Token Taxonomy Act: Crypto Bill Heads to U.S. Congress igen

Amerikanska kongressens Crypto Bill

Ett utkast till lagförslag har återintroducerats för den amerikanska kongressen som, om det godkänns, skulle ge direkt federal vägledning om kryptovalutamärken i Amerika. Tidigare har lapptäcksregler och konkurrerande federala vakthundar gjort kryptos status i nationen tvetydig.

Det utkastet till lagförslag, Token Taxonomy Act, lades först fram i Representanthuset i december 2018 som ett sätt att “uppnå en […] vinst för Amerikas ekonomi och för amerikanskt ledarskap i detta innovativa utrymme”, agens cosponsor Rep. Sa Warren Davidson (R-OH) vid den tiden.

Amerikanska kongressens Crypto Bill

I samma anda har rep. Davidson och flera tvåpartis sponsorer, inklusive presidentens hoppfulla rep. Tulsi Gabbard (D-HI) från 2020, tagit en uppdaterad version av lagförslaget till kammargolvet den här veckan. Den potentiella lagstiftningen skulle erbjuda en formell federal definition av tokens och undantagna tokens från att behandlas som värdepapper av U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Token Taxonomy Act klargör när en digital token är en säkerhet och när den inte är det. Det speglar till stor del SEC: s tillvägagångssätt hittills men skapar en skarpare linje i lagstiftningsspråket som bör minska osäkerheten. Coin Center välkomnar införandet av denna proposition. https://t.co/Mks71mF5KK

– Coin Center (@coincenter) 9 april 2019

Federal Guidance tack!

Ytterligare federal politisk klarhet har länge efterfrågats inifrån Amerikas kryptokropp, även om dess bristande resultat hittills har citerats av analytiker som att de hade haft en kylande effekt på kryptobaserad innovation och företag i landet.

Token Taxonomy Act, även om det långt ifrån är en omfattande juridisk behandling av kryptovalutautrymmet, skulle vara ett konkret steg mot ökad federal klarhet om kryptovalutor.

Utkastet till propositionens definition av ”tokens” skulle gå sönder på Amerikas nuvarande regelverk, där Internal Revenue Service (IRS) behandlar digitala tillgångar som egendom, Commodities Futures Trading Commission (CFTC) närmar sig dem som råvaror och SEC behandlar mest som värdepapper.

För närvarande kommer det föreslagna lagförslaget att ta sig till specialiserade kongresskommittéer där företrädare har chanser att redigera eller skrota lagstiftningen. Om det skulle ta sig ut ur dessa kommittéer skulle utkastet till lagförslag röstas om i kammaren. Att passera dit skulle skicka det till den amerikanska senaten, som också måste godkänna det innan det skickas till presidentens skrivbord för undertecknande eller vetorätt.

Oavsett vad som händer, är det tydligt att kryptovalutateknologins profil har ökat i kongressen.

Denna månad publicerade Congressional Research Service en rapport som lutade på en en handfull informationsresurser släppt av Coin Center, en ideell kryptoforsknings- och förespråksgrupp baserad i Washington D.C. Gruppen har informerat kongressen om skattefrågor för kryptokurrency och Lightning Network under senare tid.

“Vi kommer att fortsätta att publicera material som förespråkar en god politik i frågor relaterade till offentliga blockchain-nätverk och är glada att de läses av politiska beslutsfattare”, sa Coin Centers Neeraj Agrawal i ett inlägg den 9 april..

Status Quo regerar för nu

Såvida inte Token Taxonomy Act godkänns kommer SEC att förbli en höjande tillsynsmyndighet i Amerikas kryptovaluta-scen.

Kommissionen släppte just en ny vägledningsram för tokens förra veckan som redogjorde för några av sina stabs åsikter om vilka trösklar kryptovaluta-satsningar behövde möta för att betraktas som värdepapper enligt amerikansk lag. Kort sagt indikerade dokumentet att ju mer centraliserat ett sådant projekt är, desto mer sannolikt är det en säkerhet i landet.

I synnerhet skulle Token Taxonomy Act också åsidosätta lagar på statlig nivå där det är tillämpligt. Men om lagförslaget inte godkänns snart eller någonsin, skulle statsregeringar – som de i Wyoming och South Carolina, till exempel – fortsätta att ta ledningen när det gäller lagstiftning av USA: s kryptorum.

Vissa staters tidiga kryptopolitiska drag har också varit vänligare än andra. De fragmenterade, lapptäcksregler som dynamiskt leder till kommer att fortsätta så länge som federal lagstiftning saknas. Token Taxonomy Act kanske inte lever för att se dagens ljus, men dess ursprungliga framsteg lovar för en vänligare kryptomiljö i Amerika under de kommande åren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me