Litecoin-priset ökar tolv procent efter meddelandet om strålpartnerskap

Litecoin-prisstrålmeddelande

Litecoin har för närvarande en betydande prisökning, upp med mer än tolv procent under det senaste dygnet, eftersom resten av kryptovalutamarknaden förblir relativt stillastående men fortfarande i det gröna. Det populära altcoinet rankas nu som 4: e enligt CoinMarketCap med ett börsvärde norr om 2,2 miljarder dollar.

Litecoin-prisstrålmeddelande

Litecoin upp med tolv procent

Enligt data från CoinMarketCap har priset på Litecoin ökat mer än 12 procent under det senaste dygnet. Vid tidpunkten för ledning leder LTC de bästa altcoinsna baserat på prisvinster under föregående 24-timmars handelsperiod.

För närvarande, på $ 36 och räknat, ligger LTC på den högsta prisnivån på mer än tre veckor. Den 4: e rankade kryptovalutan stängs in på sin toppnivå för 2019 på $ 40. Litecoin är fortfarande mil bort från det högsta priset på 362 $ som sattes i mitten av december 2017.

Liksom de flesta av kryptovalutamarknaderna led LTC stora förluster under 2018-björnmarknaden. Altcoin skapat av ex-Google Engineer, Charlie Lee, gled mer än 90 procent när kryptovalutapriserna tankades.

När det gäller den nuvarande prisvinsten verkar det nyligen meddelade partnerskapet mellan Litecoin Foundation och Beam är ansvarigt. Med detta i åtanke kan prisuppgången vara kortvarig.

Föreslagen strålpartnerskap och antagande av Mimblewimble

I en blogginlägg publicerad av Beam torsdagen (7 februari 2019) avslöjade företaget att det var i diskussioner med Litecoin Foundation om ett eventuellt genomförande av Mimblewimble-protokollet på Litecoin blockchain.

Ett utdrag från inlägget lyder:

”Vi har börjat utforska mot att lägga till sekretess och fungibilitet i Litecoin genom att tillåta on-chain omvandling av vanlig LTC till en Mimblewimble-variant av LTC och vice versa. Vid sådan konvertering är det möjligt att göra transaktioner med Mimblewimble LTC i fullständig konfidentialitet. ”

Teamet har chattat med @vcorem och @beamprivacy team om MimbleWimble på Litecoin med Extension Blks. Positivt överraskad över att Beam redan har genomfört switch-åtaganden med ElGamal. Det är en säkerhetsbrytare för att skydda mot kvantberäkning som bryter CT-sundhet.

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 6 februari 2019

Med dessa pågående diskussioner verkar det som om Litecoin förbereder sig för att utforska introduktionen av sekretessfunktioner. Med hjälp av förlängningsblock som kör Mimblewimble-implementering kommer LTC-användare att kunna använda sekretessfunktioner som inte ursprungligen var en del av Litecoin-operativsystemet.

Litecoin användbarhet

Detta partnerskap med Beam för att införa sekretessfunktioner på Litecoin kommer vid en tid med betydande debatt om LTC: s övergripande nytta. Det verkar vara en växande känsla i vissa håll att framväxten av Lightning Network och andra off-chain Bitcoin-protokolllager effektivt gör alla “Bitcoin-liknande” altcoins föråldrade.

Tidigare har kärnan i argumentet för LTC varit att Bitcoin oundvikligen kommer att närma sig en punkt när nätverket är övermättat, vilket kraftigt minskar transaktionseffektiviteten. Således kommer ett lätt nätverk som LTC att hitta större användning, särskilt för mikrotransaktioner.

Introduktionen av SegWit och den fortsatta utbyggnaden av Lighting Network-funktionaliteten påverkar emellertid giltigheten av dessa påståenden. Genom att svänga till sekretessarenan kan LTC kunna skära en annan nisch för sig själv i det framväxande kryptovalutalandskapet.

Resten av marknaden

LTCs nuvarande uppgång kommer på en dag med små positiva prisvinster för kryptovalutamarknaden i stort. De tio bästa mynten är för närvarande i grönt baserat på prisprestanda dygnet runt, vilket är majoriteten av de andra kryptorna i topp 100-rankningen.

Bitcoin fick 20 dollar i början av handelsdagen i en osannolik “pump” med tanke på de senaste händelserna och har ökat med nästan en procent sedan 7 februari 2019. Utanför de tio bästa, som HyperCash (HC), Veritaserum (VERI), och Quant (QNT) leder vinstdiagrammet med en genomsnittlig dygnsprishöjning på 16 procent.

På baksidan verkar Basic Attention Token (BAT) ha nått slutet av sin minirally på grund av det senaste Coinbase-tillkännagivandet. BAT minskar med mer än tre procent, med Bytecoin (BCN) och THETA (THETA) bland de andra toppförlorarna för dagen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me