Venezuela anser Bitcoin (BTC) och Ether (ETH) för valutareserver

Venezuela

Den nuvarande socioekonomiska krisen i Venezuela har nått historiska proportioner, till stor del på grund av nyligen missförvaltning och missbruk av landets regerande regering ledd av president Nicolás Maduro.

Nu kan Maduro-administrationen – som är under ekonomiskt och diplomatiskt tryck på grund av internationella sanktioner knutna till den pågående krisen – vara på väg att vända sig till bitcoin (BTC) och eter (ETH), kryptoekonomins två mest populära tillgångar, för att fetma dess minskande valutareserver.

Venezuela

Om det faktiskt görs skulle flytten vara en annan oöverträffad utveckling som drivs av Venezuela-krisen, så låt det inte finnas några illusioner i det här fallet. Den allt mer uppmärksammade presidenten Maduro kommer bara att gå vidare med idén om han drar slutsatsen att den kommer att stärka hans regim ytterligare, och han kan mycket väl göra det – även om den boost som svängen ger bara är tillfällig.

Vad vi vet för nu

Ordet om Maduros övervägande kommer per en 26 september Bloomberg-rapport, där en handfull källor nära saken sade att anställda vid Venezuelas centralbank studerade hur institutionen kunde gå till att räkna bitcoin och eter mot sina valutareserver..

Sådana reserver, som vanligtvis är kontanter eller andra tillgångar, används av centralbanker för att balansera en nations betalningar. Venezuelas nuvarande valutareservinnehav ligger nu under 8 miljarder USD, en nivå som inte har sett sedan 1980-talet.

Hänsynen till BTC och ETH kommer i hälarna av det statligt ägda olje- och naturgasföretaget Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) som ber landets centralbank att undersöka möjligheten att använda dem.

Enligt de källor som Bloomberg talade med är företaget intresserat av att betala sina leverantörer med kryptovalutorna efter att ha blivit nästan helt avskuren från vanliga banker och därmed vanliga kassaflöden. Det är för närvarande inte känt hur energiföretaget kom i besittning av sina rapporterade kryptokurrencyinnehav eller hur stora dessa innehav är.

Uppmanad av PDVSA-begäran har landets centralbank redan börjat testa hur användning av bitcoin och eter i sina internationella reserver kan fungera.

Det skulle vara historia, men med ett pris

Om en stabil global makt som Tyskland eller Japan var bland de första att omfamna bitcoin och eter i sina valutareserver skulle kryptovaluteförespråkare fira i månader.

Verkligheten att Venezuela kan vara den första att göra det är anmärkningsvärt i den meningen att det kan förutse att fler länder – kanske till och med länder som inte är krisdrivna – så småningom kan komma att använda kryptovalutor i sina reserver också. Men den nuvarande venezuelanska regeringen skulle bara göra det som svar på en inhemsk katastrof som redan har orsakat enormt lidande och många liv.

Tror att det var mer troligt att inte oseriös nation under sanktioner skulle vara först med att anta krypto som reserv. Det krävs mycket mer för att få nationer som litar på systemet eftersom det är att göra det språnget från vad de vet.

– Maya Zehavi – DePi &# 127829; (@mayazi) 26 september 2019

Men Venezuela är för närvarande i massor av en tyrannisk regim, och den här regimen kan sluta vända sig till bitcoin och eter, främst för att det här är de två mest populära blockchain-projekten just nu. De erbjuder en ny typ av offentlig infrastruktur som är neutral och kan användas av alla, en naturlig förlängning av internet.

I den meningen är dessa system för både de svaga och de kraftfulla, precis som hur fiatvalutor för alla ränder används idag.

Om du kan blockera en diktator från att använda bitcoin kan du blockera en flykting.

Bitcoin är för alla. Inget tillstånd krävs.

– Matt Odell (@matt_odell) 26 september 2019

Venezuelas innehav troligen från korruption

De med förstahandsupplevelser i Venezuela kommer att berätta att regeringens kryptovalutainnehav här kommer från korrupt gruvdrift, dvs. genom utrustning som beslagtagits av medborgarna.

Hur Venezuela ägde Bitcoin eller Ethereum? Bloomberg-artikeln sa inte. Men du kan fråga alla venezuelaner: De korrupta regeringstjänstemännen bryter krypto med gripen och stulen utrustning, nu befinner de sig med mynt som de inte kan byta ut. 1/3

– ⚡&# 127462;&# 127479; Eduardo&# 127483;&# 127466; ⚡ (@Codiox) 26 september 2019

Det skulle förklara varför PDVSA har tillräckligt med BTC och ETH för att ha bett om tillstånd att börja använda den med regeringens nåd och inom dess räckvidd. Men vi vet inte säkert förrän analytiker kan spåra företagets faktiska adresser. De är där ute och väntar helt enkelt på att bli hittade.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me