Rensa handel: Nomics avslöjar transparensvolymtjänst för kryptovalutor

Nomics

Integriteten för kryptovalutahandelsvolymen är av ökande betydelse för många intressenter i kryptoekonomin. Nu har en annan tjänst med stora cryptoverse-backers kommit för att ytterligare aktualisera “transparent datainfrastruktur” i utrymmet.

Den 27 augusti presenterade kryptovalutaföretaget Nomics sitt nya så kallade Transparency Volym-tjänst, som startet hyllades som första gången en kryptovalutamarknadsaggregatwebbplats “har angett en procentandel av handelsvolymen för en viss kryptoasset som” transparent. “

Nomics

Som företaget förklarade i sitt tillkännagivande innebär dess process för att komma fram till vilken volyminformation som anses vara tillförlitlig att förlita sig på kryptovalutabörser som tillhandahåller högkvalitativ information:

”Transparent volym representerar den mängd volymer som Nomics anser vara” pålitlig ”och hög kvalitet. “Transparent Volume” kan lika gärna kallas “Trustworthy Volume” […] Specifikt är transparent volym mängden volym för en viss kryptoasset som rör sig genom transparenta växlar (dvs. växlar som vi har tilldelat A +, A eller A- transparensvärdering). ”

Nomics, som räknar ekosystemets stalwarts som Coinbase Ventures, Polymath Network och Digital Currency Group bland sina investerare, sa att det nya tjänsteutbudet påverkades avsevärt av Bitwise Investments vårrapport till US Securities and Exchange Commission (SEC).

Den Bitwise-rapporten gjorde vågor i utrymmet för att hävda att ungefär “95% av rapporterad volym [till datauppsamlare] är falsk”, vilket tyder på att många mindre kryptovalutautbyten inte är pålitliga.

Några takeaways från transparensvolym på dag ett

Vid lanseringen indikerade den nya Nomics-instrumentpaneltjänsten att de största kryptokurvorna med stor cap med den mest transparenta handelsvolymen under det senaste dygnet var BNB (33 procent), bitcoin (17 procent), Monero (15 procent), XRP (11 procent) ).

Mindre transparent bland toppmynt var litecoin (9 procent), EOS (8 procent), eter (7 procent), USDT (5 procent) och bitcoin kontanter (2 procent), enligt tjänsten.

Nomics föreslog i sitt tillkännagivande att förverkligandet av denna typ av data så småningom kan hjälpa till att bana väg för SEC som godkänner en Bitcoin-ETF i USA:

”En av SEC: s största bekymmer när det gäller att godkänna en Bitcoin-ETF är den procentandel av handelsvolymen som inte övervakas och är föremål för manipulation, toxisk påverkan etc. Vår transparenta volymmätning är avsedd att hjälpa institutioner, statliga aktörer och investerare att bedöma andelen rapporterad handelsvolym för en viss kryptoasset som är granskbar och transparent. ”

Vid tidpunkten för pressen gav kryptovalutan “A” transparensvärderingar till många av rymdens mest igenkännliga handelsplattformar, inklusive Binance, Coinbase Pro, Kraken, Bitstamp, Poloniex, Ethfinex, Gemini och bitFlyer. Några av företagets A + -plattformar inkluderade Deribit, IDEX och Belfrics.

Mot bättre kunskap

Vissa tar kryptovalutadata till nominellt värde, men nya förståelser kan låsas upp genom att närma sig informationen på olika sätt.

Till exempel svänger bitcoin-dominansgraden – mängden kryptoekonomins marknadsvärde som bitcoin (BTC) ensam är ansvarig för – för närvarande runt 70 procent, enligt de flesta datauppsättningswebbplatser.

Men det kan finnas ett bättre sätt att beräkna det måttet. För det första släppte blockchain-analysföretaget Arcane Crypto nyligen en rapport om att den föreslog att bitcoin-domineringsgraden faktiskt var över 90 procent när det gällde att väga alla kryptovalutas marknadsvärde mot deras handelsvolymer..

Ett annat exempel är att betona “realiserad cap” -statistik i stället för enkel marknadsvärde. Som Coin Metrics Nic Carter tidigare har förklarat, mäter det realiserade taket för bitcoin “ungefär … den genomsnittliga kostnadsbasen för Bitcoin-innehavare.” I synnerhet korsade den ursprungliga kryptovalutans realiserade tak bara $ 100 miljarder USD.

Realiserat tak mäter ungefär (men inte perfekt) den genomsnittliga kostnadsbasen för Bitcoin-innehavare. Det tar hänsyn till det pris till vilket ett visst mynt senast bytte händer (snarare än att behandla dem enhetligt, som marknadsvärde) https://t.co/lm2QDGoYsd

– nic carter (@nic__carter) 26 augusti 2019

På liknande sätt närmar sig ovannämnda Nomics det traditionella måttet på kryptovalutans handelsvolym på ett nytt sätt för att ge en mer exakt bild av den aktivitet som faktiskt sker.

Framöver verkar det troligt att bättre dataklarhet i allt högre grad kan lindra tillsynsmyndigheternas oro för ekosystemet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me