Novogratz Crypto Startup Galaxy Digital Bagged $ 273 miljoner förluster 2018

Galaxy Digital

När Mike Novogratz, en tidigare institutionell investerare, kastade sin vikt bakom ett nytt kryptoföretag, Galaxy Digital Holdings Ltd., många trodde att han var före kurvan. Men enligt nyligen publicerade finansiella diskurser har företaget, som beskrivs som en mångfacetterad kryptohandelsbank, inte gjort alltför varmt.

Galaxy Digital

Galaxy Digital gör inte för varmt

Galaxy Digitals notering på Toronto Stock Exchange (TSXV) förra året var utan tvekan ett tveeggat svärd. Medan Galaxy Digitals notering på öppna marknader gjorde det möjligt att säkerställa allvarligt ekonomiskt stöd från en allmän publik och samla inslag, har företaget sedan dess fått i uppdrag att offentliggöra sina finanser. I en pressmeddelande publicerat måndag, bolaget med huvudkontor i New York presenterade sitt finansiella resultat för fjärde kvartalet och därmed budgetåret 2018 som helhet.

Även om Galaxy gjorde betydande investeringar under fjärde kvartalet, investerade de miljoner i bland annat BitGo, Bakkt, Galaxy EOS VC, förlorade de 97 miljoner dollar under samma tidsram, jämfört med 76,7 miljoner dollar förlust som registrerades under tredje kvartalet. Enligt arkivering kan mycket av denna förlust tillskrivas dess huvudsakliga investerings- och handelsföretag, antagligen på grund av att Bitcoin och andra kryptovalutor i november och december sjönk till färska nedgångar, långt under vad de flesta analytiker misstänkte..

Sammanfattningsvis förlorade företaget, som till synes främst finansieras av Novogratzs rikedom, varav 20% påstås vara i Bitcoin och Ethereum, 272,7 miljoner dollar under hela 2018. Ouch. Som arkiveringsanteckningarna inträffade uppstod mycket av dessa förluster till följd av antingen försäljning av kryptovaluta eller pappersförluster, vilket antydde att företaget fortfarande har många digitala tillgångar i reserver. Det här kan bara vara sant. Uppgifterna avslöjade att Galaxy i slutet av Q4 ledde över 9 724 Bitcoin, 94 525 Ethereum, 2,4 miljoner EOS och 60 227 Monero, en summa som uppgår till knappt 50 miljoner dollar.

Trots allt detta gör Galaxy inte alltför otrevligt. Den finansiella rapporten avslöjade att Galaxy i slutet av Q4 fortfarande ägde 350 miljoner dollar i tillgångar, varav hälften var aktier / andelar i framstående nystartade branscher. Och ekonomiskt åt sidan har Novogratz själv, som tidigare arbetat som partner på Goldman Sachs, varit ganska glad. Enligt det ovannämnda pressmeddelandet uppgav han:

”2018 var ett utmanande år för branschen, men jag är nöjd med hur vårt team navigerade på svår marknadsdynamik och tror att vi är väl positionerade för att skala vår verksamhet strategiskt över tid. Vi har använt vår kapitaliserade position för att både identifiera och investera i ett antal unika möjligheter, samtidigt som vi fortsätter att bygga en institutionell kvalitetsplattform. ”

Den tidigare Wall Streeter tillägger att ekonomin inte har visat den “anmärkningsvärda ökningen av aktiviteten över” Galaxy: s företag under den första delen av 2019, vilket påstås ge företaget fart att gå framåt med högt huvud.

Novogratz ändå bestämt Bullish på Bitcoin

Den svaga ekonomiska utvecklingen för hans företag åt sidan, Novogratz verkar fortfarande vara överväldigande hausse på framtiden för Bitcoin och andra digitala tillgångar. I en tweet som publicerades i början av februari påpekade investeraren att även om han inte förväntar sig att kryptovalutamarknaden ska gå norrut inom en omedelbar framtid, kommer institutioner sannolikt att komma in i detta ekosystem som ett resultat av de ”massor av aktiviteter under huva.”

Inse att ha twittrat om krypto på ett tag. Det är en grind. Tror inte att vi åker norrut i åtminstone några månader till. Ta alltid längre tid för institutioner att flytta. Mycket säker på att de kommer att göra det. Massor av aktiviteter under huven. Håll kursen.

– Michael Novogratz (@novogratz) 1 februari 2019

När det gäller Bitcoin specifikt noterade investeraren att han otvetydigt är säker på att BTC kommer att bli digitalt guld. Som rapporterats av Blockonomi tidigare, menade Novogratz att precis som varje element i det periodiska systemet motsvarar ett atomnummer, är Bitcoin den enda livskraftiga värdebutiken i kryptovalutalandskapet. Han noterar helt enkelt att Bitcoins ekonomiska regler och dess egenskaper, nämligen det matematiskt säkrade myntförsörjningstaket på 21 miljoner, den deflaterade utgivningskurvan och förmågan att delas och skickas över hela världen har honom övertygat om att det är ett monetärt fenomen som är redo att förändra värld.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me