Nästa gen: Regerande DeFi Champs Maker avslöjar nya “V2” Blockchain Oracles

Tillverkare Dai

Den här veckan tillkännagav Maker, teamet bakom den populära Dai stablecoin, sin nästa generation “V2” Oracles.

Det är en stor utveckling för Ethereum DeFi-ekosystemet, eftersom Makers första våg av Oracles – som ursprungligen lanserades sommaren 2017 – har blivit beroende av en rad populära Ethereum dApps. Det betyder att V2 kommer att bli så mycket mer populärt.

Tillverkare Dai

I lekmanns ordalag är en Oracle en speciell datatjänst som gör det möjligt för blockchain-smarta kontrakt att interagera med off-chain, “verkliga” data som prisflöden. Maker’s original Oracles fungerade som en grund för projektets Maker CDP automatiserade utlåning dApp, som har blivit en växande hit i kryptoekonomin: över 50 procent av allt värde som för närvarande är låst i dApps är låst i Maker CDP, per DeFi Pulse.

Naturligtvis en därtill hörande oro? Tillverkarens inledande oraklar är en potentiell felpunkt för CDP och andra dApps. När Maker presenterade deras Oracles V2 har Maker pekat vägen mot hur man kan decentralisera sitt ekosystem ytterligare och optimera sin teknik “för skalbarhet, decentralisering, motståndskraft, latens och kostnad.”

Decentralisering av oracle-infrastruktur är avgörande för att minska systemrisken i DeFi-stacken. 0x Core Team är glada att stödja @MakerDAO ekosystem genom att köra ett externt flöde! &# 128302; https://t.co/BGLHTBWmIV

– 0x (@ 0xProject) 3 september 2019

En fyrdelad evolution

I sitt tillkännagivandepost sa Maker att fyra samhällsstyrningsförslag kommer att vara inblandade i att få Oracles V2 att uppnå.

Förslagen handlar om det potentiella tillägget av nya DeFi-partnerfeeds och utvecklingen av ett “Oracle Team Mandate”, ett “Oracle Governance Framework” och ett “Oracles Inccentive Restrukturering.”

Hej vår nästa generation Oracles &# 128526;

Med hjälp av några av de bästa projekten i ekosystemet vill vi göra Maker Oracles till ryggraden i Decentralized Finance. https://t.co/V9iYESjmpC

– &# 128121; Mariano Conti | conti.eth (@nanexcool) 3 september 2019

När det gäller partners sa Maker att de kommer att be MKR-väljare att avgöra om Ethereum-projekt 0x, Gnosis, dydX och Set Protocol ska bli nya leverantörer av dataflöden i V2-systemet. Tidigare har Maker förlitat sig på 14 pseudonyma individer för sina dataflöden. Om man röstar in kan dessa fyra projekt härda och decentralisera Maker-systemet ytterligare.

“Organisationer är mycket mer motståndskraftiga mot tvång, har resurser för att bekämpa skadliga aktörer och har sitt rykte på spel”, förklarade Dai-skaparna.

I Oracle Team Mandate-förslaget kommer MKR-väljare att välja vilket ansvar ett “delegerat parti” kommer att ha för att underlätta “administration och teknisk utveckling av Oracles.” På samma sätt kommer Oracle Governance Framework-förslaget att hjälpa till att skissera “rättigheter och skyldigheter för Maker-styrning med avseende på Oracles.”

Slutligen syftar Oracles Inccentive Restructuring-förslag till att ändra hur Maker’s Feed Partners kompenseras för sina ansträngningar.

Noterbart kommer Oracle-översynen som ett av de nödvändiga stegen som Maker har beskrivit för sin samhälls övergång till Multi-Collateral Dai (MCD), som gör det möjligt för användare att säkerställa CDP: er – eller säkerställda skuldpositioner – med kryptovalutor bortom bara eter (ETH). Några av de inledande tokens i den första omgången av MCD inkluderade 0x (ZRX), Augur (REP) och Basic Attention Token (BAT).

Att gå ur kedjan: Nyckelbyte under huven

I nya kommentarer till The Defiant-nyhetsbrevet Camila Russo förklarade Maker’s Oracle-maestro Mariano Conti hur V2-systemet kommer att bli betydligt effektivare än V1 med tillstånd av off-chain-teknik:

”I den aktuella versionen för varje prisförändring måste varje flöde skicka en transaktion till blockchain, och [det] är mycket ineffektivt. I den nya versionen finns ett nätverk utanför kedjan, där alla dessa flöden kommunicerar och det finns reläer som samlar dessa data och skickar en transaktion med allas priser, så det är billigare, mer motståndskraftigt, mycket mer pålitligt, särskilt när nätet är överbelastat. ”

På frågan av Russo om dessa reläer kommer att uppmuntras, sa Conti att det kommer att vara upp till MKR-innehavarna att i slutändan välja hur de ska kompenseras, även om ett vitlistningssystem har utformats som kan förlita sig på Oracle-prenumerationsbetalningar för att betala reläer. För närvarande betalar Maker Foundation de ursprungliga 14 dataleverantörerna varje månad.

“Stiftelsen vill så småningom gå åt sidan”, konstaterade Conti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me