MGC Scam: Contract Clogs Ethereum Network, spenderar 1,3 miljoner dollar på gas

MGC

Adressen till ett smart Ethereum-kontrakt kopplat till ett mystiskt och uppenbarligen scammy-projekt med namnet My Gold Coin (MGC) verkar täppa till Ethereum-nätverket.

Per den ETH bensinstation tracker-webbplats, den 24 juli var medianpriset för bensin för att genomföra en Ethereum-transaktion 20 gwei – ett högre än vanligt genomsnitt som indikerade att Ethereum upplevde en akut användningssteg.

0x174BfA6600Bf90C885c7c01C7031389ed1461Ab9 är på gång igen, igensätter Ethereum-nätverket och tvingar gaspriset till 20 gwei.

Detta kontrakt, med titeln "mer guldmynt" har spenderat 1 300 000 dollar på gasavgifter och ingen verkar veta vad det är.

– eric.eth (@econoar) 24 juli 2019

Enligt Gitcoin Gas Guzzlers-sidan var den huvudsakliga syndaren för transaktionens intradagströmning MGC-tokenavtalet, som kan hittas på 0x174BfA6600Bf90C885c7c01C7031389ed1461Ab9.

Ethereums främsta gasgasare den 24 juni. MGC-kontraktet är rött. Bild via Gitcoin

Blockchain-analyswebbplatsen Bloxy noterar att adressen först skapades i januari 2019, efter att ha underlättat en hel del åtta miljoner transaktioner sedan dess, många har varit airdrops av MGC. Adressen genomförde 330 000 transaktioner med MGC enbart den 24 juli.

Det är en stor mängd aktivitet för ett helt dunkelt projekt. Som EthHub-grundare Gnosis-teammedlem Eric Conner betonade i tweet ovan, betyder det överdrivna beloppet av överföringar att projektet redan har spenderat en liten skatt på gasavgifter med liten uppenbar fördel..

Sista gången Ethereum-bensinpriserna allvarligt ökade var i mitten av juli, då MGC-kontraktet var mitt i en ny plötslig aktivitet. Tokenens adress spenderade nästan 100 000 USD i gasavgifter den 16 juli. Så sent som den 22 juli var standardpriset på Ethereum så lågt som 1 gwei per ETH-bensinstation, vilket tyder på att den senaste aktiviteten inte har varit konstant.

Heads up: allt mindre än 20 gwei just nu kommer sannolikt att fastna på grund av trängsel pic.twitter.com/KhY2v3IJcy

– ETHGasStation (@ETHGasStation) 16 juli 2019

Så det som är klart är att stödjarna av MGC-token är de som främst är skyldiga för den nuvarande trängseln i Ethereum-nätverket. Vad som inte är klart exakt är vad som händer bakom kulisserna.

Från den lilla informationen som redan finns, verkar emellertid symbolen och dess flod av transaktioner vara skumma och inte vardagliga till sin natur.

Så vad handlar det om MGC Token?

Projektet More Gold Coin är till synes en bluff.

Det finns för närvarande flera webbenheter som är länkade till MGC, inklusive en engelskspråkig webbplats på mgctoken.io, en kinesisk webbplats på mgctoken.org och ett påstått “officiellt” Twitter-konto som har både engelska och kinesiska.

Det är inte klart vilken koppling webbplatserna .io och .org har till varandra, t.ex. om en rippas från nästa eller om de har samma stöd. Noterbart att Ethereum plånbokstillägg MetaMask flaggar .org-webbplatsen och en annan associerad .biz-webbplats som på en domänvarningslista för nätfiskebedrägerier.

Varningsindikatorn för nätfiske. Bild via MetaMask

“MGC Token skapar en decentraliserad digital tillgångsplånbok med unik teknisk innovation”, förklarar den engelska målsidan. Det kan läsa som tom hoopla, men inte så bildligt tom som den kinesiska sidans förmodade teammedlemmar, som alla verkar vara helt falska identiteter.

MGC-teamet enligt mgctoken.org. Två namn, Springsteen Brain och Abercrombie, känns omedelbart igen som förfalskningar.

Konstiga videor av dessa påstådda teammedlemmar som läser monotont från MGC-centrerade manus har publicerats på YouTube sedan våren. En sådan video hade mindre än tio visningar vid presstiden.

Den påstådda “Springsteen Brain”, som läser buzzword-manus i en serie MGC-videor publicerade på YouTube.

Vissa har redan direkt ropat ut projektet.

“Det är en airdrop-annonsering av en bluffplånbok som ber dig att ange en privat nyckel för att få din belöning”, teknisk chef för TokenMarket, Mikko Ohtamaa hävdade den 17 juli i en tweet som taggades i Eric Conners ovannämnda onsdagstråd.

I en separat tråd från förra veckan testade webbutvecklaren Harry Denley MGC-applikationspaketet och noterade “vi kan bekräfta att de skickade inmatade minnesmärken till deras backend (vilket är ett stort nej-nej).”

Vi kan dock försöka återhämta oss med en mnemonic eftersom registerprocessen är trasig … vi kan bekräfta att de skickade inmatade mnemonics till deras backend (vilket är ett stort nej-nej) https://t.co/QOHO1I6FX2

– harrydenley.eth ◊ (@sniko_) 17 juni 2019

Med den tekniken påstås projektet redan ha stulit mer än 33 000 eter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me