Pundi X VD ser Blockchain som en lösning för banklösa massor

Pundi X

För de flesta människor i den utvecklade världen är tanken att inte kunna använda en bank långsökt. I utvecklingsländerna är saker mycket annorlunda. Pundi X grundades på tanken att människor som inte har tillräckligt med pengar för att använda det normala banksystemet fortfarande behöver tillgång till finansiella tjänster. Först arbetade Pundi X på samma sätt som en plattform som Alipay, men deras ledningsgrupp insåg snart hur kraftfull en kraft blockchain kan vara på utvecklingsländernas finansmarknader.

Pundi X

Zac Cheah, VD för Pundi X, berättade nyligen för Blockonomi varför hans företag använder blockchain för att främja sina mål,

”Tanken att använda blockchain för att hjälpa de obankrade är själva kärnan i Pundi X: s anledning att vara. I Indonesien äger hälften av befolkningen inte ett bankkonto. Kostnaden, distansproblemet med att skaffa dessa dokument gör det praktiskt taget omöjligt för majoriteten av människor att öppna ett konto. ”

Det sorgliga faktum är att banker inte är en offentlig tjänst. Som en vinstdrivande enhet har bankerna inget ansvar för att hjälpa de fattiga att få tillgång till sina tjänster. Banker kan också diskriminera människor som de tror kanske inte genererar tillräckligt med inkomster, vilket gör det nästan omöjligt att få tillgång till finansiella tjänster för människor som verkligen kan använda billiga alternativ.

Pundi X kan vara en del av verklig förändring

Blockchain har ett antal fördelar som kan göra det till standardplattformen för fintech framöver. Till skillnad från traditionell journalföring eliminerar det behovet av mest mänsklig tillsyn. Det ekonomiska resultatet av detta är mycket lägre kostnader och mindre utrymme för mänskliga fel.

För den globala befolkningen som är “banklös” är de effektivitetsvinster som blockchain skapar en dörröppning till en mycket högre nivå av tillgängliga finansiella tjänster. Pundi X verkar erkänna möjligheten att hjälpa världens fattigaste människor medan de befäster sig en marknad som är helt enorm.

Humaniq Africa Research

Läs: Hur man sprider kryptovaluta i afrikanska länder: Humaniq-experimentet

En vy från diken

Det bör vara tydligt att det etablerade finansiella systemet inte har skapat lösningar för världens fattiga. En del av detta beror på kostnaderna i banksystemet, och en del har att göra med kostnaderna för att uppnå regelefterlevnad som kund.

Herr Cheah utökade de problem som det banklösa fattiga står inför,

”För många är banker inte tillgängliga på grund av all dokumentation som krävs för att öppna konto. Kostnaden, distansproblemet med att skaffa dessa dokument gör det praktiskt taget omöjligt för majoriteten av människor att öppna ett konto. Många av hindren för att vara medlem i den så kallade ”obankrade” avser dokumentation eller bevisbar förmögenhet. ”

Men enligt Mr. Cheah,

”Blockchain-tekniken kommer att ge ett sätt att skapa kredithistorik för dessa individer oberoende av finansinstituten genom att ge en oföränderlig redogörelse för deras inkomster och kredithistorik. Det kommer att göra dem oberoende av finansinstitut. ”

Tillgång till finansiella tjänster handlar om mycket mer än att skapa individuellt välstånd. Med en befolkning på mer än 260 miljoner människor är den obankrade befolkningen där större än den totala befolkningen i många länder. Indonesien är inte det enda stället som har ett stort antal medborgare som inte kan använda traditionella finansiella tjänsteleverantörer, vilket belastar samhället som helhet.

Hur Blockchain fungerar för alla

När de fattiga har tillgång till finansiella tjänster kommer troligen nya typer av social utveckling att vara möjliga. Människor som sitter fast i en ekonomi med endast kontanter måste i allmänhet betala mer för mindre effektiva system.

Ta överföring av pengar som ett exempel. Om en person inte har ett bankkonto och måste skicka pengar till en annan banklös person är en tjänst som Western Union eller Money Gram ett av de enda alternativen. Dessa plattformar är dyra och kan också vara tidskrävande.

Att använda en plattform som Pundi X är nästan omedelbar och är mycket billigare än vanliga kontantbaserade överföringstjänster. Dessutom öppnar blockchainbaserade plattformar en värld av mikrolån för människor som verkligen kan använda dem. Det är omöjligt att veta hur denna förändring i fintech-tillgänglighet kommer att hjälpa de fattiga globalt, men det kommer sannolikt att stärka människor i en grad som skulle vara omöjligt utan den effektivitet som blockchain möjliggör.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me