynnade; finansbranschen är stillastående. ” Detta, hävdar han, är problemet som Vågen vill ta itu med, eller åtminstone “hjälpa”, genom att sätta “makt i människors händer.”:

”Ett enkelt, säkert och stabilt sätt att överföra pengar är bemyndigande. På lång sikt, om det innebär att fler människor gör affärer på våra plattformar, skulle det vara bra för vår verksamhet. Men även om det inte gör det kan det hjälpa människor överallt. ”

För det andra kringgick Facebook-chefen till stor del rädslan för terrorismfinansiering och kriminell aktivitet som möjliggjorts av Vågen, och fokuserade istället på tanken att det finns risker att inte förnya.

Därmed diskuterade han uppenbarligen diskussionen om att hindra Vågen från att gå framåt. Han påpekade att när Kina “rör sig snabbt” för att lansera digitala valutor “under de närmaste månaderna”, kommer USA att vara lättsinniga när det gäller att inte förnya, annars riskerar de att förlora sitt “ekonomiska ledarskap”. I själva verket kommer en värld där USA inte har ett eget digitalt valutasystem sannolikt att det tappar grepp för de länder som gör det.

För det tredje bekräftade Zuckerberg att Facebook, och Libra i förlängning, inte kommer (och säljer) människors data, inte använder människors data för att fatta beslut om utlåning eller för att skapa kreditrapporter, eller dela information med tredje part för utlåning / kreditbeslut.

Och slutligen konstaterades att Vågen inte kommer att hota eller kränka existensen av suveräna valutor och centralbankerna som stöder dem. ”Vi förväntar oss att regelverket för Libra Association kommer att säkerställa att föreningen inte kan störa penningpolitiken. Vågen designas också med tanke på ekonomisk säkerhet och stabilitet, och den kommer att få fullt stöd genom Libra Reserve, ”skrev Zuckerberg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me