Svällkonferens: Bill Clinton ser “fantastiskt stora” möjligheter för Blockchain

Ripple Swell Conference

Ripples årliga Svällkonferens i San Francisco innehöll en huvudtala från USA: s tidigare president Bill Clinton i år, och han hade några vänliga ord för blockchain-teknik.

Ripple Swell Conference

Under en diskussion efter keynote med den tidigare ekonomiska rådgivaren Gene Sperling, Bill Clinton sa det, ”Hela blockchain-affären har den potential den bara gör för att den är tillämplig över nationella gränser (och) inkomstgrupper. Permutationerna och möjligheterna är otroligt stora. ”

Den tidigare presidenten dök också in i andra frågor som världen står inför och sa att socioekonomisk politik “fungerar bättre som positiva summaspel.” Till skillnad från politiskt laddade centralbanker är kryptovalutor verkligen nationella och mycket motståndskraftiga mot politiskt tryck. Den senaste tidens införande av en europeisk clearingmekanism för interbanker som kringgår SWIFT är ett utmärkt exempel på hur långt politiken har trängt igenom det finansiella systemet.

Bill Clinton verkade ta upp breddningar mellan långvariga allierade och varnade för att ”Vi kunde förstöra allt genom negativ identitetspolitik och ekonomisk och social politik. Du tänker på det. ” De politiska klyftorna som växer fram i utvecklade länder är allvarliga, men bristen på politisk vilja att hitta holistiska lösningar på globala problem har varit ännu tydligare nyligen.

Bill Clinton ser banklösningar för folket

Kryptovalutor erbjuder globala medborgare ett helt nytt sätt att göra affärer. De hinder som en vanlig människa står inför i bankvärlden bör inte underskattas. I många fall tvingas befolkningen i en framväxande ekonomi att stanna kvar i den oreglerade kontantekonomin, oavsett om de vill använda banker eller inte.

På platser som Indonesien kostar kostnaderna för att öppna och underhålla ett bankkonto den stora majoriteten av befolkningen från bankmarknaden. Detta gör inte bara enkla saker som att skicka pengar mycket dyrare och tidskrävande, det är inte någon fråga om lån.

Cryptos kan användas för att handla i mycket små mängder av värde nästan utan kostnad. Många utbytesplattformar som CoinCola och Pundi X arbetar för att få en viss nivå av finansiella tjänster till “obankbara” befolkningar globalt. Deras plattformar gör det lättare att handla kryptor, vilket gör det möjligt för de fattiga globalt att lämna kontantekonomin och få tillgång till en mycket högre nivå av finansiella tjänster.

Nationer kan dra nytta av Blockchain Too

Ripples plattform är i grunden inriktad på att effektivisera interbankaffärer. Fram till för en vecka eller två sedan var SWIFT det enda interbanköverföringssystemet som hade en global räckvidd. Nu när EU kan ha utformat ett system som gör det möjligt för EU-baserade finansiella enheter att handla med USA-svartlistade företag eller nationer, det kan finnas ett annat system på plats som kan användas istället för SWIFT.

För närvarande finns det inget tekniskt hinder för att eliminera långsamma, arkaiska system som SWIFT, förutom de regler som finns i de flesta länder för banker. I vissa länder, som Thailand och Singapore, har cryptos och blockchain nu en effektiv regleringsstruktur.

I USA rör sig kryptoreglerna mycket långsammare. Förra veckan frågade den amerikanska kongressen Jay Clayton, ordföranden för Securities and Exchange Commission (SEC), hur hans byrå planerar att reglera kryptos via ett brev. Det har inte kommit något ord från SEC ännu, men i vissa fall åtalas människor i USA under SEC-kod för falska ICO: er.

Behovet av riktiga regler i USA

Rättspraxis är långt ifrån effektiva regler, vilket är exakt vad som gör att storskalig blockchain- och kryptoutveckling kan gå framåt i USA. Ripple har nyligen hjälpt till att bilda en ny lobbygrupp som kommer att arbeta för att hjälpa den amerikanska regeringen i deras ansträngningar att skapa stödjande krypto-regler. De lanserade också just sin xRapid-plattform, vilket skulle göra fiat-till-fiat-överföringar enkla.

Naturligtvis är den potentiella vinsten för en plattform som xRapid enorm, även om den bara kostar en bråkdel av vad en SWIFT-överföring kostar. Ripple ser ut som om det är i en bra position, och med tanke på att de kunde landa Bill Clinton för sin konferens, kan de bli mycket framgångsrika i Washington DC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me