Santander: Slutför första Ethereum-obligationen från första till andra värd 20 miljoner dollar

Santander

Ethereum-nätverket har chansen att bli en ny och allt viktigare typ av offentlig infrastruktur.

Det senaste beviset som vindarna blåser i den riktningen? Banco Santander, den största banken i Spanien och den 16: e största banken i världen, satte precis ut ”första end-to-end blockchain-obligationen”Med hjälp av den smarta kontraktsplattformen.

Tillkännagivits av den spanska multinationella affärsbanken den 12 september, kommer obligationen att leva helt på Ethereum.

Santander

Den madridbaserade banken kommer att vara emittent och obligationer till ett värde av 20 miljoner dollar kommer därför att släppas. Obligationen kommer att erbjuda en “en kvartals kupong på 1,98%” genom bankens Securities Services-avdelning, som “agerar som tokeniseringsagent och förvaring av kryptografiska nycklar” i samband med erbjudandet.

På samma sätt fungerade Santander Corporate and Investment Banking (CIB), institutionens arm för internationella företagskunder, som ”återförsäljare för [obligationens] emission, och fortsatte arbetet som startade i Santanders blockchain-laboratorium 2016.”

Dessutom kommer Santander att spåra de faktiska kontanter som används för att köpa obligationerna på Ethereums mainnet och de ovannämnda kvartalsvisa kupongerna kommer också att spåras on-chain.

&# 128204; Santander lanserar den första end-to-end #blockchain obligation. Mer information på &# 128073; https://t.co/uW76t6xIiT pic.twitter.com/J8KFmH3yoY

– Santander (@bancosantander) 12 september 2019

Tar ut mellanhänder

“Banken emitterade obligationen direkt på blockchain och obligationen kommer också att fortsätta att existera endast på blockchain: ett första steg mot en potentiell sekundär marknad för mainstream-säkerhetstoken i framtiden”, sa Banco Santander i ett pressmeddelande på torsdag..

Investor Wallet: https://t.co/69FZYXR2pG

1) Här kan du se de tokeniserade kontanterna (SUSD) som investeraren fick efter att ha överfört de riktiga kontanterna till förvaltningskontot

2) SUSD-tokens byts sedan ut mot obligationstoken (100 enheter @ 200 000 dollar per enhet)

– John W.. &# 127470;&# 127466;&# 127482;&# 127480;&# 127466;&# 127480;&# 127466;&# 127482; (@_JohnWhelan) 12 september 2019

Det är höga ord från en av de största bankerna i världen. Men när det gäller disintermediation talar institutionen mer som en cypherpunk och mindre som en av de internationella scenernas största banker.

“Tack vare den här automatiseringen har ett års löptidsobligation minskat antalet mellanhänder som krävs i processen, vilket gör transaktionen snabbare, effektivare och enklare,” sa Banco Santander i nyheten.

Bankens finansdirektör, José García Cantera, tillade:

”Santander ligger i framkant av den djupa digitala omvandlingen av finanssektorn och denna transaktion är ett exempel. Vi vill dra nytta av all teknik som kan påskynda processen, så att våra kunder trivs och blir snabbare och effektivare, och blockchain är en av dessa tekniker. ”

Ethereum en ideal plattform för obligationer?

Blockchain-rymden som helhet är fortfarande nyskapande, och Ethereums stödjare försöker fortfarande mycket så att plattformen ska vara användbar för många människor från många samhällsskikt.

Med detta sagt är det ingen hemlighet att Ethereum länge har blivit fingerad som en idealisk plattform för neutral emittering av finansiella produkter. Obligationer är inget undantag i detta avseende.

Så lite överraskande har Ethereum-samhället börjat se några större dragkrafter på obligationsfronten. Tillbaka på våren släppte Societe Generale – populärt kallad SocGen – 100 miljoner euro i obligationer – kallad “obligations de financement de l’habitat” – som säkerhetstecken på Ethereum.

Som banken förklarade vid tillkännagivandet:

”Denna live-transaktion utforskar en effektivare process för obligationsemissioner. Många områden med mervärde förutses, bland annat produktens skalbarhet och minskad tid till marknaden, strukturering av datorkodautomatisering, därmed bättre transparens, snabbare överförbarhet och avveckling. Det föreslår en ny standard för emissioner och handel med obligationer på sekundärmarknaden och minskar kostnaden och antalet mellanhänder. ”

Santander en investerare i fnality?

Santander verkar vara alltmer intresserad av blockchain-teknik.

Tillbaka i maj släpptes nyheterna om att ett dussin stora banker kollektivt hade investerat 50 miljoner dollar i Fnality, en start som arbetade med ett blockchain-projekt kring USC-projektet..

Spekulationer berättade att Santander var inblandad, eftersom banken hade varit inblandad i UBS Group AG, som ursprungligen sponsrat USC-initiativet. Med de senaste obligationsnyheterna verkar det minst som att Santander gör mer än bara sina läxor på blockchain-teknik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me