SEC släpper ny Crypto Guidance och No-Action Token Letter

SEC

United States Securities and Exchange Commission (SEC) har publicerat ett nytt uttalande som syftar till att vägleda ICO-deltagare (initial Coin Offer) för att avgöra om poletter verkligen omfattas av amerikanska federala värdepapperslagar..

De dokumentera, med titeln “Framework for ‘Investment Contract’ Analysis of Digital Assets”, är den första förtydligandet av SEC: s preliminära syn på kryptovalutatoken sedan kommissionen redogjorde för sina inledande positioner i krypto i juli 2017 DAO-rapport.

SEC

Osäkerhet rådde fortfarande efter den första rapporten, eftersom amerikanerna fortfarande saknade definitiv och omfattande juridisk vägledning om huruvida kryptovalutor var råvaror, värdepapper, fastigheter, allt ovan eller en helt ny tillgångsklass.

Det nya ramverket, författat av SEC-direktörerna William Hinman och Valerie Szczepanik, saknar fortfarande långt ifrån ett omfattande juridiskt klargörande eftersom det är icke-bindande och representerar personalens åsikter. Hinman själv gjorde vågor förra året för att uttrycka sin åsikt att eter (ETH) inte var en säkerhet. Ramverket ger emellertid “ytterligare vägledning” om vad SEC: s digitala tillgångsspecialister anser vara markens lag för tokens i USA..

22 / I SLUTSATS, ramverket är definitivt en kumulation av de försiktiga lärdomar som vi har lärt oss av SEC: s tidigare verkställighetsåtgärder (töm inte ditt token $ -värde, utveckla faktiskt en användbar token, ha en verklig plan för att decentralisera din team osv.).

– Katherine Wu (@katherineykwu) 3 april 2019

I detta syfte grävde rapporten djupare i detalj om hur kommissionen närmar sig Howey-testet eller de standarder som används för att avgöra om en tillgång är en säkerhet i Amerika när det gäller token-projekt. Om ett sådant projekt startade en ICO för pengar och förlitar sig på ett enda centraliserat utvecklingsteam, är det sannolikt en säkerhet.

I kommissionens rapport konstaterades också att symbolköpare som hade “en rimlig förväntning på att vinster skulle härledas från andras ansträngningar” var en annan faktor som drev symboler mot att vara värdepapper enligt amerikansk lag..

Förtydligandena är inte helt överraskande i samband med tidigare SEC-åtgärder, men de kan leda till att fler kryptovalutaföretag känner sig bekväma med att öppna butik i Amerika framöver.

0 / Ja, jag kanske skriver mer, men jag håller mest med @MattCorva. SEC: s regler är fortfarande inte lika tydliga som platser som Singapore, Storbritannien och Frankrike, men jag hoppas att detta fortfarande kommer att ge advokatbyråer, projekt, investerare och kunder tillräcklig klarhet för att börja göra affärer igen. https://t.co/y6wlC19BiM

– Patrick Berarducci (@PatBerarducci) 3 april 2019

SEC utfärdar också No-Action Letter on Token Project, A First

Dagen innan den släppte sitt senaste kryptouttalande utfärdade kommissionen sitt första “icke-åtgärdsbrev” till ett kryptovalutaprojekt.

Icke återbetalningsbara tokens som fungerar som en kupong för förbetalda flygchartertjänster är inte en säkerhet, säger SEC i inget åtgärdsbrev (baserat på detaljer som tillhandahålls av advokaten i brev). https://t.co/hzeQO3N1aJ

– Palley (@stephendpalley) 3 april 2019

Det projektet var TurnKey Jet, ett litet flygbolag som utvecklade TKJ-token som en kupongliknande tillgång som skulle bytas ut mot flyg. I SEC: s brev fastställdes att tillsynsmyndigheten inte skulle vidta några verkställighetsåtgärder mot TKJ, eftersom token inte uppfyllde deras definition av säkerhet:

”Snarare kommer det intresse som representeras av en token vara en konsumtionsrätt att lösa in de deponerade medlen för att betala för flygchartertjänster. Som sådant finns varken ett ”investeringsavtal”, en ”anteckning”, ett ”bevis på skuldsättning” eller någon annan form av säkerhet. Det finns ingen rimlig förväntning på vinst som härrör från andras ansträngningar, och konsumentens förväntningar kommer att vara att ingå en konsumenttransaktion för förskottsbetalning av flygchartertjänster. ”

Brevet ger en glimt av hopp till krypteringsräkningar som för närvarande går framåt i flera amerikanska statliga lagstiftande församlingar som skulle separera säkerhetstoken från verktygstoken via formella definitioner.

FÖRSTA NÅGONS inget brev från SEC om en #crypto token – det är stora nyheter. #Wyomingär spårande #utilitytoken lag ser ganska bra ut mot nya SEC-riktlinjer, & stater som kopierade det (#Colorado+8 andra på gång) ser SMAAAAAAART ut!!!https://t.co/L14QycEedZ

– Caitlin Long &# 128273; (@CaitlinLong_) 3 april 2019

SEC letar efter en kryptovalutaexpert

En ny notering på en statlig arbetssida indikerar att kommissionen vill anställa en “Crypto Specialist” som kan samordna “Division of Trading and Market’s activities regarding crypto and digital asset securities” hos vakthunden.

Det är bara en annan utveckling som belyser hur den nyblivna kryptoekonomin stadigt blir en större och mer allvarlig fokus för Amerikas främsta värdepappersregulator.

Och eftersom SEC: s kryptoverksamhet har ökat under de senaste åren skulle kommissionens framtida anställning för sin nya Crypto Specialist-position antagligen inte ha brist på att reglera för att omedelbart dyka in – man tror för närvarande att SEC har en betydande eftersläpning relaterade till kryptovalutor i sina böcker.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me