ShapeShift planerar Major Rebrand efter ‘Crypto Winter’ uppsägning

Shapeshift

Medan det bredare kryptoekosystemet har kämpat har vissa startups i detta blommande utrymme hållit sina pedaler i metall. ShapeShift, en av de längsta börserna i detta utrymme, avslöjade nyligen att den har börjat en stor ommärkning, som inte bara kommer att stärka företagets resultat, men också användarupplevelsen.

Shapeshift

ShapeShift har länge varit en grundpelare i detta utrymme. Företaget, som har sitt huvudkontor i Schweiz, lanserades 2014 under ledning av Erik Voorhees, som av Forbes betraktades som “Bitcoins sista pistolslingare”. Medan företaget hittills har haft rungande framgångar har Voorhees förblivit ambitiöst och gjort det klart att han inte tänker vila på sina lagrar.

ShapeShift ser ut att komma tillbaka i fötterna

Enligt en senaste rapporten från CoinDesk kommer företaget att genomgå en omfattande ommärkning och skifta riktning de närmaste månaderna.

Voorhees tog till ETHDenver, en viktig del av Ethereums ekosystemets kalender, för att avslöja mer om planen. Den långvariga kryptoentreprenören konstaterade att från och med måndag kommer utvalda användare att ha tillgång till ShapeShift-börsens beta, centrerad kring att stärka användarupplevelsen. Voorhees sa också på Twitter att denna nyutvecklade plattform är “grunden för ekonomisk själv suveränitet.”

Den nya ShapeShift är på https://t.co/HKX62MUmGm. Vi byggde den för att ge världen en riktig icke-vårdnadshavande kryptoplattform i ett enkelt och vackert paket. Detta är grunden för ekonomisk själv suveränitet. https://t.co/UTkPXsdUF6

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 17 februari 2019

Starten avser också att denna beta ska förstärka anslutningarna mellan leverantören KeepKey för hårdvaruplånbok och analysleverantören CoinCap, två av ShapeShifts icke-utbytesarmar. Även om detta är bra och bra, har företaget också beslutat att genomgå en subtil men märkbar estetisk makeover. I en blogginlägg släpptes förra onsdagen avslöjade företaget att det hade reviderat sin logotyp, typsnitt, färgpalett och bilder. ShapeShifts nya logotyp påminner om sin tidigare, men ger påstås företaget “utrymme för varumärket att växa.”

Som en till synes del av denna strategiförskjutning meddelade ShapeShift också nyligen att den avser att släppa en kryptocentrerad dokumentärserie. Down The Rabbit Hole, som den sexdelade serien har fått en passande titel, kommer att lanseras den 26 februari, så att konsumenterna får en inblick i livet på kryptos främsta revolutionärer och diehards. Erik Voorhees, tillsammans med Meltem Demirors of Coinshares, ZCashs Zooko Wilcox och tre andra kommer att sättas i rampljuset.

Voorhees har också gjort det klart att hans företag fortfarande avser att fortsätta med sin kontroversiella Know Your Customer (KYC) integration. För dem som missade notatet, i september förra året, avslöjade företaget att det skulle lansera sin egen digitala tillgång, FOX och formella kontosystem, vilket gör det möjligt för verifierade användare att gå in i ett medlemskap med börsen.

Rebrand Mania

ShapeShift är inte den enda branschenheten som har valt en större ommärkning mitt i denna nedgång på marknaden. Kraken, en amerikansk-centrerad plattform som leds av Bitcoin-pionjär Jesse Powell, använde nyligen en fullständig redesign, samtidigt som han gjorde ett “nio-siffrigt” förvärvsavtal för ett europeiskt företag för att lansera kryptobaserade terminskontrakt.

Litecoin Foundation har också hållit huvudet högt. Charlie Lees hjärnbarn ersatte nyligen sin gamla, grå logotyp med en centrerad kring färgen blå, eftersom stiftelsen har avslöjat planer på att driva Litecoin-adoptionen genom händelser som UFC-matcher. Lee tillkännagav också planer på att integrera integritet och fungibilitet i Litecoin-nätverket.

Crypto Winter ger startups Frostbite

Medan ShapeShift uppenbarligen har goda avsikter med detta senaste drag, kommer lanseringen av denna plan efter att företaget sagt upp en handfull anställda. Som rapporterats av Blockonomi i början av januari avskedade det mångfacetterade konglomeratet en tredjedel av sitt team, 37 anställda, för att starta 2019.

I ett sorgligt blogginlägg påpekade Voorhees att ShapeShift har “känt den bittra frosten” under “kryptovinteren”. Företagets verkställande direktör tillade att denna drastiska nedskärning mestadels var en biprodukt av ShapeShifts ”största och värsta ekonomiska beslut” – omfamningen av betydande positioner i kryptotillgångar. Han tillade att uppsägningen också orsakades av hans företags förvärv av CoinCap, bland andra satsningar, eftersom det sträckte företagets resurser, komplicerade logistik och “förändrade anställningsprioriteter.”

Och även om det bara har gått en månad sedan uppsägningen är Voorhees huvudplan för 2019 ett tydligt tecken på att ShapeShift avser att komma tillbaka på fötterna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me