Tron ansluter sig till Crypto Giant Binance för att bekämpa Kinas Coronavirus-utbrott

Coronavirus

Igår blev Tron och dess grundare, gåtfulla kinesiska teknikentreprenör Justin Sun, föremål för mycket motreaktion från kryptosamhället.

Enligt tidigare rapporter från Blockonomi, i kölvattnet av Kobe Bryants olyckliga död till en helikopterolycka, publicerade Justin Sun, VD för Tron, följande tweet efter bortgången av den legendariska Los Angeles Laker.

Tweeten, tillsammans med liknande som publicerades av det officiella Tron-kontot, nämnde namnen på Bryant och Tron i tandem, för basketspelaren var en huvudtalare vid projektets flaggskeppskonferens förra året och var till synes en av Suns hjältar.

Kobe, var jättebra att ha träffat dig i niTROn 2019. Mtg du var en av mitt livs största ära & privilegium, jag kommer alltid ihåg oss på scenen som diskuterar blockchainens framtid. Vi har en tystnad till din ära under niTROn 2020. R.I.P. pic.twitter.com/oMqU9ZpkKh

– Justin Sun (@justinsuntron) 26 januari 2020

Emin Gün Sirer – en turkisk-amerikansk datavetare, professor vid Cornell och verkställande direktör för blockchain-startande Ava Labs – märkte detta till en “selfie vid en begravning” “där” en skamlös promotor var försöker använda Kobes död för att pumpa ett mynt. ” Andra i samhället följde efter och märkte Sun och hans företag som okänsliga för att ge ut sådana tweets.

Även om inte alla håller med om detta, verkar företaget vilja ta avstånd från detta och tillkännage ett nytt välgörenhetsinitiativ för att bekämpa koronavirusutbrottet i Kina, som har infekterat tusentals och dödat över hundra hittills, officiella siffror från säger världen.

Tron för att stödja Kinas Wuhan mitt i utbrottet

I början av januari började internationella medier hämta nyheter om att en ny form av coronavirus – en klass av virus som inkluderar SARS från det dödliga utbrottet 2003 och förkylning – har börjat sprida sig bland Kina, nämligen på universitetet staden Wuhan, som rymmer 11 miljoner.

Även om officiella siffror visar att viruset har infekterat drygt 5 000 – inte ett stort antal i det stora ordningen – har rapporter från media föreslagit att sjukhus i Wuhan snabbt blir överskridna av de som är oroliga för att de har fått viruset och därefter har slut. av leveranser.

Därför har världen mobiliserats för att skicka leveranser till deras väg. Justin Sun på tisdag postade bilden nedan och visade sig själv och några av hans team på en namnlös plats med lådor på lådor med N95-masker, som många har använt som en skyddsåtgärd mot att få det nya koronaviruset. Bifogat till meddelandet, Sun skrev:

Slåss #koronavirus! #TRON är på väg! Wuhan, vi är med dig! Var stark!

Stridande #coronavirus! #TRON är på väg! Wuhan, vi är med dig! Var stark! @Tronfoundation pic.twitter.com/yVpYvBTiwt

– Justin Sun (@justinsuntron) 28 januari 2020

Tron själv meddelade också i en blogginlägg att den uppmanar sina anhängare att ”hjälpa dem som drabbats av att skicka medicinska nödvändigheter omedelbart”, och tillägger att denna epidemi är en “global prioritering” för Tron eftersom den “tydligt exemplifierar att även så sammankopplade som vi är på internet är vi bara som anslutna i våra fysiska kroppar. ”

Tron är det andra kryptocentrerade företaget som öppet har tillkännagett planer för att stödja dem som drabbats av utbrottet.

Changpeng “CZ” Zhao, den kinesisk-kanadensiska affärsmannen som står i spetsen för världens största kryptobörs Binance, avslöjade i en tweet som publicerades på söndag att hans företag har lovat “10 miljoner RMB (1,5 miljoner USD) för att hjälpa koronavirusoffer.”

För #Wuhan, inte realistiskt att göra krypto till slutmottagare.

Binance lovade 10 miljoner RMB (1,5 miljoner USD) för att hjälpa till #coronavirus offer.

Vi gjorde inga meddelanden. Men BCF / Binance-teamet har varit upptagen de senaste dagarna.

Behöver fortfarande hjälp med att ordna logistik lokalt.&# 128587; ‍♀️ https://t.co/UH6FXgVSrX

– CZ Binance (@cz_binance) 25 januari 2020

Zhao förnekade uppenbarligen all användning av kryptotillgångar i detta och skrev att det “inte är realistiskt att göra krypto för att avsluta mottagare [för Wuhan-utbrottet].”

Binance arbetar påstås fortfarande med logistiken för detta drag, med branschledaren som skriver: ”Vi gjorde inga meddelanden. Men BCF / Binance-teamet har varit upptagen de senaste dagarna. Behöver fortfarande hjälp med att ordna logistik lokalt. ”

Både Tron och Binance har tidigare engagerat sig i välgörenhetsrörelser. Sun lovade 1 miljon dollar till klimataktivisten Greta Thunberg, och Binance har skapat en egen välgörenhetsstiftelse och donerat 1 miljon dollar för att hjälpa dem som drabbats av en stor översvämning i Japan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me