Nexo för att stödja Binance BNB-token för krypto till kontantlån

Nexo Binance

Den nya och alltmer populära kryptobaserade kontantlånstjänsten, Nexo, har meddelat att från och med den 1 juli 2018 kommer plattformen att acceptera insättningar av Binance Coin för användning som både lånesäkerhet och återbetalning av lån. Detta är ett viktigt steg för båda plattformarna eftersom det potentiellt möjliggör för kryptoinvesterare att kunna få tillgång till kontanter utan att behöva sälja under björnmarknader som den vi befinner oss i nu, och använda Binance Coin för att göra det.

Vad är Nexo?

Nexo är en plattform för finansiella tjänster som körs på Ethereum. Det liknar på vissa sätt Saltlån. Nexo har dock några viktiga fördelar jämfört med Salt, och inte minst verkar de vara nästan helt funktionella just nu. Salt har å andra sidan sprutat och har till stor del misslyckats med att göra mycket.

Så vad är kryptostödda kontantlån?

Så här fungerar de vanligtvis. Låt oss säga att du har kryptotillgångar som bitcoin eller Ethereum, men du behöver pengar av någon anledning. Du bestämmer dig dock för att du inte vill sälja dina kryptotillgångar och istället föredrar att behålla dem.

Med ett kryptobryggat lån registrerar du dig för ett konto hos en leverantör och sätter sedan in dina tillgångar där. När dina insättningar är inne kan du begära ett kontantlån som om det godkänns kommer att sättas in direkt på ditt bankkonto inom några dagar.

Kreditpoäng behövs inte

Det finns några anledningar till varför denna typ av lån är överlägsen traditionella alternativ.

För det första förlitar sig detta system inte på något sätt på traditionella kreditpoäng som används av banker och kreditkortsutgivare. Detta beror på att lånet som ges till dig är ett säkert lån. Detta innebär att långivaren inte tar någon betydande risk genom att låna ut till dig.

För det andra påverkar inte ditt kreditpoäng att få ett kryptolån. I många fall om du skulle ta ett personligt lån från en bank skulle det påverka din kreditpoäng negativt eftersom det skulle öka mängden skuld du har. För det tredje är denna typ av pengar det som kallas “hårda pengar”. Som det kan det användas för att göra en handpenning på en bil eller ett hus. Du kunde inte göra det med ett kreditkort eller ett personligt lån från en bank, eftersom bankerna tydligt kunde se att du redan lånade pengar från dem och försöker ge dem tillbaka för att låna ännu mer.

Slutligen, eftersom dessa lån är helt säkrade (vilket innebär att om du inte betalar tillbaka kan långivaren fortfarande få tillbaka allt sitt förlorade värde genom att sälja dina säkerheter), tenderar de att ha mycket högre räntor än andra typer av lån, särskilt om du har genomsnittlig eller sämre kredit.

Vad som är ännu mer gripande med den här typen av tjänster är att när marknaderna är i en nedgång kan du möta en omständighet där du tvingas sälja dina tillgångar i botten. Det betyder att du inte bara måste sälja, men att du förlorar allt det värde som dina tillgångar kunde ha haft när marknaden återhämtat sig.

Att ha möjlighet att få ett kryptolån innebär att du under dåliga marknadsförhållanden inte längre behöver sälja när det inte är gynnsamt för dig bara för att dina livsförhållanden kräver kontanter.

En återgång av Nexo

Nu när vi vet hur kryptobaserade lån fungerar, låt oss titta på några av detaljerna i Nexos erbjudande.

Nexo har ett helautomatiskt utlåningssystem. Detta innebär att när du har verifierat din identitet kan du sätta in säkerhetstillgångar och sedan automatiskt kvalificeras för ett lån direkt. Återigen är det inga kreditkontroller inblandade, så allt som är viktigt är att ditt ID är verifierat och att dina tillgångar är tillräckliga.

Nexo kräver ett minimum av $ 1000 per lån för att utfärdas, så kom ihåg detta om du bara vill ha ett litet lån för några hundra dollar. Nexo är kanske inte rätt val för denna typ av lån.

Den årliga procentuella räntan (APR) börjar på 8% (när du använder NEXO-tokens som säkerhet eller som återbetalning) och är begränsad till 16% APR när du inte använder NEXO-token. Det krävs inga återbetalningar av minimilån.

Specifikt kan Nexo-tokens användas som säkerhet på lånet (helt eller delvis) och kan också användas för att återbetala ett lån själv. Om Nexo används antingen som säkerhet eller som en återbetalningsmekanism sänks räntan till 8%. Även om detta låter intressant är Nexo-tokens inte allmänt tillgängliga än. För närvarande är de bara tillgängliga på en handfull börser.

Faktum är att vissa börser, inklusive några decentraliserade som Idex, har avnoterat Nexo med avsikt. Anledningen till detta beror på att Nexo faktiskt är ett säkerhetstecken och med avsikt.

Nexo Tokens

Nexo-tokens är överraskande en laglig, SEC-kompatibel, registrerad säkerhetstoken. Detta betyder att de är bland de första av denna typ av token som får en legitim säkerhetsstatus. Som säkerhetstecken ger Nexo-tokens utdelning till dem som innehar det, skickar en identitetskontroll och sätter in sina tokens på deras Nexo-konto och inte bara någon Ethereum-plånbok eller byte.

Det verkar som att denna utdelningsfunktion inte har aktiverats ännu och att betalningarna inte har gått ut. Företaget säger dock att tokeninnehavare kommer att få 30% av företagets vinst som utdelning.

Vi är inte heller helt tydliga på hur ofta dessa utdelningar betalas ut. Bevis tyder på att det antingen kommer att ske kvartalsvis eller månadsvis. Det som också är intressant är att utdelningen på 30% kommer att delas ut lika till alla tokens som finns på plattformen. Detta innebär att alla tokens som hålls utanför Nexo-plattformen inte kommer att berättiga till utdelningen, och därmed kommer deras andel att delas ut mellan tokens som finns inom plattformen.

NEXO-tokens är handlar för närvarande för cirka $ 10 vardera, med ett marknadsvärde på knappt 54 miljoner dollar.

Binance Tokens och Nexo

Nexo genomförde nyligen en undersökning av sina användare om vilken ERC-20-tillgång de helst skulle vilja se stöds. Vinnaren med stor marginal var Binance BNB-tokens. Detta innebär att från och med den 1 juli kan Binance-tokens användas på samma sätt som Ethereum och bitcoin på plattformen. Det betyder att det kan användas som säkerhet på kontanta lån eller som en återbetalningsmekanism.

Även om de två projekten inte är formellt relaterade, tweetade Binance VD om det strax efter för att säga tack och uttrycka sin uppskattning för stödet.

Ingen förening på något sätt, och först bara upptäckt det nu. Men tack för att du stöder BNB, en tweet är definitivt i ordning.https://t.co/Bchl7AEcgX

– CZ Binance (@cz_binance) 14 juni 2018

Binance-tokens har exploderat de senaste månaderna och valutan har en total börsvärde på knappt 1,6 miljarder dollar, eller cirka 14 dollar vardera på dagens marknad. Token används för att betala för olika avgifter på Binance-plattformen och få rabatter på handelsavgifter bland andra funktioner.

Full fart framåt

Ända sedan Salt Lending tillkännagav sin idé (och sedan verkar ha störtat mest) har ett antal spelare kommit in i rymden och tävlar nu om vad som kan vara en multimiljardmarknad med kryptobaserade kontantlån.

Till exempel kommer Celsius Network, som planerar att starta någon gång i år, att erbjuda många liknande funktioner som Nexo men med ett lite annorlunda arrangemang av funktioner. Till exempel kräver Celsius att du äger tokens för att få lån men kräver inte att du använder dem för att återbetala lån för att få en bra ränta. Vidare kommer Celsius att erbjuda ränta på deponerad bitcoin och Ethereum istället för att använda en säkerhetstoken för att ge utdelning.

Hittills har Salt inte angett att de kommer att erbjuda någon form av vinstdelning, ränta eller utdelning till sina användare. Istället verkar det bara vara att erbjuda kontantlån till en mycket liten grupp människor som bor i bara en handfull amerikanska stater som har kvalificerat sig för utlåning.

Även Ethlend, Ethereums smarta kontraktsdrivna krypto-till-krypto-utlåningsplattform vill komma in i krypto till fiat-lån och har tillkännagav sina avsikter att göra det Inom en snar framtid.

Det behöver inte sägas att konsumenter snart kommer att ha många val när det gäller var man kan få ett kryptobaserat kontantlån.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me