NASA och Aerospace Sector Jump on Blockchain Technology

NASA Blockchain

Blockchain blir ett hett objekt inom flygindustrin. NASA verkar också värma upp blockchain-teknik och arbetar på sätt (PDF) för att distribuera den i nästa generations system. En flygdatoringenjör vid NASA Ames Research Center med namnet Ronald J. Reisman tror att blockchain-baserade kommunikationssystem kan hjälpa till att förhindra falska och förnekande av serviceattacker på det amerikanska flygtrafikstyrningssystemet.

ADS-B-systemet (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast) är tänkt att tas i drift 2020, men Reisman säger att systemet riskerar att attackeras. ADS-B skyddar inte flygplanerna och positionerna för flygplan, vilket öppnar en mängd potentiella problem. Blockchain kan vara lösningen, och NASA är inte den enda organisationen som vill blockchain för att lösa problem inom flygindustrin.

NASA Blockchain

NASA Ingenjör ser Blockchain som en lösning

NASA: s Reisman föreslår användning av ett blockchain-ramverk med öppen källkod som lösning på ADS-B: s sårbarheter. En blockchain-plattform skulle möjliggöra säker och effektiv kommunikation mellan Air Traffic Services, Operations Support eller andra auktoriserade enheter, utan risken för att dåliga aktörer får tillgång så lätt.

Reismans plattform använder “certifikatutfärdare, smart kontraktsstöd och kommunikationskanaler med högre bandbredd” för att säkerställa att kommunikationen mellan flygplan och auktoriserade deltagare förblir säker eller åtminstone mycket säkrare än inom det nuvarande systemet.

Från Reismans tidning:

”(Systemet) föreslår att man utnyttjar en öppen källkods-blockchain-ram med industriell styrka kallad Hyperledger Fabric för att visa potentiella lösningar på besvärande tekniska problem som hotar antagandet av ADS-B av militära, företag och andra flygoperatörer som inte vill att deras verksamhet och rörelser kan urskiljas av allmänheten. ”

Dessutom tror Reisman att blockchain-prototypen kan “ekonomiskt och snabbt distribueras” i stor skala. Han citerar användningen av Hyperledger Fabric i många branscher utanför finans och tror att något liknande kan användas i flygkommunikationssystem.

Honeywell är redan på The Blockchain

Honeywell är en stor tillverkare av flygplansdelar, och de började nyligen sälja sina flygdelar via en företagsägd webbportal. Deras nya försäljningsplattform online är blockchain-baserad, och företaget tycker att blockchain har en mycket större roll att spela i flygindustrin..

Enligt Lisa Butters, som arbetar för Honeywell Aerospace, görs mindre än 2,5% av transaktionerna för aerospace-komponenter online. Inte bara är online-rummet en stor marknad för delar, Honeywell kan sätta standarden för hur de distribueras med sin blockchain-plattform.

VD för Aeron, Artem Orange, sa detta om hur blockchain kan passa in på marknaden för flygindustrin,

”Flygutrymmet är komplext. Så det finns lite eller inget utrymme för överträdelser. Utan implementering av blockchain-teknik är branschen redan effektiv och säker. Vad detta betyder är att det skulle vara svårt att hitta användningsfall för blockchain-teknik i en redan funktionell bransch. Trots detta är tillämpningen av blockchain-teknik av Honeywell och Aeron ett bra exempel på hur den kan användas effektivt. ”

Fall för bredare användning för Blockchain finns här

Cryptos har varit under eld i mer än ett år. När priserna sjönk blev många människor mycket mer pessimistiska om sina framtidsutsikter. Blockchain har visat att en lovande ny teknik kan ta sig till etablerade industrier och skapa förändringar som hjälper alla.

Även om kryptor inte har varit lika populära bland den globala befolkningen som blockchain har varit hos stora företag, finns det skäl att tro att kryptoanvändningen ökar, men kanske inte så snabbt som vissa skulle vilja. På platser där fiat-valutan har gått i favör, har kryptor fyllt i luckorna.

När blockchain tränger in i fler branscher är det troligt att allt med blockchain bakom sig, inklusive kryptor, kommer att vinna i popularitet. Vilka kryptor som kommer att dra nytta av blockchains acceptans är oigenkännligt, men några av dem kommer förmodligen att bli globala reservtillgångar under det kommande decenniet. Om det finns stora problem i det globala banksystemet kan dessa förändringar komma mycket tidigare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me