McAfee för president? 2020-bud för Libertarian Party-kandidat tillkännages på Twitter

John McAfee President

För bara några timmar sedan tillkännagav John McAfee, skaparen av den ursprungliga McAfee-antivirusprodukten, kryptovaluta-kändis på Twitter att han kommer att gå till USA: s president i det kommande valet 2020. Enligt tweeten kommer han att acceptera en nominering av Libertarian-partiet om det erbjuds. Om det inte erbjuds kommer han att springa under sin egen politiska banner eller kanske som en oberoende kandidat.

John McAfee President

McAfee för POTUS?

I ett fantastiskt tillkännagivande som redan har fått 3500 likes och över 700 retweets på bara några timmar tillkännagav John McAfee sin avsikt att gå till USA: s president. Hittills har svaren varit i stort sett positiva, med ett antal användare på Twitter som kommenterar som “du har fått min röst” eller “president McAfee låter bra för mig”.

Trots tidigare avslag har jag beslutat att köra igen för POTUS 2020. Om jag frågas igen av det libertariska partiet kommer jag att köra med dem. Om inte, skapar jag mitt eget parti. Jag tror att detta bäst kommer att tjäna kryptosamhället genom att tillhandahålla den ultimata kampanjplattformen för oss.

– John McAfee (@officialmcafee) 3 juni 2018

Twitter-användare @SancakliAilesi frågade om droger och bordeller skulle göras lagliga, vilket McAfee svarade med inget annat än en smiley-emoji.

https://twitter.com/SancakliAilesi/status/1003399291388547072

För de omedvetna har John McAfee varit en tidig investerare och högtalare för bitcoin och andra kryptovalutor. Han såg nyligen en del kontroverser i kryptovalutavärlden när hans konto drev en kampanj för att marknadsföra olika altcoins som Reddcoin och Gräns.

Det som följde är vad som senare kallades “McAfee-effekten” där efter att McAfee nämnde ett altcoin skulle priset skjuta i höjden. Några förutspådde till och med att olika bot-nätverk övervakade hans Twitter-flöde för att nämna valutakryptovaluta och sedan automatiskt köpte stora mängder av den och förväntade sig att ett prishopp skulle följa.

McAfee släpper egen valuta

För att göra sakerna ännu mer komplexa tillkännagav McAfee skapandet av sin egen kryptovaluta som kommer att släppas helt på pappersnoter. Valutan, som heter McAfee Redemption Units, innehåller olika bilder av McAfee själv, samt påstås andra olika kryptokändisar, inklusive Roger Ver av den senaste Bitcoin Cash-berömmelsen.

Inget lur. De "McAfee Redemption Unit" är verklig och kommer om 26 dagar. Grafiken är lågupplöst – vill inte ge bort mycket ännu. Tryckt på valutapapper, holografier på båda sidor, seriell, länkad till blockkedjan, lösbar, konvertibel, samlarbarhttps://t.co/ySUwkDuW7s pic.twitter.com/75xTje39X8

– John McAfee (@officialmcafee) 29 maj 2018

Inte många detaljer finns tillgängliga om detta ännu, men det skulle vara intressant att se om McAfee Redemption Unit ser verklig användning. Och om han senare skulle vinna presidentens position, hur dessa två saker skulle samverka.

Har McAfee en riktig chans?

McAfee är utan tvekan en polariserande figur. Människor älskar honom eller hatar honom, men väldigt få som känner till honom har ingen mening alls. Detta kan visa sig spela till hans fördel eftersom president Donald Trump hade en liknande grad av ökändhet under sin kampanj.

John McAfee-profil

Läs vår profil för John McAfee

Vidare, med Donald Trump att uppnå ordförandeskapet redan 2016, kan detta potentiellt lägga grunden för ett McAfee-ordförandeskap. Specifikt hade Donald Trump ingen tidigare politisk erfarenhet och kunde ändå uppnå den högsta positionen i landet.

Trump sprang dock under det republikanska partiet efter att ha uppnått deras nominering. John McAfee skulle ha mycket svårare att köra som libertarian eller under sitt eget parti helt enkelt för att USA aldrig har haft en president som körde under något annat politiskt parti.

Endast ett symboliskt drag?

Medan det libertarianska partiet i USA har haft stor tillväxt, har de fortfarande inte uppnått ens tvåsiffriga väljarantal när man tittar på alla röster i procent. Att få en kändis som John McAfee att springa kan vara något som skulle locka mycket mer uppmärksamhet till festen än tidigare nominerade.

John McAfee har dock inte en så kallad ”ren historia”. Han är väldigt öppen om sin droganvändning, sex med flera partners (med sin frus godkännande) och hans tillfälliga våldsamma utbrott. Det är svårt att säga om detta skulle vara ett hinder eller kanske till och med en fördel för hans kampanj.

Det är också svårt att säga om John McAfee verkligen tror att han skulle kunna vinna en sådan kampanj. Det är möjligt att han helt enkelt gör ett sådant tillkännagivande och kanske deltar i en kampanj helt enkelt som ett symboliskt drag, liksom kanske för att få kryptovaluta ännu mer offentligt..

Oavsett vad som är fallet kan flytten visa sig vara till nytta för kryptovalutan i stort sett helt enkelt för att detta skulle kunna ge det ännu mer offentligt än det redan är. Men kommer John McAfee verkligen att bli vår nästa president? Svaret kommer med tiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me