Meet Maple: ett nytt bud vid “Smart Bonds” i Ethereum DeFi

Lönn

Nya projekt uppstår hela tiden i Ethereums decentraliserade ekonomi, eller DeFi, ekosystem. Arenans senaste nykomling vill ge liv åt vad den hyllar som “smarta obligationer” på den mest populära plattformen för smarta kontrakt.

Den 29 oktober genomförde det australiensiska Maple-projektet meddelat dess genomförande i ett inledande inlägg som skisserade den minimala livskraftiga produkten (MVP) som var Maple-protokollet.

Maples så kallade SmartBonds-tokens kan användas för att skapa Ethereum-baserade kryptobligationer med olika riskprofiler, vilket i sin tur kan leda till ytterligare sammankopplade – och tokeniserade – korgprodukter..

Lönn

Som Maples byggare förklarade på tisdag:

”Maple SmartBonds är ERC20-token, som betalas med Dai, som är 100% säkerställda av ränteintäkter av kryptotillgångar. Varje utfärdande av SmartBonds säkerställs av en unik säkerhetskorg som emitterats av låntagaren. Emittenten behåller eget kapital i säkerheten så att de har hud i spelet (normalt 10–20%) medan investerare köper SmartBonds. ”

Att spela in i “money legos” -memet som blivit alltmer populärt i Ethereum DeFi de senaste månaderna, kommer Maples MVP specifikt att förlita sig på Compound Finance cDai tokens.

“Vår MVP är integrerad med Compound, så säkerhetstillgångarna är cDai, vilket är en digital tillgång som tjänar intresse för innehavaren,” sa Maple-teamet och tillade:

”Maple ersätter utlåning med säkerhet med kontanter mot utlåning med säkerhet genom tillgångar. DeFi behöver detta! Det är inte effektivt för företag att avsätta kontanter när de vill ha lån för tillväxt. Maple låter företag låna mot intäktsgenererande tillgångar så att de kan återinvestera skulden och växa. Vi börjar med digitala lån som intäktsgenererande tillgångar men plattformen och tekniken kan utvidgas till prenumerationer, vinstdelningstoken och mycket mer. ”

Projektet konstaterade vidare att systemet kunde användas för att skapa kryptobanker, spekulera i kryptobandräntor och skapa kryptoband-ETF: er, för att bara nämna några möjligheter..

Vi presenterar Maple, DeFis senaste tillskott!

SmartBonds backas upp av kryptotillgångar!https://t.co/yXgCapMXWC

– @maplefinance (@maplefinance) 29 oktober 2019

Rising Bond Intrigue Around Ethereum under 2019

Generellt sett har obligationer varit ett växande ämne i Ethereum i år.

Den dynamiken startade först i april när den stora franska banken Societe Generale (SocGen) rullade ut obligationer till ett värde av 100 miljoner euro, som institutionen kallade “obligations de financement de l’habitat”, som säkerhetstecken på Ethereum.

“Många områden med mervärde förutses, bland annat produktens skalbarhet och minskad tid till marknaden, strukturering av datorkodautomatisering, vilket ger bättre transparens, snabbare överförbarhet och avveckling”, sa SocGen.

I relaterade nyheter godkände Tysklands främsta finansiella vakthund BaFin formellt Fundaments erbjudande om 250 miljoner euro av fastighetsobligationer som tokeniserades på Ethereum i juli.

“Det har verkligen varit första gången vi godkänner ett prospekt avseende blockchainbaserade fastighetsobligationer”, noterade BaFin.

Sedan i september utnyttjade den spanska bankjätten Banco Santander Ethereum på samma sätt som den offentliga infrastrukturen i “första blockchain-obligationen från första till slut” med den smarta kontraktsplattformen.

“Banken emitterade obligationen direkt på blockchain och obligationen kommer också att fortsätta att existera endast på blockchain: ett första steg mot en potentiell sekundär marknad för mainstream-säkerhetstoken i framtiden,” sa Banco Santander i nyheten..

DeFi Vogue: Synthetix, on the Rise, Entices VC

DeFi verkar expandera i alla riktningar, och vissa investerare ser till synes ut.

Den 29 oktober avslöjade till exempel Synthetix-projektet, som har presterat bra på rankingen av DeFi Pulse för sent, att riskkapitalföretaget Framework Ventures hade “stött projektet” genom att köpa 5 000 000 av plattformens SNX-tokens “från Synthetix Stiftelsens kassa. ”

Vi är mycket glada att meddela att Framework Ventures har kommit ombord för att stödja Synthetix! https://t.co/ObB0JpeNk4 @hiFramework $ SNX

– Synthetix (@synthetix_io) 29 oktober 2019

“Ramteamet kommer också att hjälpa till med projektets långsiktiga vision, kortsiktiga problemlösning och ansluta Synthetix med inflytelserika individer och team”, säger Synthetix-teamet.

På liknande sätt köpte riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz i Silicon Valley mer än 200 000 USD i SNX tidigare i månaden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me