Mitt i nya snäva pengarregler i Argentina: Promise of Crypto Shines

Argentina Bitcoin

Skeptiker har kallat blockchain och tillhörande innovationer som kryptovalutor ”lösningar på jakt efter ett problem.”

Och även om rimliga människor kan komma överens och vara oense om dessa nya tekniker, behöver man inte leta längre än kapitalregler infördes i Argentina under helgen för att få en aning om varför neutrala, transnationella digitala valutor som en viss stat inte direkt kan diktera har riktigt löfte.

Argentina Bitcoin

Här är sammanhanget. Den 1 september antog Argentinas centralbank en rad inhemska monetära restriktioner som syftade till att bildligt stoppa blödningen i landets pågående valutakris. Den senaste krateringen av den argentinska peso (ARS) har hotat centralbankens valutareserver och drivit landets regering till randen av fallissemang.

Detta är galet. ICYMI: Argentina var tekniskt sett standard i 24 timmar &# 129327;

8/29: S&P nedgraderade argie till "selektiv standard"

8/30: S&P uppgraderade argie till CCC-https://t.co/bkhk62en6g pic.twitter.com/m6vOgtUjEP

– Camila Russo (@CamiRusso) 30 augusti 2019

Specifikt är de nya kapitalkontrollerna ett nödförsök att stoppa pesos fritt fall. Reglerna föreskriver bland annat att argentinska medborgare inte kan köpa mer än 10 000 USD per månad. Det är för att stoppa en omfattande flygning till en uppenbarligen starkare valuta, eftersom folkets förtroende för peso har akut tankat.

Med detta sagt är argentinierna hängda in i en riskvaluta för närvarande, vilket kan sluta förstöra människors intäkter beroende på hur saker utvecklas i den sydamerikanska nationen.

Argentina är just nu under det hotande hotet om ännu en kapitalrestriktionskris (förbud mot gratis valutaväxling).

Argentinare som använder Bitcoin / DAI påverkas inte. &# 128521;

– ⚡&# 127462;&# 127479; Eduardo&# 127483;&# 127466; ⚡ (@Codiox) 30 augusti 2019

Naturligtvis är hela situationen komplicerad och mångfacetterad, och det finns fördelar och nackdelar med alla åtgärder som en regering kan ta i en sådan kris. Det är inte heller att kryptokurrency är någon fångstlösning här. Men de nya kapitalkontrollerna markerar var krypto lyser: att vara censurresistent och tillåtelsefri att använda.

Löftet om neutrala pengar

Man kan med säkerhet anta att det finns många människor runt om i världen som skulle vara benägna att tro att en regering inte skulle kunna diktera när en privat medborgare kan skicka eller ta emot pengar, åtminstone i de flesta fall utöver statlig beskattning och kriminell finansiering.

Ändå är de senaste kapitalkontrollerna i Argentina bara det senaste exemplet som visar hur – på gott och ont – regeringar kan och kommer att utfärda sådana dikter till akut nackdel för medborgarna.

lär dig bitcoin nu. https://t.co/UKiSEibQIx

– santi.eth – devcon2020 &# 129481; (@santisiri) 1 september 2019

Det är här en bredare diskussion med frihet, mänskliga rättigheter och penningars natur kommer in.

Återigen kan rimliga människor komma överens eller vara oense om ett oändligt antal saker i denna diskussion, men det är tydligt att neutrala betalningssystem som de bästa offentliga kryptokurvorna erbjuder en nybörjad väg för globala medborgare att “släppa” till betalningsspår som i hög grad distribuerar traditionella institutioner som kan censurera och genomdriva behörigheter efter behag.

Under de senaste veckorna har chef för strategin för Human Rights Foundation, Alex Gladstein, varit det gör ärendet att bitcoin är exakt en sådan betalningsskena, till exempel. I ett framträdande på Laura Shins Unchained podcast tidigare i sommar sa Gladstein relaterat:

”Det är […] varför något som bitcoin är viktigt. Eftersom det i slutändan är en neutral betalningsplattform. Ingen kan bestämma om en person kan ta emot pengar eller skicka dem. I en tid av ökande övervakning kommer det att bli allt viktigare. ”

Att göra ett liknande fall för Ethereum stablecoin Dai har varit demokratins jordgrundare Santiago Siri, som kommer från Argentina. I kölvattnet av den 1 september kapitalkontrollen tog Siri till Twitter för att hävda att Dai var ett perfekt sätt för argentinska medborgare att undvika att förstöra sina inkomster. Översatt ungefär från spanska skrev han:

“Jag tycker verkligen att det bästa alternativet för dem som vill ha dollar, men inte vill att de ska konfiskeras av regeringen och vill undvika risken att behöva hålla kontanter i en madrass, är att ha Dai, den bästa stallkoden i marknaden skapad på Ethereum. ”

Med andra ord? Folket har alternativ – alternativ som de inte hade bara ett decennium tidigare. I den meningen erbjuder offentliga blockkedjor som Bitcoin och Ethereum ett nytt sätt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me