MolochDAO ser tillbaka på sin stigande roll i Ethereum-ekosystemet

Moloch DAO

Som med många topp blockchain-projekt har hållbar öppen källkodsfinansiering – och hur man bäst kan uppnå det – nyligen varit en växande diskussionsplats i Ethereums ekosystem..

Grupper som Ethereum Foundation och ConsenSys har gjort mycket pengar, men det finns alltid mer arbete att göra i den nyblivna kryptoekonomin, och dessa organ har sina egna unika krav och blindfläckar.

Moloch DAO

Kö i MolochDAO. MolochDAO lanserades som en decentraliserad autonom organisation (DAO) av medgrundare och verkställande direktör Ameen Soleimani från SpankChain tidigare i år. MolochDAO lägger medlemmarnas eter (ETH) för att finansiera Ethereum-projekt som medlemmarna röstar på.

Varje medlem kan lämna in ett finansieringsförslag. @ameensol lade fram det första förslaget till stöd @kyokan_io för deras ansträngningar på The State of ETH 2.0. Medlemmar har en vecka att rösta, enkel majoritet inget beslut.

Diskussionen om rapporten fortsätter här: https://t.co/hQblpizkRv pic.twitter.com/ysDC6L3Y4A

– &# 128121; Moloch (@MolochDAO) 14 mars 2019

Gruppens att göra-gör-det-själv-attityd har visat sig vara populärt i Ethereum-samhället och har redan påverkat flera spinoffs, vilket har lett till att Moloch krediteras med en återuppgång i Ethereum DAOs.

Den 16 augusti reflekterade DAO: s associerade Twitter-konto vad gruppen har åstadkommit under de första sex månaderna i drift.

Behöver du något gjort i Crypto? Gör det själv!

I sin senaste statusuppdatering framhöll MolochDAO att dess Guild Bank hade mer än 1,3 miljoner USD i tillgångar i reserv. Det är efter att gruppen redan har spenderat mer än 120 000 dollar på bidrag till nästan 20 projekt spridda genom Ethereum-samhället.

Sedan lanseringen för 6mos sedan har 120 000 USD i bidrag delats ut till 17 projekt.

&# 128736; ️ 67% finansierad ETH2.0 PM & dev

⛓️ 22% finansierad Ethereum dev, inkl. blandare, DAO, öppna standarder & förkunnelse

&# 128105; ‍&# 128658; 11% finansierad Moloch intern

Guild Bank Value: $ 1,3 miljoner, 70+ medlemmar

& 3K följare! &# 128121;

– &# 128121; Moloch (@MolochDAO) 16 augusti 2019

I sin fredagsöversikt noterade MolochDAO att endast ungefär en tiondel av dessa utgifter hade gått till att driva Molochs interna verksamhet, medan 67 procent hade gått till “Ethereum 2.0” -utvecklingsprojekt och 22 procent till allmänna Ethereum-utvecklingsinitiativ.

Gruppens vilja att omsätta sina pengar har lett till att Molochs medlemmar åtminstone ibland liknar en snabbsvargrupp. Till exempel när Ethereum-medskapare Vitalik Buterin skisserade en “minimal mixer-design” för Ethereum redan på våren, gick Moloch omedelbart in i diskussionen för att finansiera mixerens skapande.

Vem vill att jag ska skicka in en @MolochDAO förslag för dem att bygga en onchain-mixer designad av @VitalikButerin?

Vi behöver en sekretessmästare!

Snälla RT! https://t.co/iMGnZAdk9g

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 22 maj 2019

Nu kan vem som helst donera till Moloch

Tidigare var tanken att en potentiell Moloch-medlem skulle lägga upp 100 ETH (eller mindre beroende på överenskommet arbete) och sedan röstas in i eller avvisas från DAO.

Det får medlemmar in i DAO, men hur är det med goodwillintressenter – stora som små – som vill donera till Molochs olika uppdrag? Som en del av sin fredagens granskningstråd meddelade MolochDAO att de hade öppnat en ny Moloch Pool-adress som vem som helst kan skicka inpackad eter (wETH) till.

Hur man donerar till Moloch Pool:

1. Gå till https://t.co/w99skztB7D

2. Logga in på web3

3. Klicka på wETH Center i web3-inloggningen

4. Om du inte har VÅTT, slå in det!

5. Ange VETT belopp, klicka på * Godkänn pool *

6. Vänta på bekräftelse txn

7. Klicka på webbsidan "Donera"

8. Se Moloch stiga &# 128121;

– &# 128121; Moloch (@MolochDAO) 16 augusti 2019

När gruppen fortsatte med att förklara:

”MolochPool-aktier är icke-rösträttiga. Bidragsmottagare kommer att få proportionella uppföljningsbidrag från MolochPool, så om Guild Bank donerar 1% av sina medel till ett bidrag kommer poolen att göra detsamma. ”

År för DAO

Eftersom MolochDAO stiger hela tiden har gruppen inspirerat andra i Ethereum-ekosystemet att förnya sig med liknande strukturer.

Moloch-spinoff MetaCartel har till exempel slagit sin egen takt nyligen. MetaCartel leddes av Peter Pan, som är lätt motiverad att vara den första personen som avvisas av MolochDAO, och gruppen har nu sin egen nyblivna gemenskap.

I synnerhet fokuserar MetaCartel också på finansieringsinsatser runt Ethereum, men specifikt på “tillhandahålla bidrag och inkubation till tidigt stadium dApp-experiment”, enligt gruppens beskrivning av sig själv.

Hoppande direkt in, MetaCartel utfärdade sin egen inledande våg av bidrag i augusti. Projekt som fick finansiering under den första vågen inkluderade tokenizing dApp Mintbase, evenemang dApp Kickback, full stack design kollektiv Odyssey Automation och oberoende “DAOist” Eric Arsenault.

MetaCartel DAO: s första våg av bidrag har delats ut!

&# 127807; @mintbase

&# 127903; @wearekickback

&# 127744; @odyssyautomaton

&# 127917; @eric_rsno https://t.co/e6T3GqS9fU

– MetaCartel DApps (@meta_cartel) 7 augusti 2019

Ytterligare ett Moloch-barn att titta på är YangDAO, vars medlemmar har inrättat det som ett slags decentraliserat politiskt handlingsutskott (PAC) för att stödja Andrew Yangs amerikanska presidentbud 2020.

”YangDAO är en klon av &# 128121; Moloch DAO, skiljer sig endast i terminologi, ”sade YangDAO-teamet i projektets tillkännagivande.

Opus 1 – YangDAO: s uppkomst

Mänskligheten kommer att behöva samarbeta så mycket som möjligt för att uppnå typ 1-civilisation.https://t.co/W1pxhkQOGZ

– YangDAO &# 129506; (@YangDAOofficial) 8 augusti 2019

Om Yang kommer att vinna loppet återstår att se. Men det är mer än troligt att DAO kommer att fånga ännu längre härifrån.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me