QuadrigaCX VD använde sina personliga medel efter frysning av konto

QuadrigaCX

Den plötsligt avlidna grundaren och VD för QuadrigaCX-kryptovalutautbyte använde förmodligen sina egna personliga medel för att hålla användarnas uttag aktiverade efter att banken tviste flera konton relaterade till utbytet.

Efter kontroversen med de försvunna medlen som började med QuadrigaCX VD: s plötsliga och oväntade död, Gerald Cotten, tillbaka den 14 januari publicerade Cotens fru, Jennifer Robertson, Scribd den 13 mars, där hon delade detaljer om sitt engagemang i fallet med de saknade medlen sedan hennes mans död.

QuadrigaCX

I uttalandet hävdar Robertson att den avlidna QuadrigaCX VDEN påstås använda sina medel för att hålla börsen igång efter att CIBC-banken beslutade att frysa fem olika konton som innehöll 21,6 miljoner dollar..

Robertson uppgav vidare att även om hennes man inte delade detaljer om hur han hanterade börsen så delade Cotten med henne att han placerade sina egna pengar i börsen för att kompensera för användarnas medel som var under processstämning.

Juridiska representanter för QuadrigaCX Stepping Out, säger Cotten’s Widow

Inom det officiella uttalandet som publicerades av Jennifer Robertson, änkan till den sena VD för Kanadas största kryptovalutabörs, delade också att företaget inte längre kommer att samarbeta med juridiska representanter som arbetade med fallet med tvister i 2018..

Som en anledning till beslutet från QuadrigaCX tidigare representanter i domstolen avslöjades inga detaljer om motiven ytterligare för Robertson; emellertid betonade hon i sitt senaste uttalande att laget beslutade att dra sig tillbaka på grund av den potentiella intressekonflikten.

Konton frysta

Tillbaka när en av Kanadas största banker, CIBC, bestämde sig för att frysa några av QuadrigaCX-kontona för att identifiera ägarna till de tvister, de konton som var under processstöd tillhörde Costodian Inc, börsens betalningsprocessor.

CIBC hade sedan snart domstolen inblandat i fallet med de frysta medlen med det primära målet att avgöra vem exakt medlen tillhörde, medan en del av de omtvistade medlen misstänktes att äga 388 QuadrigaCX-användare.

Utbytet insisterade vid domstolen att rättstvisten inleddes av misstag och tillade att majoriteten av frysta medel tillhörde Quadriga.

Vid den tiden sägs utbytet ha ekonomiska svårigheter eftersom 2018 var ett grovt år för många kryptorelaterade företag på grund av björntrenderna på marknaden, vilket gjorde saken misstänksam för användarna..

Under tiden hävdar Cottens änka att den sena VD brydde sig om sina användare, varför han blandade sina medel med användarnas insättningar. Men åsikten om Reddit verkar vara i linje sa av Redditor bitwise_ranger:

”Det behöver inte sägas att påståendet att en VD som ansvarar för medlen för över 115 000 näringsidkare” tog hand om “näringsidkare medan han åtminstone försumligt var ansvarig för att ekonomiskt förstöra många av deras liv är bara lite rik på vår ödmjuka åsikt. ”

Twitter-användare verkar inte vara mindre besvikna över hur QuadrigaCX 190 miljoner dollar skandalen löser sig, medan kanadensiska kryptovalutahållare redan letar efter säkrare alternativ i börser som Coinbase:

@coinbase När det senaste QuadrigaCX-debaclet är kanadensare i stort behov av en ny, pålitlig och enkel plattform som de kan sälja sina kryptor till fiat på.

Har Coinbase någon plan för att ta den marknadsandelen och fullt ut stödja CAD $

?

– Gabriel Papegoja (@Gab_Parrot) 14 mars 2019

Som CCAA och Ernst & Young, som arbetar som domstolsövervakare, undersöker fortfarande fallet med de saknade medlen och försöker hämta alla användares kryptovaluta och tillgångar.Robertson bad domstolen tidigare i mars att ge en ersättning på 225.000 $ som hon använde från sina medel för att täcka alla rättsliga kostnader.

Robertson lovar att fortsätta stödja processen för återvinning av saknade tillgångar

På begäran av det juridiska företaget som företräder användarna av QuadrigaCX som hade rapporterat saknade medel, Cox & Palmer, Robertson borde inte ha rätt till den begärda återbetalningen förrän Ernst & Young ger information om Cottens egendom avseende transaktioner och alla tillgångar.

Ändå avslutade Robertson det senaste uttalandet som publicerades nästan två månader efter QuadrigaCX VD: s död, att hon ska fortsätta vara involverad i processen för att hämta och lokalisera de saknade tillgångarna som är inblandade i skandalen, och tillade också att hon samarbetar med CCAA och domstolsövervakare för att komma till botten av ärendet så snart som möjligt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me