Money Lego: Compound Finance är en växande hit i Ethereum DeFi

Compound Finance

Under de senaste månaderna har Compound Finance blivit en av de mest populära utlåningsplattformarna i hela kryptoekonomin. Kan det bli det mest populära?

För att vara säker, återstår det att se om Compound en dag kommer att ta bort Dai builders Maker ovanpå DeFi-ekosystemet, även om tillfälligt. Ändå har projektets byggare nyligen vidtagit åtgärder för att göra “money lego” -plattformen bättre och dess användare lyckligare. Det är verkligen en start.

Compound Finance

En av de större trådarna i Compounds marsch mot mognad slog till exempel rampljuset den här veckan när uppmärksamheten samlades kring dess nya granskning. Specifikt publicerade smarta entreprenadspecialister vid OpenZeppelin-projektet en granskning av några av Compound-plattformens viktigaste smarta kontrakt.

⚠️ Här presenterar vi en sammanfattning av @compoundfinance revision, inklusive:

– System översikt

– Privilegierade roller och framtida riktning

– Räntefria lån

– Kontraproduktiva incitament

– Fullständig revisionsberättelsehttps://t.co/OsGE6w3gnT

– OpenZeppelin (@OpenZeppelin) 28 augusti 2019

De goda nyheterna? OpenZeppelin hittade inga kodproblem som de ansåg vara ”kritiska”. Men revisorerna hittade en serie mindre allvarliga frågor som hjälpte Ethereum-samhället att förstå den nyblivna sammansatta plattformen bättre.

Bland dessa frågor framhölls ett problem att det för närvarande finns administratörsnycklar som kan användas för att kompromissa med en del av Compounds teknik.

Förvaringsavtal utgör en risk för * osäker skuld *

> cTokens som används som säkerhet finns kvar i låntagarens plånbok men kan inte överföras

> Administratör kan möjliggöra överföring av säkerheter cTokens … vilket i huvudsak gör det möjligt att säkerställa förenade skulder https://t.co/jHzlwZgvQe

– Eva Beylin (@evabeylin) 27 augusti 2019

Som svar noterade Compound grundare Robert Leshner senare att plattformen avsåg att utvecklas mot total decentralisering.

“Absolut; FAQ […] och vitbok […] är båda väldigt transparenta om hur administratörsbehörigheterna fungerar och vårt mål att decentralisera från att ha en administratör alls ”, sa Leshner den 27 augusti.. 

Love ’em or hate’ em, Compound öppnar upp sina kontrakt för alla att plocka isär fungerar bara till deras fördel på lång sikt.

Nya tillgångar som röstas in

Liksom andra kryptovalutaplattformar stöder Compound bara ett utvalt antal kryptovalutor. Men det numret är på väg att bli större.

Det beror på att Compound har öppnat en röstperiod för sina användare att bestämma vilka digitala tillgångar de vill se på plattformen nästa. De projekt som för närvarande är under övervägande inkluderar Maker, Tether, Decentraland, Huobi Token, Loom Network, Numeraire, OmiseGo, Paxos och TrueUSD.

Omröstningen har börjat välja nästa två sammansatta protokolltillgångar!

&# 128499; ️ Gör ditt val: https://t.co/En6tOQffeo

&# 128218; Läs mer: https://t.co/9uAeCVgcAD

⏱️ Omröstningen är öppen i två veckor!

– Förening (@compoundfinance) 28 augusti 2019

“Omröstningen kommer att pågå i 14 dagar, varefter de två vinnande tokens kommer att läggas till i protokollet efter skapandet av cToken-integrationsavtal, framgångsrika säkerhetsgranskningar och en bestämning av lämplighet”, sade Leshner..

Berlin Bump and Beyond

Berlin Blockchain Week var tidigare denna månad, och en av dess händelser – ETHBerlin Zwei – såg ingen brist på Hackathon-projekt byggda ovanpå Compound. Det gav plattformen en konkret bump i användningen.

Enligt trackerwebbplatsen DeFi Pulse har Compound stadigt ökat på Makers DeFi-dominans så sent. Naturligtvis dominerar Maker fortfarande mer än 50 procent av DeFi-ekosystemet, men Maker’s bit av kakan har långsamt minskat eftersom Compound har fått mer uppmärksamhet.

2 / Det totala utbudet av DAI på marknaden har minskat med cirka 14 miljoner USD under de senaste 90 dagarna, delvis tack vare CDP: er som flyttar till Compound och verktyg som @InstaDAppbro. Och så börjar stabilitetsavgiften sänka som ett resultat. [TVL-diagram ingår som referens. Notera skillnad i skala] pic.twitter.com/sckUjnPvL3

– DeFi Pulse &# 127815; (@defipulse) 30 augusti 2019

Det är inte så att den ena är mer imponerande än den andra, snarare att båda ligger högst upp på DeFi just nu och Compound blir särskilt starkare. Med det sagt är Maker och Compound långt ifrån fiender som DeFi Pulse-teamet har förklarat:

”För närvarande verkar de ha ett symbiotiskt förhållande. Tillverkaren skriver ut DAI, Compound skapar mer efterfrågan på DAI på marknaden. ”

Dharma svänger till sammansättning

Den 29 augusti tillkännagav Dharma – ett topp 10 DeFi-projekt för närvarande – att man startar om sina kryptovalutatjänster efter att ha avvecklat sitt ursprungliga erbjudande.

Vridningen? Dharmas nya tjänster kommer att förlita sig på Compounds likviditetspooler. När vi går bort från kryptolån är projektets första erbjudande efter omstart en sparprodukt.

“Att arbeta med Compound gör att Dharma kan fokusera på de delar av verksamheten som de gör bäst, som enligt min mening inkluderar design, produkt och användarupplevelse, och istället lägga ut en del av stacken”, säger Autonomous Partners grundare och Dharma-investerare Arianna Simpson. på nyheterna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me