Vad ska jag göra med Dai? Ethereum Backers brottas med populär Stablecoins framtid

Tillverkare Dai

När nya tekniska möjligheter uppstår har diskussioner tagit upp den här veckan i Ethereum-samhället kring vad MakerDAO-projektets Dai stablecoin ska vara och bli – och möjligheterna är vidöppen i DeFi-communityn med öppen källkod.

För sammanhanget finns det två anmärkningsvärda utvecklingar som har spelat in i den växande dialogen.

Tillverkare Dai

Den första är MakerDAO-projektets marsch mot det nya Multi-Collateral Dai-systemet (MCD), vilket gör det möjligt för användare att dra upp automatiserade Dai-lån med säkerhet utöver bara eter (ETH), vilket är den enda säkerheten som tillverkaren tillåter utlåning av dApp i dess nuvarande Single-Collateral Dai (SCD) -system.

Den andra utvecklingen är de ökande utsikterna för Fluidity-teamets mekanism för tokeniserad tillgångsportfölj, som kan användas för att en dag använda “betrodda” verkliga tillgångar – t.ex. aktier – som säkerhet för att stödja Dai-lån i det kommande MCD-systemet.

FYI: Vi har speciella gäster @fluidityio ansluter oss till samtalet om styrning och risk imorgon. Om du har några frågor om https://t.co/pAZ4mQ6ME4 eller hur Tokenized Asset Portfolio-mekanismen kan fungera i en värld efter MCD, överväg att gå med oss.

– rich @ makerdao (@richatmakerdao) 19 september 2019

Konversationen växer

MakerDAO-grundaren Rune Christensen har å sin sida stött mer diskussioner kring att använda betrodda tillgångar i framtiden efter MCD, efter att ha nyligen ringde för inköp av pro och con argument i a Reddit tråd där en annan användare hade redogjort för varför dessa betrodda tillgångar skulle medföra stora risker för Maker-ekosystemet.

Den användaren, en u / davoice321, skrev:

”Just nu är Dai tillåtelsefri och icke-vårdnadshavare, vilket ger systemet ett enormt värde (och skydd). Att knyta det hårt till det äldre finansiella systemet ökar risken för att projektet kan bli sårbart för påtryckningar från tillsynsmyndigheter, bli ett betydligt mindre kraftfullt medel för ekonomisk förändring och till och med drabbas av reglering. ”

Christensen satte in sina egna två gwei den 23 september och argumenterade på Twitter för att Dai kunde “förbli pålitlig” och ljud även om den använde verkliga tillgångar inom MCD-systemet:

Dai kan stödjas av en korrekt riskhanterad diversifierad korg med krypto- och okorrelerade reglerade tillgångar, och förblir tillförlitlig, eftersom protokollet är pålitligt.

Precis som BTC & ETH kan hämta sitt värde från tether och centraliserade utbyten och förbli förtroende.

– Rune Christensen (@RuneKek) 24 september 2019

En ny Dai?

Christensens stöd för betrodda tillgångar som används i MCD möttes inte med liknande optimism av några större Ethereum-intressenter, bland dem SpankChains verkställande direktör och MolochDAO-grundaren Ameen Soleimani.

Den 24 september svarade Soleimani på Christensens ovan nämnda anmärkningar genom att sväva idén om att skapa en “ETH-enda enda säkerhet Dai” och argumenterade för att eter borde bibehållas som den viktigaste källan till säkerhet inom Ethereums ekosystem, som hur Makers SCD-system har etablerat datum.

“Jag hoppas att du behandlar det som smicker när vi bygger en ETH-enda SCD till din ära”, sa Soleimani till MakerDAO-grundaren.

#Ethereum bör diversifiera sig från stabila mynt bakom säkerheter som medför förtroendebaserade risker!

ETH är den enda tillförlitliga säkerheten på Ethereum.

Vem vill hjälpa till med att bygga ETH-enda enda säkerhet DAI? https://t.co/DD7yf5dM9W

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 24 september 2019

Christensen stängdes inte av föreställningen och framhöll senare den relaterade möjligheten att MakerDAO-styrningssamhället lanserar ett “ETH-renhetsstablecoin.”

Tack @rob_mose för den här fantastiska idén: Om det finns tillräckligt med efterfrågan på det, kan MakerDAO-styrning använda sin förmåga att utfärda syntetiska tillgångar, för att också utfärda en ETH-renhet stablecoin. Jag hade aldrig övervägt denna möjlighet förut, men det är faktiskt en mycket intressant gräns.

– Rune Christensen (@RuneKek) 24 september 2019

Låt DAIs börja

Inte alla i Ethereum-samhället tycker att SCD borde regera som den enda typen av Dai-system.

Med den överhängande ankomsten av MCD – som är öppen källkod och därmed gaffelbar av vem som helst – kommer nya typer av Dai-inspirerade projekt att vara möjliga bortom cDAI- och rDAI-innovationerna. Ethereum-användare har redan börjat omfamna.

Jag vill ha en värld av DAI.

eDAI = enda ETH-säkerhet

ercDAI = mcd ETH & ERC: er

bDAI = enkel tBTC-säkerhet

etc.

– Eva Beylin (@evabeylin) 24 september 2019

Naturligtvis kommer vissa sådana projekt säkert att bli källor till debatt, men inga byggare behöver be om tillstånd att bygga i DeFi – det är det som gör Ethereum, ja, Ethereum.

Why We Dai: Stablecoin Holds Firm on Major Tuesday Selloff

Den 24 september upplevde de allra flesta av de 100 bästa kryptovalutaprojekten efter marknadsvärde betydande intradagförsäljningar – bitcoin förblev nere 10 procent på dagen och eter nere 14 procent när denna artikel skrevs.

Projekten som inte blödde ut akut? Stablecoins som Dai och USDC och därefter.

En sådan perfekt dag för DAI. &# 128527;

– $ julien Bouteloup (@bneiluj) 24 september 2019

Det är därför som sådana projekt har blivit allt populärare i kryptoekonomin: när de arbetar som bäst ger de ett skydd av stabilitet under flyktiga marknadsförhållanden.

Faktum är att åtminstone under tisdagstiden fungerade Dai stablecoin exakt som avsett, efter att ha bibehållit sin pinne på 1 USD under de stora försäljningarna på marknaden.

Håll dig säker där ute &# 128170; https://t.co/yr6LNUW70a

– &# 128121; Mariano Conti | conti.eth (@nanexcool) 24 september 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me