People’s Bank of China (PBoC) rekryterar digitala valutaspecialister

Kina

People’s Bank of China (PBoC) är på utkik efter kryptorelaterade yrkesverksamma enligt ett officiellt dokument som publicerats på bankens hemsida. PBoC öppnade fyra positioner för ingenjörer med erfarenhet av blockchain och kryptografi, säkerhet och chipdesign för att arbeta på deras Digital Money Institute.

Kina

Statlig virtuell valuta

Enligt dokumentet kommer yrkesverksamma att utveckla en säker stor dataplattform som skulle behandla kryptotransaktioner i Kina. Arbetsbeskrivningen kommer att inkludera skapandet av en krypteringsteknik och säkerhetsmodeller, digitala valutarelaterade programvarusystem och en transaktionsterminal chipteknologi forskning och utveckling.

Banken planerar också att anställa yrkesverksamma med erfarenhet av ekonomisk lag och ekonomi för att hantera juridisk och politisk forskning om digital valuta och riskhantering.

Den här nyheten kommer på klackarna av den senaste op-ed publicerad på CN Finance, en lokal finansjournal kopplad till PBoC, där bankens experter varnade regeringen för potentialen i nyligen lanserade USD-stödd stablecoin att påverka yuanen negativt. Experterna hävdade att närvaron av USD-stödda stablecoins som USDT, GUSD, PAX, TUSD skulle öka dominansen av den amerikanska dollarn på global skala, och det kommer alltid att undertrycka Yuan i framtiden. Forskarna uppgav också att stablecoins är valutornas framtid och de tror att utvecklingen av det monetära systemet kommer att uppnås b en statlig digital valuta..

Kina har planerat att utveckla en suverän virtuell valuta ett tag nu, enligt South China Morning Post. Baserat på rapporten hade PBoC öppnat ett forskargrupp 2014 och intensifierat rörelserna förra året med skapandet av Digital Currency Research Institute, ledd av en högre tjänsteman inom PBoCs teknikarm, Yao Qian.

Forskningsinstitutet, vars anställning mestadels har varit experter inom datavetenskap, kommer att göra sin första uppsättning krypto- och blockchain-anställningar. Medan Folkets Bank of China inte har avslöjat någon tidslinje för lanseringen av sin statligt stödda stablecoin, Zhou Xiaochuan, en före detta PBoC-chef anges att banken utvecklade en digital valuta som “måste säkerställa en väl fungerande politik för monetär och finansiell stabilitet och samtidigt skydda konsumenterna.”

China Blockchain Primer

Läs: Attityder förändras när kinesiska kommunistpartiet släpper Blockchain Primer

“För oss kräver riktningen av virtuella tillgångar försiktighet … ur Kinas perspektiv är virtuella tillgångstransaktioner inte i linje med vår idé att finansiering måste tjäna verklig ekonomisk tillväxt,” tillade han.

PBoC hyllade den framgång som registrerades av landets stränga begränsning av kryptorelaterade aktiviteter, i ett offentligt meddelande förra månaden, medan han arbetade för att skapa ett statligt stöttat stablecoin..

”Den globala andelen av inhemska transaktioner med virtuell valuta har minskat från de första 90% till mindre än 5%, vilket effektivt undviker den virtuella valutabubblan som orsakades av skyhöjande globala priser för virtuell valuta under andra halvåret förra året på Kinas finansmarknad. Effekten har erkänts mycket av samhället. ”

Banken utfärdade också separat varningar, påminna investerare om de risker som är förknippade med initiala mynterbjudanden och kryptohandel, som de hävdar kan utgöra en “allvarlig störning” för den “ekonomiska, finansiella och sociala ordningen”.

“[ICO: er] misstänks för olagligt säljande tokens, olagligt utfärdande av värdepapper, olaglig brottslig verksamhet, ekonomiskt bedrägeri, pyramidprogram och andra olagliga och kriminella aktiviteter.”

Anti-Crypto-åtgärder

Den kinesiska regeringen förbjöd kryptovalutor redan 2017, vilket ledde till att landets börser, inklusive Binance och OKEx, stängdes. Regeringen har varit ganska högljudd om sin inställning till krypto sedan dess. Det följde till och med upp det med ett angrepp av anti-kryptoåtgärder på sommaren, till exempel ett fullständigt förbud mot kommersiella arenor från att vara värd för kryptorelaterade händelser i vissa distrikt i Kina. Populära kinesiska teknikföretag som Baidu, Alipay och Tencent skärpte också sin övervakning till förbjuda mediekonton och transaktioner från företag som bedriver krypto- och blockchainrelaterade aktiviteter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me