UK HMRC investerar i teknik för att spåra kryptoskatteundandragare

Storbritannien

Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC), Storbritanniens skattebyrå, har öppnat ett kontrakt för att skaffa ett programvara för analys av kryptotillgångar och blockchain. HMRC har planer på att använda denna programvara i sin kampanj för att bekämpa kryptoskatteundandragande från och med februari 2020.

Brittiskt skattekontor tar kampen mot Crypto Tax Evaders

Enligt nyheter Nyheterna, Storbritanniens skattekontor fördubblas på kryptoskatteundandragare från och med februari 2020. HMRC letar efter en leverantör av en kryptotillgångs- och blockchain-analysprogramvara för att spåra bitcoin (BTC) och andra kryptotransaktioner.

Skattebyrån öppnade nyligen ett licensavtal på $ 130 000 (£ 100 000) för att förvärva en analysprogramvara för att övervaka och spåra kryptotransaktioner..

Enligt ett uttalande från HMRC erkänner skattekontoret betalningsalternativen som tillhandahålls av krypto samt dess användning av cyberbrottslingar för skatteflykt och penningtvätt..

 Ett utdrag från uttalandet lyder:

”Kryptotillgångar, som Bitcoin och Ethereum, ger ett sätt att överföra värde mellan interagerande parter. Dessa tjänster används alltmer i en rad olika syften, från internationella penningöverföringar, försäljning av digitala tjänster, betalande personal och skatteflykt och penningtvätt. ”

HMRC specificerade också att leverantörer som erbjuder programvara som kan spåra integritetsfokuserade digitala valutor som Dash, Zcash och Monero kommer att föredras..

Intresserade leverantörer och leverantörer kan börja skicka in sina ansökningar senast måndagen (27 januari 2020).

En tidsfrist på fredagen (31 januari 2020) har fastställts då HMRC planerar att kontraktet ska börja officiellt till måndagen (17 februari 2020).

HMRC vill spåra Crypto-bedragare

Skattekontoret uppgav att sitt beslut att gå efter en kommersiell produkt härrör från oförmågan hos gratis onlineverktyg och mänsklig analys för att korrekt spåra kryptotransaktioner och värdefluktuationer i kryptovalutor.

Skattekontoret påpekade att:

”Många av dessa kryptotillgångstransaktioner registreras offentligt i en huvudbok som kallas blockchain. Även om transaktionerna vanligtvis är offentliga är det inte deltagarna som gör dem. ”

HMRC vill utrusta sina Fraud Investigation Service (FIS) och Digital Support and Innovation (DSI) -avdelningar med kryptospårningsprogram för att överbrygga intelligensgapet och belysa hur kryptohandel för närvarande stöder kriminell aktivitet.

Skattekontoret tror att dess FIS-DSI-team kommer att uppnå mer om de är utrustade med kryptospårningsprogram som kan klusteranalysera. Med detta kommer skattekontoret att kunna tilldela transaktioner till kryptoföretag som tillhandahåller kryptovaluta som blandar bedrägerier och driver mörka webboperationer.

Skatteverket sa:

“Vi söker tillhandahållande av ett verktyg som kommer att stödja intelligensinsamlingsmetoder för att identifiera och gruppera kryptotillgångstransaktioner i länkade transaktioner och identifiera de som är kopplade till tjänsteleverantörer av kryptotillgångar.”

Enligt HMRC kommer leverantören att väljas baserat på deras förmåga och expertis inom kryptering av kryptotillgångar. Skatteverket sade också att tjänsteleverantören måste ha relevanta personer och lämpliga tillgångar.

Tillbaka i december 2018 släppte HMRC ett detaljerat dokument som beskriver hur kryptoskatt skulle införas på investerare. Skatteverket sa att dokumentet fungerar som en fortsättning på tidigare rapporter från regeringen om kryptoskatt och virtuella tillgångar.

Skattemyndigheter är uppmärksamma på efterlevnad

Britains HMRC är den senaste skattemyndigheten som förstärker sitt spel mot det växande problemet med kryptoskatteundandragare och kryptorelaterade cyberbrott.

Det har också rapporterats om personer som fått fängelsestraff för kryptotvätt, liksom utredningsföretag som noggrant övervakar bedrägliga transaktioner.

Blockonomi rapporterade tidigare att U.S Internal Revenue Service (IRS) publicerade riktlinjer för kryptobeskattning redan i oktober 2019. IRS sa att de nya lagarna syftade till att slå ner på kryptoskatteundandragare..

I april 2019 rapporterades en 33-årig dansk hackare ha fått fyra års fängelsestraff för bitcoin-penningtvätt och hacking av privata digitala tillgångstjänster..

Gripandet av en misstänkt kryptotvättare rapporterades tillbaka i april 2019. Den misstänkte påstås bryta kryptokryptovaluta och använda den för att finansiera narkotikahandel..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me