Miljardär Buffett Bashes Bitcoin igen: Påstår Crypto är för Charlatans

Warren Buffett-profil

Sedan Bitcoin (BTC) fick en del framträdande på det globala finansfasen har en majoritet av de konservativa aktörerna på äldre marknader varit tveksamma till att lovprisa kryptovalutan. Detta tema cementerades på måndagen när Warren Buffett, en av världens mest välmående män, dubblade ner på sin cynism mot BTC och dess korsfarare om du vill. Låt oss bara säga att han inte är så nöjd med Bitcoin.

Warren Buffett-profil

Warren Buffett Adamant att Bitcoin är en “illusion”

Bitcoin är i sig en anti-etableringsrörelse. Satoshi Nakamoto, den pseudonyma skaparen (arna) av projektet, avsiktligt inbäddade en 2008-recession-relaterad rubrik från Financial Times i myntbasen i Bitcoins första block. Denna iögonfallande uppmaning till vapen har snabbt lett till att många libertarianer, anarkister och aktörer av liknande kaliber samlas bakom världens första iteration decentraliserade digitala pengar..

Dikotomin mellan försökspersonerna för pro-crypto-nätanvändare och de som innehas av Wall Street största namn har katalyserat diskursen, eftersom de två grupperna inte har kommit till en gemensam grund i ekonomiska frågor. Wall Street’s legion var i mottagande delen av en anmärkningsvärd boost den 25 februari, när Warren “Oracle of Omaha” Buffett, värderad till en inte alltför illa 82 miljarder US-dollar, tog till CNBC: s “Squawk Box” för att squawk om BTC. Buffett höll inte tillbaka med sina svåra kommentarer.

Berkshire Hathaway-vd, som rapporteras att han fortfarande äger en vipptelefon som kan göra många påminnelser om årtusenskiftet, förklarade att i hans ögon, medan blockchain-teknik har “betydelse”, har Bitcoin inget “unikt värde alls.” Buffetts quip, som kommer efter att han berömt kallat flaggskeppskryptovalutan “råttgift i kvadrat”, är sannolikt med hänvisning till vanliga Joes och Jills tro att inget konkret stöder värdet av BTC, eftersom det är “tryckt” ur luften ‘. Buffett hänvisade till detta, men i ett tydligt missförstånd om hur Proof of Work-baserade blockkedjor fungerar, när han sade:

”Det producerar ingenting. Du stirrar på det hela dagen och de små Bitcoins kommer ut eller något liknande. Det är i grunden en illusion. ”

Roligt nog noterade dock den världsberömda investeraren att han tycker synd om Bitcoin-innehavare och förklarar att investerare i denna framväxande aktivklass aktivt får sina förhoppningar att kryptovalutor kommer att förändra deras liv. Men Buffett drog slutsatsen att när du kokar ned BTC kan det begränsade utbudet och svårighetssystemet vara “geni”, men det har inte mycket värde och lockar charlataner.

Inte den enda Crypto Cynic

Buffett är naturligtvis inte den första ekonom som föddes i tiden före Internet som slog Bitcoin. Nouriel “Dr. Doom ”Roubini har till exempel hävdat att det vid flera tillfällen inte bara är blockchain-teknik inte mycket bättre än ett” förhärligat kalkylark ”, utan att BTC också borde ha nollvärde. På Twitter påpekade han till och med att kryptovalutor är “mor (och far) till alla bubblor” och tillade att han inte skulle bli förvånad över att se Bitcoin tappa snabbt, nästan som en ballong med en nål i den.

JP Morgans vd, Jamie Dimon, har också baserat kryptovalutan och kallar den inte mycket bättre än ett bedrägeri. Medan han sedan har dragit tillbaka den kommentaren förklarade Dimon en gång att de enda digitala valutorna han förväntar sig att lyckas är de som utfärdats av regeringar eller Wall Street-institutioner, som hans egna.

Till och med Bill Gates har krånglat med kryptovalutans ekosystem. På en panel med Buffett och Oracles partner i brottslighet, Charlie Munger, förklarade pro-innovation Gates att Bitcoin är en ”ren” större idiotteori ”-investering, och tillade att han skulle korta BTC om han kunde hitta ett sätt.

Får de det fel??

Även om cynikerns kommentarer har en viss betydelse av värde, har många kryptovalutaentusiaster hävdat att de saknar poängen. De menar att ungefär som fiatvalutor är Bitcoins värde i betraktarens ögon, vilket gör det meningslöst att hävda att tillgången inte bygger på någonting.

Dessutom kan ett fall göras att kryptokurvor har ett enormt värde ur en långsiktig synvinkel, eftersom de är rätta skydd mot den gamla arvslivet. Travis Kling, chefsinvestering för den Los Angeles-baserade Ikigai, uppgav nyligen att Bitcoin är en perfekt häck mot “finansiell och penningpolitisk oansvarighet.” Han tillade att tillväxten av skulder som hålls av både regeringar, konsumenter och institutioner också är hur “du skulle skriva manuset” för antagandet av en icke-suverän, deflations- och decentraliserad tillgång som inte har något samband med någon entitet.

Men kommer anti-etableringens förespråkare komma överst till slut?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me