Regeringar runt om i världen ser till Blockchain för effektivitet och tillväxt

Blockchain har blivit populärt bland lagstiftare över hela världen. Tekniken som föddes som ryggraden i Bitcoin hittar ett hem i många områden som inte är kopplade till kryptovalutor. Trots vissa motståndare som har uttalat sig om det motsatta är blockchain ett helt nytt sätt att lagra data.

Regeringar måste hantera mycket data. Att hantera posterna för sociala fördelar äter mycket tid och resurser, och blockchain kan göra stor skillnad på områden som detta. Många nationer ser också blockchain som en sektor som behöver vårdas av konkurrenskraft, eftersom en mogen blockchain-utvecklingskultur sannolikt kommer att vara en ekonomisk tillgång..

Regeringar Blockchain

Inledande skepsis om blockchains framtid verkar ha avdunstat. Nu ser det ut som om det finns ett globalt lopp för att bygga upp blockkedjevänliga juridiska strukturer och genomföra det på högsta nivå av styrning och industri.

Kinas Curious Blockchain-hållning

Kina var tidigt ledande inom kryptogruv och användning. Allt detta förändrades under de senaste två åren, och idag avråds starkt utbyte och brytning av kryptos i Kina. Å andra sidan rankar en statligt sponsrad enhet som heter China Center for Information Industry Development (CCID) de mest populära kryptorna varje månad.

Kina kan börja förstå att blockchain-teknik förmodligen kommer att vara med oss ​​under överskådlig framtid. Trots att de gör allt för att avskräcka handeln med kryptos, uppmuntrar Kina aktivt utvecklingen av blockchain-applikationer utanför den oreglerade kryptosektorn.

Kina ICO: er

China Central Television Network (CCTV) sändes nyligen en timmes special på blockchain, vilket var extremt stödjande för tekniken. Enligt Västra källor, CCTV special sa att “värdet av blockchain är tio gånger internetets”, och fortsatte med att uttrycka idéer som har sina rötter i pro-blockchain-experter som Dan Tapscott.

Förra året sprängde CCTV nästan vad som helst blockchain-relaterat, så detta 180-gradersförskjutning i meddelande är värt att lägga märke till. Tonförändringen verkar gå direkt till toppen av den kommunistiska maktstrukturen, med Kinas president Xi Jinping som öppet uppmanar sin nation att påskynda utvecklingen av nästa generations teknik, inklusive blockchain.

Storbritannien ser ut att göra Blockchain officiellt

UK MP Eddie Hughes ringde nyligen för att regeringen i sin nation ska skapa en tjänsteman för att övervaka blockchain-utvecklingen. MP Hughes ansluter sig till många lagstiftare runt om i världen och letar efter sätt att påskynda implementeringen av blockchain-tekniken i sitt land.

I sina kommentarer redogjorde han för varför stöd till blockchain-utveckling är nyckeln till både regeringens effektivitet och bibehållande av ekonomisk konkurrenskraft. Antalet blockchain-proffs som behövs för nya projekt exploderar, och det finns bara så många att gå runt.

Eddie Hughes

Eddie Hugges, brittisk parlamentsledamot, Bildkälla

Om det genomförs ordentligt tror MP Hughes att blockchain kan spara regeringen cirka 1% per år, vilket är en betydande summa pengar. Förutom de initiala kostnadsbesparingarna ser han också blockchain som ett sätt för den brittiska regeringen att öka förtroendet mellan regeringen och medborgarna.

Blockchain har förmågan att lagra känslig information och även låta människor se den utan att kompromissa med informationens integritet. Att låta någon inspektera regeringsuppgifter skulle verkligen leda till en ny nivå av offentlig tillsyn till styrelseformerna och ge folkvalda ett sätt att enkelt visa vad de gör i kalla, hårda siffror..

För närvarande rapporterade Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) att över 40 procent av de 29 startups som godkändes till kohort 4 (en FCA-sandlåda) arbetar på någon form av blockchain-plattform. Att fokusera på blockchain kommer förmodligen att göra nationerna mycket mer konkurrenskraftiga när tekniken utvecklas, vilket kommer att locka topptalenter från hela världen.

Sydkorea lovar 200 miljoner dollar för blockchain-utveckling

Sydkorea har välkomnat i stort sett allt som rör krypto eller blockchain. Nu driver de blockchain-utvecklingen framåt med en fond det rapporteras vara värt mer än 200 miljoner USD. Målet kommer att vara att stödja blockchain-plattformar som adresserar saker som logistik, röstning och äganderätt. Alla dessa områden skulle kunna effektiviseras med blockchain, men insatserna är sannolikt högre än att bara skapa effektivitet i Sydkorea.

Många av de sektorer som blockchain visar potential att revolutionera är inte nationella. Sydkorea har några av de största hamnarna i världen, och de ansluter sig till många andra globala logistiska nav för att leta efter sätt att integrera blockchain i det globala godsspediteringssystemet.

Det finns många system som den moderna världen förlitar sig på som är arkaiska. Det centrala banksystemet, som det existerar idag, har funnits i mer än ett sekel i vissa nationer. Bosättningsinfrastrukturen för att rensa internationella havsfödda affärer är hundra år gammal. Vissa människor inom bankverksamhet är fortfarande motståndskraftiga mot hur innovativ blockchain är, men länderna som måste möta en snabbt utvecklad global miljö vill tydligt blockchain för hjälp.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me