President Trump slår Bitcoin och kryptovaluta: De ”är inte pengar”

Donald Trump

Den efterlängtade Trump Bitcoin-tweeten har materialiserats och den kom i form av en svidande, om inte drakonisk, tillrättavisning mot kryptoekonomin.

Den 11 juli twittrade president Trump ut en sen kvällstråd där han smulade kryptokurvor, kallade Bitcoin och dess kamrater ”mycket flyktiga och baserade på tunn luft” och benägna att underlätta olagliga aktiviteter.

Donald Trump

Naturligtvis orsakade hans kommentarer en omedelbar explosion av svar på sociala medier, mestadels från kryptovaluteförespråkare som trotsigt tappade tillbaka.

Jag är inte ett fan av Bitcoin och andra Cryptocurrency, som inte är pengar, och vars värde är mycket flyktigt och baserat på tunn luft. Oreglerade kryptotillgångar kan underlätta olagligt beteende, inklusive narkotikahandel och annan olaglig aktivitet ….

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 juli 2019

I den andra av en trio av tweets tillade presidenten att Facebooks kommande Libra basketcoin skulle ha “liten ställning eller pålitlighet”, eftersom det bara var den senaste inflytelserika globala myndigheten för att offentligt sända stora bekymmer med den sociala mediamassans kommande kryptovaluta.

“Om Facebook och andra företag vill bli bank, måste de söka en ny bankcharter och bli föremål för alla bankregler, precis som andra banker,” sade president Trump.

I den sista av trådens inlägg spelade presidenten upp styrkan och centralen i dollarn och sa att det bara finns “en riktig valuta i USA, och den är starkare än någonsin, pålitlig och pålitlig.” Hur är det för ett skott över fören?!

… och internationellt. Vi har bara en riktig valuta i USA, och den är starkare än någonsin, både pålitlig och pålitlig. Det är den absolut mest dominerande valutan någonstans i världen, och den kommer alltid att förbli så. Det kallas US-dollar!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 juli 2019

Tweetsna kommer efter att många i cryptoverse har fiske i flera månader för att memera en Trump Bitcoin-kommentar. Presidentens anmärkningar på torsdagen är dock inte lika angenäm som de kommentarer sådana påverkare hade i åtanke.

Huvudfrågan verkar vara varför nu?

USD Maximalist vid Bully Pulpit

Ett möjligt svar är att presidenten hade blivit medveten om kommentarer som Federal Reserve-ordförande Jerome Powell hade framfört tidigare på dagen, där Powell hade uttryckt reservationer mot Vågen och särskilt betecknat bitcoin som en “spekulativ butik med värde som guld.”

President Trump har visat sig vara en stark och högljudd kritiker av Powells penningpolitik de senaste månaderna, så det är tydligt att han spårar ordförandens aktiviteter noggrant.

Powells ovan nämnda kryptovalutakommentarer kom inför senatens bankkommitté på fredag, så man kan anta att Trump såg nyheter om vittnesbördet när dagen gick och lärde sig om Bitcoin – möjligen för första gången.

“Bitcoin … är en spekulativ butik med värde som guld.”

– Jerome H. Powell

Ordförande i styrelsen för Federal Reserve System https://t.co/64rk6XU0G3

– Balaji S. Srinivasan (@balajis) 11 juli 2019

Intressant nog liknade ordförande Powell – som är chef för USA: s centralbankssystem – under sitt kongressvittnesmål Bitcoin som liknar en digital form av guld:

”Nästan ingen använder bitcoin för betalningar, de använder det mer som ett alternativ till guld. Det är en spekulativ värdebutik. ”

Påståendet kanske inte har passat bra med president Trump, som har slagit för den amerikanska dollarn de senaste veckorna och argumenterat för ordförande Powell för att använda inflationen för att konkurrera mer aggressivt med utländska valutor som euron och yuanen..

Kina och Europa spelade stort valutamanipulationsspel och pumpade in pengar i sitt system för att konkurrera med USA. Vi borde matcha, eller fortsätta att vara dummies som lutar sig tillbaka och ser artigt på hur andra länder fortsätter att spela sina spel – som de har gjort i många år!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 juli 2019

Det är tydligt att presidenten har pengar på sitt sinne, och nu är det ännu tydligare att han tror att kryptovalutor inte alls är pengar.

Men kryptoekonomins intressenter kommer att säga att president Trump helt enkelt har en föråldrad förståelse för konceptet. Till och med högsta domstolen Stephen Breyer har tidigare hävdat inför högsta domstolen i landet att “kanske en dag kommer anställda att få betalt i Bitcoin eller någon annan typ av kryptovaluta.”

Valutakrig i vår mitt?

President Trumps senaste uppmaningar till Fed om att hålla räntorna låga och genomföra kvantitativa lättnader (QE) lyfter fram några av de viktigaste försäljningsställena för bitcoin: det är deflationsmässigt i evighet och immunt mot de ekonomiska eller politiska nycklarna till en enda och tillfällig administration.

Och med stora länder som Kina och Ryssland som vill de-dollarisera mitt i en atmosfär av politisk misstro, finns det en öppning för icke-suveräna valutor som bitcoin för att ta sig in som en reservvaluta som inte kontrolleras av något ensamt land.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me