Tether-utgivningar rapporterar att de gör anspråk på solvens, men många har tvivel

Tether Report Audit

Tether är lösningsmedel. Det är åtminstone enligt ett advokatbyrå som Tether uppmanade att göra en rapport om dem. Rapporten anger att Tether för närvarande har USD-reserver till hands som är “obefintliga” och motsvarar drygt 2,5 miljarder dollar. Det fiat-representativa myntet som släpptes av Tether, USDT, har varit under konstant kontroll av kryptopubliken. Man misstänker att den på ett bedrägligt sätt skapat fler USDT-mynt än vad deras reserver kan motivera.

Vad är Tether och USDT?

Innan vi går in på de senaste nyheterna, ska vi snabbt granska vad Tether och USDT är. Om du redan är bekant, gå vidare och hoppa till nästa avsnitt.

Tjudra

Ett stort problem (eller fördel, beroende på vad du försöker göra) med kryptovalutor är att de har mycket prisvolatilitet. Det betyder att deras priser är ganska stabila. Ett andra problem för kryptovalutainvesterare är att nästan all värdering av altcoin är knuten till Bitcoin. Detta kan göra det svårt att låsa in handelsvinster.

En lösning skulle vara att använda det som kallas ett stabilt mynt, av vilket det finns några val idag. Tether har skapat en kryptovaluta som heter US Dollar Token, eller USDT. Tanken är att var och en skulle stödjas av en reserv av amerikanska dollar som innehas av företaget.

Med detta i åtanke kan aktiva handlare använda USDT som ett säkert tillflyktsort för kryptovalutans volatilitet, medan de inte behöver dem att helt ta ut pengar till fiat.

För mer detaljerad analys av USDT, kolla in vår artikel om ämnet här.

Advokatbyrån gör en översyn

Rapporten som släpptes av Tether och daterad som avslutad den 1 juni i år innehåller uttalanden som tyder på att advokatbyrån, FSS, är helt övertygad om att ”Tethers obefintliga tillgångar överstiger saldot av fullbackade USD-tether i omlopp per 1 juni 2018 ”.

Även om detta kan tyckas för vissa som en lättnad, är andra inte riktigt så säkra och anser att detta betänkande faktiskt visar det motsatta.

En användare på Reddit som påstår sig vara en certifierad revisor och tidigare revisor för ett av de fyra bästa företagen i världen uttryckte några bekymmer i en kommentar som svarar på tillkännagivandet.

Enligt individen som använde namnet sniper24usa verkade det mycket oregelbundet för ett advokatbyrå att få det här jobbet. Till detta skrev de:

”Konstigt för mig att ett advokatbyrå utför ett revisionsföretags roll. En sådan stor enhet har lätt råd med ett Big 4-bokföringsföretag att utföra dessa procedurer. Eller till och med ett medelstort företag, vilket skulle ge investerare större förtroende för rapporten. Medan kontantbekräftelseförfarandena inte är särskilt svåra, vill du hellre ha en rörmokare eller en elektriker som kablar ditt hus? “

Medan denna Reddit-användare inte har lämnat några bevis på sin tidigare anställning, verkar deras poäng ha en viss giltighet oavsett. Och det väcker verkligen frågan, varför använde inte Tether ett ordentligt revisionsföretag utan istället ett advokatbyrå för att göra detta?

Sniper24usa avslutade sin kommentar med att säga:

”Denna rapport ger mig inget ytterligare eller minskat förtroende för Tether. Frågorna som det väcker om deras brist på en hel revision, tillsammans med valet av företag, lämnar mig med lite bevis och gör inte mycket för mig. ”

Attack av Bitfinex’ed

Beryktad Twitter-användare Bitfinex’ed har rensat ut en nästan oändlig mängd rapporter om påstådda förseelser och affärer mellan börsen Bitfinex och Tether sedan förra året. Den anonyma Twitter-användaren påstår sig ha insiderinformation om dessa två företags felaktigheter och hävdar att Tether är inblandat i vad de beskriver som “bedrägeri och / eller penningtvätt”.

Som svar på rapporten från Tether delade Bitfinex’ed några skärmdumpar som kan vara gripande.

https://twitter.com/Bitfinexed/status/1009664758784634880

Den första är ett citat från en artikel från Coindesk där Tether-generalsekreterare Stu Hoegner sa i januari, ”Slutsatsen är att en revision inte kan erhållas”. Han fortsatte sedan, “hindren för att bli granskade är helt enkelt för stora för att övervinna just nu, och inte bara för oss”.

Den anonyma visselblåsaren inkluderar sedan en rad från vitboken Tether som lyder: “Professionella revisorer kommer regelbundet att verifiera, underteckna och publicera vårt underliggande banksaldo och finansiella överföringsuttalande.”

Slutligen inkluderade de en skärmdump från själva advokatbyråns rapport som läser “FSS är inte ett revisionsföretag och utförde inte ovanstående granskning och bekräftelser med allmänt accepterade redovisningsprinciper.” Och “Ovanstående bekräftelse av bank- och tether-saldon bör inte tolkas som resultatet av en revision och genomfördes inte i enlighet med allmänt undantagna revisionsstandarder.”

Fog of Tether

Så vad är sanningen i den här historien? Kommer vi någonsin att veta om Tether faktiskt talar sanningen eller kommer konspirationsteorierna aldrig att ta slut? Vid denna tidpunkt och enligt Hoegner är svaret nej.

Oavsett anledning hävdar företaget att de inte kan granskas, trots att deras vitbok tydligen säger något annat. Med detta i åtanke är det bäst att de som vill använda USDT förstår de potentiella riskerna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me