Litecoin antagen av Crypto Startup Flexa: LTC nu spenderat i 39 000 butiker

Spedn

2018 gjorde Litecoin (LTC) inte alltför varmt. Kryptovalutan föll i den här marknadens ställning och förlorade platser till konkurrenter i Bitcoin Cash och EOS. Men eftersom tillgångens blockeringsminskning har närmat sig har LTC genomsyrats av en ökning av investeringsintresset och antagandet.

Avtäckt tidigare i veckan har en kommande start av kryptobetalningar lagt till Litecoin, vilket gör den till den femte digitala tillgången tillgänglig på sin plattform.

Spedn

Läs: Vad är Flexa & Spedn? Komplett guide

Litecoin kan nu spenderas på Amazons Whole Foods

Enligt en senaste blogginlägget, Litecoin har nu formellt lagts till Flexa, ett betalningsekosystem som gör det möjligt för handlare att acceptera kryptovalutor och ta emot amerikanska dollar. “OG” Bitcoin-gaffeln, skapad av tidigare Google- och Coinbase-ingenjör Charlie Lee, ansluter sig till Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash och Gemini Dollar – de fyra ursprungliga tillgångarna som fick stöd från Flexa den 13 maj.

Verkligen förklarar varför det gjorde detta tillägg, skriver Flexa i utgåvan att LTC “skiljer sig” från andra blockchain-plattformar med låga transaktionsavgifter (ofta under $ 0,01), snabba bekräftelsestider (2,5 minuter), höga volymer, “och en aktiv gemenskap av ivriga supportrar och betalningsentusiaster. ” Faktum är att Litecoin är känt för att ha en passionerad gemenskap.

Tyler och Cameron Winklevoss vid en kaffe på Starbucks med hjälp av en kryptovaluta de uppfann. Men det är bara början på den här historien, med Nordstrom och Whole Foods som accepterar bitcoin, eter: https://t.co/ftcn7tNX1T förbi @DelRayMan via @Forbes # Konsensus2019 #NYCBlockchainWeek pic.twitter.com/lyJlwNiCKp

– Forbes Crypto (@ForbesCrypto) 13 maj 2019

Från och med presstiden kan Litecoin nu användas för att köpa varor via Flexa i över 39 250 butiker (och räknar) över hela USA. Butikskedjor och restaurangkedjor som accepterar Flexa-backade betalningar, som huvudsakligen dirigeras via Gemini, inkluderar Baskin Robbins, Bed Bath & Beyond, GameStop, Nordstrom, Office Depot, Petco och Whole Foods – varav den sista är förmodligen den mest anmärkningsvärda eftersom lyxbutiken ägs av Amazon. På talet vid Asia Blockchain Summit i Taipei på onsdag sa Lee till en publik:

”Jag är glad över att se Flexa hjälpa till att driva den allmänna antagandet av Litecoin-betalningar. Att kunna betala med LTC på alla dessa nya stora köpmän är bra för hela Litecoin-samhället. ”

Litecoin kan nu spenderas, och därmed konverteras till fiat, via Flexas SPEDN-applikation, som för närvarande finns på Apples iOS och testas på Android.

Detta kommer strax efter att Litecoin Foundation, organisationen bakom mycket av kryptovalutans utveckling och antagande, gått ihop med två kryptoindustripartners, Bibox Exchange och Ternio, för att släppa ett betalkort som kan “laddas” med LTC, Bibox Token och Ternio Token. Detta är förmodligen större nyheter än Flexa, eftersom det tillåter användare att spendera någon av de ovan nämnda digitala tillgångarna i alla butiker som accepterar Visa plast.

Svullnad Adoption

Detta kommer när kryptovalutor i stort har börjat se deras livskraft som ett utbytningsmedel, både digitalt och fysiskt. Som rapporterats av detta uttag på ett tidigare datum har tv-speltjänsten Twitch börjat acceptera prenumerationsbetalningar via BitPay igen, vilket ger tittarna en chans att bidra till sina favoritspelare med Bitcoin och Bitcoin Cash. Även elektronikdistributören Avnet, integritetscentrerad webbläsare Tor och telekommunikationsjätten AT&T har nyligen lagt till kryptovalutabetalningar.

Den framstående blockchain-forskaren Willy Woo hävdar att sådana fall av adoption borde vara en positiv tillväxtkatalysator för Bitcoin:

”Alla fortsätter att diskutera varför acceptera BTC som valuta. TLDR; ”Vem bryr sig, det är marknadsföringsexponeringen det genererar.” Det bidrar till Bitcoin SoV borg-effekten. ”

Det är uppenbart att stora företag börjar se att det finns en användning för Bitcoin och dess likvärdiga tillgångar. Men vissa kryptovalutakommentatorer har hävdat att det är irrationellt att spendera Bitcoin på förbrukningsbara, ömtåliga varor. Faktum är att den framstående industrin analytiker och investerare Murad Mahmudov en gång sa till tidigare Wall Streeter Tone Vays att han skulle vara benägen att behålla sin Bitcoin i över 10 år för att inte missa någon uppåtriktad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me