Van Eck VD: Vi är närmare än någonsin att göra en Bitcoin ETF

Bitcoin ETF

Van Eck VD Jan van Eck bara talade med CNBC om hans företags tredje försök att lansera världens första bitcoin-ETF. Företagets två tidigare försök skjutades ner av SEC av olika skäl, men van Eck är inte på väg att ge upp ännu. Hans kommentarer tyder på att han är mer säker nu än någonsin på att hans företags bitcoin-ETF snart kommer att bli verklighet.

Bitcoin ETF

Vad är en Bitcoin ETF?

En ETF, eller börshandlad fond, är en typ av investering som kan köpas på aktiemarknaderna och som på många sätt beter sig precis som alla andra aktier. Det köps och säljs som aktier och kan ge utdelning.

Vanligtvis är ETF: er ett sätt att diversifiera sina investeringar. Många ETF: er tillåter till exempel en investerare att exponera mot ett stort antal företag genom en enda fond. En populär typ av ETF är det som kallas en indexfond, där ETF består av lika eller viktat antal aktier från en viss uppsättning företag som S&P 500 eller alla företag från en viss bransch eller ett område som är listade.

En Bitcoin ETF, å andra sidan, skulle vara en fond som handlas i dollar och värderas baserat på bitcoinens handelsvärde. Det finns ett antal anledningar till varför detta skulle vara revolutionerande för investeringsvärlden, så låt oss gå igenom några av dem nu.

Ge gamla pengar tillgång till nya pengar

En stor hinder för kryptovalutor är att de på många sätt är svåra att komma åt för ett stort antal olika typer av investerare. Detta beror på att bitcoinägande kräver en hög grad av teknisk kunskap. Inte bara måste du kunna köpa den, men du måste också kunna hålla den på ett säkert sätt. Inte många genomsnittliga investerare förstår nödvändigheten av en hårdvaruplånbok eller för att hålla kryptovalutor i kylförvaring.

Dessutom kommer din genomsnittliga investerare troligen inte att ha en djup förståelse för hur bitcoinadresser eller transaktionsavgifter fungerar, eller vad skillnaderna mellan Bitcoin och Bitcoin Cash är.

Den första Bitcoin ETF kommer att vara revolutionerande eftersom den tillåter traditionella investerare och stora institutionella investerare att plötsligt få tillgång till denna spännande tillgångsklass. Inte bara det, men de kan göra det utan behov av teknisk kunskap eller rädsla för att förlora privata nycklar.

En annan stor fördel är att investera i en Bitcoin ETF skulle göra det oändligt lättare att hålla reda på skatter och kapitalvinster. Detta beror på att skatterapporteringskraven för att äga ETF: er är väl förstådda av revisorer och skattepersonal.

Vad är annorlunda den här gången?

Nästa fråga vi måste ställa är varför är denna ansökan annorlunda än de två tidigare som misslyckades. Enligt van Eck var de tidigare inlämningarna baserade på bitcoin-futures och inte bitcoin i sig. Den nya fonden som existerar genom ett partnerskap med SolidX kommer faktiskt att innehålla riktigt bitcoin direkt och inte ett derivat av bitcoin.

Januari 2018 intervju mellan Jan van Eck och CNBC: s Bob Pisani

van Eck sa:

”Vi kommer att fortsätta knacka på dörren tills de släpper oss igenom. Uthållighet är spelet här. Det här är en helt annan arkivering än våra andra ansökningar. De andra ansökningarna handlade om bitcoin-futures som kom ut i december förra året. Och den här är faktiskt att de kallar det bitcoin fysiskt i sig, som GLD. Så förtroendet skulle äga bitcoin inte ett derivat av bitcoin. ”

Vad sägs om att hålla bitcoin säkert, eller om hackare kan få tillgång till fondens Bitcoin?

van Eck svarade: “SolidX-folket har ordnat försäkringar för förlust av den privata nyckeln, vilket är det bästa du får i dessa dagar när det gäller vårdnad.”

En viktig anledning till att Bitcoin ETF förnekades tidigare är att SEC inte kunde verifiera investeringen, eller hur man verifierade dess pris och värde. Med den nya ETF som är avsedd att direkt köpa och hålla bitcoin, bör det vara mycket lättare att motivera fonden själv, liksom att ha ett rimligt sätt att hålla reda på dess pris och därmed värdering.

När CNBC rapporterar Bob Pisani som just igår intervjuade Jay Clayton från SEC igår för att diskutera kryptokurrency frågade hur säker han var på den här tredje arkiveringen, sa van Eck till Pisani: ”Vi hoppas det. Och det är en dialog och det är vad som är annorlunda med bitcoin än andra ETF: er som du kan starta eftersom marknaden förändras så mycket, marknadsinfrastrukturen. ”

Bra för Bitcoin?

Den enda punkten kvar att fundera över är att en bitcoin-ETF skulle vara bra för bitcoin som helhet?

Generellt sett bör svaret vara ett fast ja. Om den första Bitcoin ETF existerar, kommer fler kryptovalutabaserade ETF att följa. Dessa typer av ETF: er kommer att fungera som en stabiliserande kraft för marknaden eftersom de kommer att representera många miljoner dollar i investerarfonder som köper upp en lika stor eller större mängd kryptovaluta från marknaden och håller den i ett säkert kyllagringsmedium. Detta kommer effektivt att minska valutans cirkulerande tillgång och kan därmed leda till ökade priser över tiden.

Vidare kommer dessa typer av fonder att göra Bitcoin tillgängligt för ett större antal investerare, och som en följd kommer det att öka profilen för kryptovalutor som helhet, vilket leder till en potentiell ökning av antagandet.

Slutligen kommer att ha kryptovalutor som handlas på stora börser globalt oundvikligen leda till att kryptovalutor ses som en mer legitim och pålitlig investering och kan uppmuntra andra stora aktörer som banker och värdepappersföretag att engagera sig i krypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me