Vad ligger bakom Bitcoin Boom? Crypto Pioneer Erik Voorhees väger in

Bitcoin

Nu när Bitcoin (BTC) har pausat och tagit andan i de låga 8 000 dollar, kan det vara dags att titta på vad som verkligen driver detta rally.

Under ett nyligen Bloomberg TV-segment gjorde Erik Voorhees, kallad “Bitcoins sista pistolslingare” av Forbes, sitt bästa för att väga in detta ämne och gav sin insikt som en av de tidigaste entreprenörerna som väntade på tanken om digital, oföränderlig, decentraliserad , icke-suveräna och censurresistenta pengar.

Bitcoin

A Deep Dive Into Crypto’s Rally

Att komma rätt till punkten, Voorhees postulerade att Bitcoins cykel av ständiga bommar och byster, paraboliska uppgångar och hisnande nedgångar, och vad har du är den största katalysatorn bakom detta drag.

Han förklarar att investerare över hela linjen kommer fram till att botten äntligen är inne och har börjat skala in på marknaden kollektivt. “Ofta är dessa saker ett sammanflöde av många individer som fattar samma beslut”, utarbetar Voorhees och drar slutsatsen att flytten sannolikt inte är en biprodukt av en enda “val” eller en grupp stora investerare och marknadsskapare..

Han fortsätter med att konstatera att parabolisk prisåtgärd, som det vi ser nu med Bitcoin, är helt normalt, nej, mandat att få kryptovalutautrymmet från noll till biljoner.

Bloomberg Video: Crypto tar över världen: ShapeShift CEO #bitcoin #ethereum #blockchain #finansiera https://t.co/GeaawM9B93

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 14 maj 2019

En del har dock hävdat att detta drag helt och hållet baseras på en positiv nyhetscykel. I en ny tråd publicerad på Twitter konstaterar forskaren Alex Krüger att “stora aktörer” som deltar i “systematiska köp” var det som drev kryptovalutamarknaden.

Han såg till “volym, prisåtgärd, finansiering och terminsbasis och termstruktur” för att komma till sin slutsats: flytten var “inte detaljhandelsdriven.” Per Krüger försöker investerare troligen “front run” en serie positiva nyhetshändelser.

Dessa inkluderar men är inte begränsade till Fidelitys tjänsteexekveringstjänst för Bitcoin, Bakks kryptoterminer, TD Ameritrade och E * Trade som kommer in i kryptovalutaspelet och detaljhandelskedjor i USA accepterar indirekt kryptovalutabetalningar.

Data skulle tydligen bekräfta detta. På måndagen sågs 33 677 kontrakt på CME: s Bitcoin futuresfordon på måndag, uppgående till 168 385 pappers BTC. På liknande sätt avslöjades Digital Currency Groups dotterbolag Grayscale måndag för att ha sett sin flaggskeppsprodukt, dess Bitcoin Trust, i dag uppgå till 141 miljoner dollar på marknader. Båda de ovannämnda fordonen är kända för att vara institutionella.

Oavsett vad som orsakade flytten, kör BTC äntligen, och det räcker för att få några investerares hjärtan att köra.

Var är Bitcoin rubrik nästa?

Medan många är delade om vart Bitcoin kan gå vidare, är konsensusen uppåt. Som Blockonomi rapporterade tidigare påpekade Fundstrats inhemska kryptovaluta permabull, Thomas Lee, att det finns en rad tydliga tecken som pekar mot teorin att BTC och dess altcoin-bröder snart kan se nya rekordhöga toppar.

Lee tittade specifikt på följande faktorer: utvecklingen sett vid Consensus; Bitcoin håller över sitt 200-dagars glidande medelvärde, en viktig teknisk nivå; utvecklingen av finansieringen av kryptovaluta (; långvariga digitala tillgångar “hodlers” och “whales” som stärker sina positioner, och, viktigast av allt, tanken att Bitcoin har börjat närma sig “FOMO” -området på 10 000 $. Nyvunnen efterfrågan utlöstes av dessa ovan nämnda katalysatorer bör vara en massiv medvind, föreslår Lee.

Även om Bitcoin på något sätt drar tillbaka härifrån och återgår till nivåer där detaljinvesterare har glömt utrymmet, är en sak säker: branschen är nu i mycket bättre form än den var 18, till och med för 12 månader sedan.

Som Tyler Winklevoss, grundare av Gemini, förklarade på Twitter på torsdag, ”Bitcoin som bryter 8k den här gången känns mycket annorlunda än förra gången. Så mycket framsteg har gjorts sedan dess och det är bara botten av den första omgången! “

Bitcoin som bryter 8k den här gången känns mycket annorlunda än förra gången. Så mycket framsteg har gjorts sedan dess och det är bara botten av den första omgången! &# 128640;&# 128077;

– Tyler Winklevoss (@tylerwinklevoss) 16 maj 2019

Och som grundare av Interchange tillägger att vi inte hade namn som Square (i form av Cash App och Jack Dorsey), Fidelity Investments, Bakkt, ErisX och Robinhood, under den senaste Bitcoin bull run, som alla gräver i denna bransch.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me