Vågen bekräftar 21 grundare som reglerande tryck

Vågen

Vågen har inte haft de bästa tiderna sedan den presenterades i juni. Kryptovalutaprojektet har, som läsarna troligtvis vet, varit föremål för en enorm granskning från de befogenheter som finns, med tillsynsmyndigheter som citerar rädsla för risk för finansiell stabilitet och potentiell kriminell aktivitet för att försöka diskreditera Vågen.

Men på måndagen bestämde Libra Association – den något decentraliserade organ som styr blockchain (om den startar) – att visa att den fortfarande är fast besluten att göra detta projekt till verklighet och ratificera Libra Association-stadgan.

Vågen

Vågen har 21 medlemmar

I en pressmeddelande publicerat på måndag kväll, Libra Association bekräftade de 21 medlemsföretagen – sju mindre än de första 28 som nämns i den ursprungliga dokumentationen – som undertecknade stadgan.

Dessa företag följer: Anchorage, Andreessen Horowitz, Bison Trails Co., Breakthrough Initiatives, Calibra (Facebooks dotterbolag till kryptovaluta), Coinbase, Creative Destruction Lab, Farfetch UK, Iliad, Kiva Micorfunds, Lyft, Mercy Corps, PayU, Ribbit Capital, Spotify, Thrive Capital, Uber, Union Square Ventures, Vodafone, World Banking för kvinnor och Xapo Holdings.

21 initiala medlemmar av Libra Association undertecknade formellt på Libra Association-stadgan och formaliserade #LibraAssoc Rådet idag – ett enormt steg mot globalt #financiell tillhörighet. Läs pressmeddelandet här: https://t.co/OapwKGw039

– Vågen (@Libra_) 14 oktober 2019

Medan det finns 21 föreningsmedlemmar har Libra utsett en mycket mindre styrelse och valt fem personer: Matthew Davie (Kiva Microfunds); Patrick Ellis (PayU); Katie Haun (Andreessen Horowitz); David Marcus (Calibra, Inc.); och Wences Casares (Xapo Holdings Limited).

Calibras chef, David Marcus, uttryckte snabbt sin upphetsning över detta positiva steg framåt i kölvattnet av mötet. Han skrev att det var “energiskt att se representanter från många branscher och intressen” samlas för att försöka utföra följande uppdrag: “[att] förbättra tillgången och sänka kostnaderna för digitala pengar och finansiella tjänster för alla.”

1 / Fantastisk dag idag på vårt inledande Libra Association medlemsråd! Det var energiskt att se representanter från många olika branscher och intressen sammanfaller med ett enda uppdrag, förbättrar tillgången och sänker kostnaderna för digitala pengar och finansiella tjänster för alla.

– David Marcus (@davidmarcus) 14 oktober 2019

Katie Haun, en partner på Andreessen Horowitz och en av de nya Vågen-regissörerna, upprepade denna spänning, hävdar att möjliggörandet av en “finansiell infrastruktur som kan ge miljarder människor möjlighet att skicka pengar lika enkelt som att skicka ett e-postmeddelande” kommer att utlösa en ny omgång av teknisk innovation.

Serie av avgångar

Den formella inrättandet av föreningen kommer efter att Facebook har drabbats av en serie kraftiga slag. PayPal lämnade först projektet för ungefär två veckor sedan och gjorde rubriker över hela världen.

Senast i fredags drog ett antal Libra-partners sitt stöd, med Visa, Mastercard, Stripe, eBay och MercadoLibre som avslöjade att de inte ville gå vidare med Vågen just nu. Och på måndag avslöjade Booking Holdings – resebokningsjätten vars vd lovade fördelarna med kryptovalutor för bara några månader sedan – att det också skulle kräva att det slutade.

Enligt USA: s finansminister Steven Mnuchin, som talade på CNBC: s “Squawk Box” måndag morgon, sa att om Vågen inte uppfyller amerikanska standarder för penningtvätt som fastställts av FinCEN, skulle det kunna öppna projektet för tillsynsmyndigheter. Mnuchin hävdar att det är denna rädsla att Vågen inte är redo att ta itu med dessa farhågor som ledde till att partner hoppade av vid elfte timmen.

Det finns faktiskt giltiga rädslor för att kryptovalutan, om den startar alls, inte kommer att ha kapacitet att avskräcka brott. G7 sa i ett utkast till rapport som avslöjades för BBC att globala stabila valuta-aktiga kryptovalutor, inklusive Vågen, utgör en “mängd utmaningar” för tillsynsmyndigheterna.

Rapporten hävdade att om dessa utmaningar inte har riktiga lösningar kommer tillsynsmyndigheterna att vara snabba att se till att produkten inte kommer till marknaden.

Vågen insåg att de inte är redo, att de inte är i nivå, säger @ stevenmnuchin1 om Facebooks plan att starta en kryptovaluta. "Jag antar att några av partnerna blev oroliga och hoppade av tills de uppfyller dessa standarder." pic.twitter.com/hrtR41LaSJ

– Squawk Box (@SquawkCNBC) 14 oktober 2019

Trots dessa avgångar vill många komma in. I det ovannämnda pressmeddelandet nämns faktiskt att “över 1 500 enheter har visat intresse för att gå med i Libra-projektet.” En påstådd 180+ av dessa enheter har passat vad Vågen letar efter när det gäller partners.

Även om de företag / enheter som passar in i denna kategori inte nämndes, är kryptovalutagiganter i Winklevoss Twins Gemini och CoinCheck öppna för att underteckna stadgan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me