Oöverträffad: Blockstack får SEC Nod för försäljning av amerikansk offentlig token

Blockstack

Det första token-erbjudandet som godkänns av U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) kommer till Amerika och bortom, med tillstånd av decentraliserad databehandling och dappfirma Blockstack PBC.

Tillkännagavs av företagets ledning den 10 juli, godkännandet innebär att Blockstack kommer att börja sin offentliga försäljning av Stacks (STX) -token i enlighet med tillsynsmyndighetens regelverk A +, ett börsnoteringsalternativ som används av startups för att samla in pengar.

Blockstack

Kvalificeringen har omedelbart banat väg för STX-erbjudandet att börja, sa företaget:

”Blockstack kommer att genomföra ett kontanterbjudande på 28 miljoner dollar. Token-erbjudandet öppnar torsdagen den 11 juli […] Det kommer att vara öppet för alla köpare som vill delta i Blockstacks nästa generations datanätverk, med förbehåll för ett litet antal geografiska begränsningar. Detta innebär att alla från allmänna entusiaster till långvariga Blockstack-supportrar till ackrediterade eller icke-ackrediterade investerare […] kan delta i försäljningen. ”

Deltagarna kommer att kunna registrera sig för erbjudandet via stackstoken.com-portalen, där STX kommer att säljas så länge lagret räcker via betalningar i dollar, bitcoin eller eter. $ 100 USD eller motsvarande kryptovaluta är det minsta tillåtna köpebeloppet.

En sida har blivit omvänd

För sin del hyllade Blockstacks Chief Operating Officer Muneeb Ali SEC-kvalifikationen som en milstolpe i den bredare kryptoekonomiska kampen för att bygga ett nytt, bättre internet:

”Genom att bjuda in alla, inte bara ackrediterade investerare, att bidra till Blockstack, kan vi effektivt driva den långsiktiga tillväxten av vår vision att bygga ett decentraliserat datanätverk som kommer att ersätta den nuvarande, dumma versionen av internet med en som är öppen, rättvist och användarkontrollerat. ”

I det minsta är kvalifikationen en milstolpe i den mån den saknar motstycke i Amerikas kryptokrok – ingen ICO har någonsin uppnått liknande SEC-godkännande tidigare, med kommissionen som tidigare visat sig vara en skrämmande chokepunkt för amerikanska tokenprojekt..

Som juridisk expert Katherine Wu förklarade på Twitter, visar utvecklingen att Blockstack har samordnat långt med värdepappersvakten – med ansträngning som nu har gett resultat, om greenlight är någon indikation.

!! ENORM grattis till hela @blockstack team (och i synnerhet till sina advokater) för att vara det första tokenföretaget som framgångsrikt erbjuder tokens offentligt enligt regel A+!

Att bli kvalificerad för Reg A + -arkivering kräver * mycket * arbete + fram och tillbaka med SEC-personalen. https://t.co/FMT5EvlW0w

– Katherine Wu (@katherineykwu) 10 juli 2019

Genom att zooma ut har Blockstack tillhandahållit en ritning för andra tokenprojekt som är angelägna om att föra sina tillgångar i händerna på amerikanska investerare i full överensstämmelse med reglerna. Takeaway? Samarbeta djupt med kommissionen och dess önskemål (och naturligtvis vara ett genomförbart projekt), så kommer du att kunna spela boll i Amerika.

https://twitter.com/prestonjbyrne/status/1149080517188493314

Nu betyder det inte att ICO-säsongen kommer att rippa tillbaka. Men det visar att det finns ett nyttigt nytt sätt att föra tokenerbjudanden mot mainstream.

Vad är STX?

Stacks-token är den ursprungliga tillgången för Stacks blockchain, som är hjärtat i Blockstack-nätverket.

Eftersom plattformens ursprungliga tillgång fungerar Stacks-tokens som eter fungerar i Ethereum: som gas för att betala för genomförandet av transaktioner och smarta kontraktsaktiviteter. Så för de som bygger dapps ovanpå Blockstack kommer STX att användas för att få dessa dapps att köra och hjälpa nätverksanvändarna att hantera sina data.

I synnerhet kommer förregistrerade Blockstack-kuponginnehavare som har godkänts att få köpa ett första parti på 3000 dollar i STX till ett pris av 0,12 USD per token.

Utöver de 78 333 333 STX som avsatts för kupongägare har ytterligare 62 000 000 STX öronmärkts för tokens allmänna erbjudandevärdering på 0,30 USD och ytterligare 40 000 000 för “icke-kontant ersättning”, dvs att betala för utvecklingen av dapps genom Blockstack “App Mining ” program.

Av alla dessa tokens kommer endast 50 miljoner dollar att delas ut för investerare, men det är 50 miljoner dollar mer än vad som skulle vara tillåtet i ett vanligt värdepapperserbjudande. Sådana erbjudanden är endast öppna för ackrediterade investerare i USA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me