Rapportera: Hur många kryptotillgångar ska du HODL?

Hur många kryptotillgångar ska du inneha?

Det är dags att tänka långsiktigt. Det senaste året har varit brutalt, men det betyder inte att framtiden är dyster. Utvecklare bygger fortfarande bort, natt och dag. Ingenjörer driver framåt när marknaden bottnar. Det är bara en tidsfråga tills tidvattnet vänder och byggare växer.

Låt oss prata om HODLing. Det enklaste sättet att komma igång med kryptovaluta. Allt du behöver göra är att skaffa några digitala valutor, lägga dem i en plånbok och vänta. Det stämmer, vänta bara. Inget annat du behöver göra.

Människor som använde den enkla strategin för nästan två år sedan är extatiska över sitt beslut att göra det. Enkelt uttryckt gjorde de bank. Många portföljer nettar mellan 700% – 1000% i värdeökning. Det är ett ganska spännande nummer för att inte göra något arbete.

Hur många kryptotillgångar ska du inneha?

Observera: Detta är en gästpost från teamet på Shrimpy

Nu finns det några frågor som behöver besvaras. Gilla, hur många tillgångar köpte dessa människor för att vara mest framgångsrika?

Jag ska berätta för dig.

Studien

För att få en bättre förståelse för hur olika portföljstorlekar presterade utvärderade vi tusentals portföljer för att avgöra vilka portföljstorlekar som var optimala de senaste åren. Startdatumet för denna analys började den 15 mars 2017 och fortsatte till den 24 januari 2019. Detta representerar över 22 månaders data som inkluderar både tjurmarknaden fram till 2018 och hela björnmarknaden fram till 2019.

Data för denna studie tillhandahölls av CoinAPI. Använda deras resten API: er, vi kunde sammanställa exakta Bittrex marknadsdata vid varje tidpunkt. Vår datamängd sträcker sig från 15 mars 2017 till 24 januari 2019.

CoinAPI är en tjänst som samlar in data från otaliga börser. Tillämpningar som Räkor kan sedan använda dessa data för att konstruera korrekta backtests, marknadsanalyser och producera omfattande forskning.

Varje portfölj konstruerades genom att slumpmässigt välja tillgångar som skulle ingå i tilldelningarna. När tillgångarna väl valdes slumpmässigt tilldelades de var och en en jämn vikt inom portföljen.

Efter en nyligen Räkor uppdatering, människor kan nu se hur många tillgångar andra användare har i sin portfölj. I skrivande stund visar denna graf hög affinitet mot mindre portföljer.

Diagrammet ovan antyder att 67% av portföljerna på Räkor plattform innehålla 10 eller färre tillgångar.

10 tillgångar

Vi kommer att börja vår resa med en enkel 10-portfölj. Även om detta kan låta som ett betydande antal tillgångar, kommer det att vara den minsta portföljen vi kommer att utvärdera i denna studie.

Vad vi vill förstå är hur bra 10 tillgångsportföljer presterar under denna tidsperiod. När vi ser på fördelningen av prestanda kan vi få en hög förståelse för hur bra dessa portföljer presterade.

En snabb titt på denna graf ovan visar en bred fördelning av prestanda. Allt mellan 5% och 4380% var inom möjligheten för människor som hade 10 kryptovalutor. Att fördela tio tillgångar kan låta som en bra idé baserat på dessa resultat, men vad vi kan se är att resultaten är kraftigt snedställda mot den nedre änden av grafen. Detta betyder att de flesta människor presterade närmare 5% än de gjorde 4380%.

Medianportföljen med 10 tillgångar hade en prestation på 662%.

20 tillgångar

Låt oss titta på vad som händer när vi fördubblar antalet tillgångar till 20.

Liksom tio tillgångsportföljer på vissa sätt har portföljens 20-tillgångs resultat en bred fördelning. Allt från 134% till 2864%. Återigen finns det en högre koncentration av resultat i den nedre änden av detta spektrum.

Medianportföljen för 20 tillgångar hade en prestation på 759%.

30 tillgångar

En portfölj med 30 tillgångar ligger långt utöver den genomsnittliga storleken på vanliga portföljer. Det är dock vår plikt att fortsätta den resa vi har börjat, så vi kan inte sluta nu.

Histogrammet ovan börjar visa någon synlig trendrörelse. Jämfört med våra två första tester visar 30-tillgångsportföljer en mer jämnt fördelad resultatprofil. Det fortsätter också trenden att minska prestandaområdet. Portföljer med 30 tillgångar varierar från 178% till 1988%.

Även om de högpresterande extremerna är mindre än mindre portföljstorlekar observerar vi en ökad täthet kring mellanprestanda. Detta visar högre sannolikhet att en portfölj av denna storlek kommer att överträffa portföljer av mindre storlekar.

Medianportföljen för 30 tillgångar hade en prestanda på 807%.

40 tillgångar

När vi lägger till ytterligare 10 tillgångar når vi en stor portfölj med 40 tillgångar. I den här storleken skulle det vara en mardröm att hantera en så stor portfölj utan att använda automatiseringsverktyg som Shrimpy. Shrimpy låter dig helt enkelt välja dina tillgångar eller direkt skapa ett index som automatiserar din portfölj över tiden.

Prestationsfördelningen med 40 tillgångar fortsatte denna trend att minska gränserna för prestationsfördelningen. Dessutom visar resultaten de mest jämnt fördelade föreställningarna som vi hittills har sett. Det nedre intervallet börjar vid 217% och den övre gränsen skjuter 1762% med en enda outcast-datapunkt.

Medianportföljen för 40 tillgångar hade en prestation på 858%.

50 tillgångar

Vi är mer än halvvägs klara, så låt oss hålla informationen rullande.

Vi märker en förändring i portföljens resultat från den nedre halvan till den övre halvan av spektrumet, med vår medianavkastning äntligen närmare den övre änden av spektrumet (portföljer under 50 tillgångar har varit närmare den lägre räckvidd).

Portföljer med 50 tillgångar hade avkastning från 287% till 1492%, vårt smalaste resultatutbud hittills.

Medianportföljen för 50 tillgångar hade en resultatutveckling på 876%.

60 tillgångar

Endast 3 kvar.

Med ett intervall på 377% till 1282% är portföljer med 60 tillgångar de första portföljstorlekarna som har ett intervall som är mindre än 1000%. Det visar också en tydlig affinitet mot procentsatser som vägs mot den övre änden av detta intervall.

Medianportföljen för 60 tillgångar hade en prestation på 914%.

70 tillgångar

2 till. Håll ut.

Allt från 383% till 1186% har portföljer med 70 tillgångar ett resultatintervall på ~ 800%. Med denna portföljstorlek är medianprestationen långt närmare den högsta prestandan än någon mindre portföljstorlek.

Medianportföljen för 70 tillgångar hade en resultatutveckling på 925%.

80 tillgångar

Vi är framme! Ett berg av data erövrat. Toppmötet är vackert i all sin spektakulära ära. Allt känns möjligt.

Vid denna tidpunkt känner vi till borren. Räckvidden är mindre – från 491% till 1071%. Medianportföljens resultat vägs kraftigt mot det övre prestationsområdet. Av alla portföljstorlekar var portföljerna med 80 tillgångar bäst.

Medianportföljen för 80 tillgångar hade en prestanda på 927%.

Få alltid att falla på plats

För att få en uppfattning om hur våra medianportföljer presterade i alla portföljstorlekar kan vi kartlägga resultatet.

Det vi ser är en tydlig trend mot att större portföljer fungerar bättre. I grund och botten, när vi fortsätter att öka storleken på en portfölj, kommer medianutvecklingen också att öka. Detta är ett starkt argument för diversifiering i kryptoutrymmet. Baserat på dessa uppgifter presterade de mest olika portföljerna bättre.

Ansvarsfriskrivning: Backtester undersöker tidigare resultat och garanterar inte framtida resultat.

Om räkor

Gratis att använda, Räkor är en kryptoportfolioautomationsapplikation som används av kryptovalutahandlare. Med Shrimpy kan användare skapa ett kryptoindex och implementera en portföljstrategi på några minuter.

Räkoranvändare kan också följa portföljerna för andra populära affärer, backtest år av utbytesdata och spåra sina portföljer över många börser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me