Utreexo: Lightning Innovator publicerar ny Bitcoin-skalningsmetod

Bitcoin Lightning Network

En av hjärnorna bakom Lightning Network – Bitcoins föreslagna skalningslösning i andra lager – har just skrev ett papper formellt beskriver en annan metod för att optimera den regerande offentliga blockchain.

Det sinnet, Tadge Dryja, är forskare vid Massachusetts Institute of Technology Digital Currency Initiative. Han är känd i cryptoverse för att ha publicerat Lightning Whitepaper tillsammans med Joseph Poon 2016.

Bitcoin Lightning Network

Hans senaste bidrag till kryptovalutans skalningsarena? Utreexo, en så kallad ackumulator, som skulle sänka UTXO-uppsättningar oförbrukade transaktionsutdata (eller staten) för Bitcoin-fulla noder. Resultatet av bantningen skulle göra sådana fulla noder enklare och billigare att köra, dvs. sakta ner användningen av lagringsutrymme.

Jag har lagt ut Utreexo, ett nytt papper om bitcoin skalbarhet, till IACR ePrint. https://t.co/3byL1Xekj6

Tack till dem som hjälpte till med detta arbete och ser fram emot kritik och igång och implementering.

– Tadge Dryja (@tdryja) 3 juni 2019

För detta ändamål kan Utreexo användas för att effektivisera validering i Bitcoin. Som Dryja förklarade om systemet:

”I det här dokumentet presenterar vi Utreexo, en metod för att kraftigt minska den lagring som behövs för att köra en helt validerande nod. I hårdvaruuppsättningar där disk I / O-hastigheter och lagringskrav är flaskhalsen kan detta påskynda valideringsprocessen avsevärt eller möjliggöra validering av hårdvara där den inte tidigare har varit. ”

Faktum är att Utreexo och metoder som det kan bana väg för användare som så småningom kör Bitcoin-fulla noder direkt från sina smartphones.

Idén för ackumulatorer har funnits i mer än två decennier, och Dryjas Utreexo är inte det enda ackumulatorarbetet som hittills har bedrivits i kryptovalutans ekosystem – till exempel har ledande forskare vid datavetenskapliga avdelningen vid Stanford University hade sina egna relevanta idéer.

Ändå antyder Dryjas Utreexo-vitbok att den eftersträvade tekniken är närmare verkligheten än någonsin, och hans metod kommer sannolikt att inleda en ny våg av ackumulatorforskning i rymden. Och det betyder att fulla noder omedelbart kan bli lättare och lättare.

Som Benedikt Bünz, en av de tidigare nämnda Stanford-forskarna, har tidigare kommenterat ackumulatorfokuserad innovation:

”Den höga nivån är denna idé att skilja konsensus från staten. Vem som helst kan nu vara en fullständig nod utan att behöva lagra data. ”

Nu när Utreexo är öppen för granskning kan det bara vara en tidsfråga tills ett plånboksprojekt först implementerar tekniken.

En annan Bitcoin-skalningsvinkel att överväga? Statechains

För vissa är Lightning Network och blockstorleksökningar den dominerande möjliga vägen för skalning av Bitcoin. Men de är inte de enda vägarna. Alternativa lösningar och bidragslösningar, som Utreexo, ökar.

Ytterligare en av dessa alternativa lösningar? Statechains, ett nytt och pålitligt skalningsprotokoll.

1/4 #Statechains är ett nytt lager två-protokoll, utformat för off-chain Bitcoin-överföring. Det underlättas av en multisig-federation som aldrig har fullständig kontroll, vilket gör den icke-frihetsberövande. Kolla in min nya artikel, eller fortsätt läsa nedan för en sammanfattning!&# 128071;https://t.co/kDRA2QhVkk

– Ruben Somsen ⚡️&# 127475;&# 127358; ️2️⃣❎ (@SomsenRuben) 4 juni 2019

Författare av Seoul Bitcoin Meetup-grundare Ruben Somsen, statekedjor är inte en konkurrerande lösning för Lightning utan kan hellre fungera parallellt som samordnade off-chain-system. Som Somsen förklarade i ett nyligen inledande inlägg om tekniken:

”Grundidén bakom Statechains är att du låser in pengar mellan två parter i en 2-av-2 multisig: Statechain-enheten och användaren. När användaren vill överföra pengarna (hela UTXO) överlämnar de helt enkelt sin privata nyckel, som vi kallar den övergående nyckeln, till den avsedda mottagaren. ”

Somsen fortsatte med att tillägga att “i ett nötskal är detta kärnkonceptet, och […] det är bedrägligt kraftfullt.”

Skalning behöver integritet, BOLT kan vara biljetten

I takt med att Lightning Network fortsätter att surra, är Bolt Labs vinklad för att öka den andra lagrets skalningslöshet.

Starten samlade in 1,5 miljoner dollar i april för att främja sitt uppdrag att använda BOLT-protokollet för att ge anonyma skyddade adresser till användare av Lightning, ZCash och vidare.

Bolt Labs grundare Dr. Ayo Akinyele har sagt att BOLT kan göra det så att “ingen kan länka dig till [en] betalning om du inte avslöjar informationen.” Med marschen av innovationer som BOLT, Utreexo och statechains blommar infrastruktur i andra lager stadigt i flera riktningar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me