Telegram ID Verification Program En del av växande KYC-rörelse

Telegram ID KYC

Telegram meddelade att de har ett nytt sätt för människor att verifiera vem de är online. Verifieringsfunktionen för Telegram-ID gör det möjligt för människor att bekräfta att de identifierar sig med tredje part utan att dela personlig information direkt. Just nu, om en person behöver bekräfta vem de är, är det nödvändigt att skicka kopior av personliga dokument till den som behöver följa bestämmelserna.

Att dela din personliga information online är riskabelt. Företag som arbetar med banksystemet måste bekräfta vem de gör affärer med av juridiska skäl. Men legitima finansinstitut kan imiteras av bedragare. När en persons personliga information finns på webben kan den dessutom stjälas från en databas.

Telegram ID KYC

För närvarande är lösningen för att verifiera ID att skicka en engångskopia av personliga dokument som är krypterade, och när identiteten har bekräftats förstörs känsliga data. Det är inte ett perfekt system och Telegram tror att det kan förbättra användarsäkerheten.

Verifieringssystemet för Telegram ID skulle hålla en användares data i sitt molnlagringssystem, och när en person behövde bevisa vem de är, kan de använda Telegram ID-verifieringsplattformen för att “garantera” sin identitet. Den tredje parten skulle aldrig se de personliga uppgifterna av den person som verifierades och skulle lita på att Telegram hade gjort sin aktsamhet.

Verifiering av telegram-ID adresserar ett växande behov

Känn dina kundprotokoll (KYC) blir Viktig i världen av kryptovalutor. Under lång tid motsattes tanken på att verifiera din identitet för kryptotransaktioner av människor som gillade anonymiteten som en plattform som Bitcoin tillhandahöll. Nu när kryptor slås samman med det etablerade finansiella systemet finns det ett behov av kryptoanvändare att följa mycket högre nivåer av regelefterlevnad.

Skatt- och penningtvättslagar sätter banker och andra finansinstitut under strikta lagar för att förhindra rörelse av medel som kan användas till onödiga syften. Det är ingen brist på kritik för effektiviteten i detta system, men oavsett måste de fortfarande följa reglerna.

Penningtvätt i Bitcoin

Läs: Bitcoin och penningtvätt: Komplett guide till världsomfattande regler

Till exempel, om ett kryptobörs vill hantera vanliga banker för fiat-transaktioner, måste de se till att de följer alla lagar och regler som finns. Varje land som har ett utvecklat finansiellt system kommer att kräva ID-verifiering, men detta blir mer komplicerat när internationella transaktioner kommer in i bilden.

I världen av kryptovalutor är det helt möjligt för en person som är medborgare i hungrig (slumpmässigt exempel) att använda ett kryptobörs som finns i Taiwan och en bank som ligger nästan var som helst. Att dela personlig information över många jurisdiktioner är inte utan risk, vilket gör att den nya Telegram ID-verifieringsplattformen ser ut som en framåtblickande idé.

Skulle “De” lita på en app?

Telegram ID-verifieringsplattformen kommer sannolikt att få stöd från krypto- och blockchainutvecklingsutrymmet. Telegram är en av de mest kända utvecklarna som finns, och de har pengarna för att göra sina produkter förstklassiga. Situationen i bankvärlden är något annorlunda. De flesta länder kräver att finansinstitut har direkt tillgång till kund-ID-dokumentation, så en tredjepartsverifieringstjänst kan stöta på vissa spärrar, inledningsvis.

Å andra sidan är världens banksystem en stor plats. Som den pågående förflyttningen av kryptoutbyte och gruvdrift till vänliga nationer har visat, är vissa platser mycket mer öppna för att omfamna ny teknik än andra. Om exempelvis Malta accepterar Telegram ID-verifiering som bevis på kundidentitet, skulle det ge Telegrams plattform en “in” till det globala banksystemet.

Tillväxten av kryptovalutor skapar nya utmaningar för tillsynsmyndigheter som balanserar sig mellan ett befintligt finansiellt system som är kraftigt reglerat och en ny teknik som inte är lätt att reglera. Just nu har tillsynsmyndigheterna fördelen med fiat-banksystemet, som är den dominerande formen av ekonomisk interaktion. Om detta någonsin förändras skulle tillsynsmyndigheterna globalt befinna sig i en mycket svårare situation när det gäller att tillämpa efterlevnad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me