Microsoft syftar till ny Token Minting-plattform mot vanliga användare

Microsoft Azure

Under ett år som har sett mer än några blockchain-utvecklingar med stöd av Microsoft fortsätter teknikjätten att driva räkningen, den här gången med en förhandsgranskning av sin nya symbol för mintplattform för sin molntjänstarm, Microsoft Azure.

Tillkännagavs den 4 november på Microsoft Ignite-konferensen i Florida, plattformen – dubbad Azure Blockchain-token – kommer att tillåta företag att mynta och bränna tokens, först på en tillåten version av Ethereum och sedan senare på Ethereum, liksom andra kompatibla blockkedjor.

Microsoft Azure

Inte helt live ännu, systemet kommer inte enbart att fokusera på användningsfallet för betalningar utan låter istället användare enkelt välja och distribuera från en serie tokenmallar, inklusive sådana som sträcker sig från obligationer till belöningspoäng, till exempel.

Särskilt dessa mallar kommer att vara kompatibla med det “blockchain neutrala” Token Taxonomy Initiative (TTI) som ledes av Enterprise Ethereum Alliance (EEA) och deltar i andra vanliga branschintressenter som IBM och JP Morgan. R3, skaparen av den Corda-distribuerade huvudboken, har också samarbetat om initiativet som ligger till grund för Microsofts nya tokenmallar.

“Vi skapar en plattform i molnet där någon token inom TTI-ramverket kan snäppa på plats”, kommenterade Azure Blockchains huvudarkitekt Marley Gray på nyheterna.

En växande intressent inom Blockchain-industrin

I år gjorde Microsofts massor av drag som indikerar att företaget avser att vara en viktig tidig företagsaktör i blockchain-ekosystemet.

Bara i juni gick företaget med i blockchain-konsortiet Hyperledger, integrerade Truffle-sviten Ethereum-verktyg i sin Azure-plattform och rullade ut VeriSol, ett verifieringsverktyg för att kontrollera säkerheten för Ethereums smarta kontrakt.

Under våren slog Microsoft också vågor för att avslöja sitt arbete med en decentraliserad identitetsplattform byggd ovanpå Bitcoin, aktivera Azure-stöd för JP Morgan tillåtna Ethereum fork Quorum och hjälpa till att starta det tidigare nämnda Token Taxonomy Initiative-initiativet som leddes av EEA, en organisation som Microsoft har varit en del av sedan lanseringen under första kvartalet 2017.

På liknande sätt har TTI-initiativet varit ordförande från starten av Azure Blockchain-arkitekten Marley Gray.

Naturligtvis är Microsoft ett massivt företag med många dotterbolag och fokus, men den senaste utvecklingen i kombination visar att blockchain-teknik och relaterade innovationer är en icke-trivial del av företagets bredare affärsstrategier framöver.

EEA presenterar First Token Framework

På tal om TTI meddelade EEA också den 4 november att den första versionen av Token Taxonomy Framework (TTF) slutfördes, vilket innebär att organisationen nu har grundläggande universella definitioner för tokens över olika blockchain-plattformar..

Token Taxonomy Initiative (TTI) tillkännagav idag publiceringen av Token Taxonomy Framework (TTF) V 1.0, som gör det möjligt för företag & utvecklare för att allmänt förstå och definiera vad en token är i icke-tekniska termer. https://t.co/xCbCTs3pUa #TTI #TFF #definingtokens pic.twitter.com/AOimZ5zwal

– Enterprise Ethereum Alliance (@EntEthAlliance) 4 november 2019

I ett pressmeddelande på måndagen sa EEA att den nya ramen kommer att göra det betydligt lättare för företag att utnyttja möjligheterna med tokens i sin verksamhet utan att behöva vara direkta experter på tokenisering själva:

”Användare av TTF kan skapa en ny typ av token från en uppsättning återanvändbara, branschövergripande komponenter, inklusive befintliga tokendefinitioner, vilket skapar en specifikation som innehåller alla affärsingredienser för alla implementeringar. Med hjälp av standardiserade termer och definitioner för att både förstå och bygga tokenbaserade system gör TTF det möjligt för företag och utvecklare att universellt utforma nästa generations tokenbaserade affärsgods och tjänster – utan att behöva förståelse för branschjargong eller kodning. ”

Även om TTF är plattformsneutralt kommer lanseringen av den första TTF på hälarna när Microsoft deltar i EES: s “Mainnet Initiative”, som började i augusti 2019 som en “teknisk arbetsgrupp” för att öka företagens arbete på Ethereum-mainnet..

Med det sagt kommer TTI: s inledande ram att gynna flera plattformar, men kanske Ethereum mest, åtminstone först, i den mån plattformen för smarta kontrakt är det största hemmet för offentliga och privata tokeniseringsinsatser för närvarande.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me