Lightning Network & Ethereum Combo är här med tillstånd av Blockade Games

Lightning Network Ethereum

En meld mellan Ethereum och Lightning Network, den föreslagna skalningslösningen i andra lager för Bitcoin-nätverket, har kommit.

Den här veckan meddelade blockchain-spelstart Blockade Games att det hade integrerade Lightning Network-betalningar in i sitt ekosystem, så att användare kan använda nätverket i andra lagret för att göra betalningar i spelet i företagets Neon District-spel.

Lightning Network Ethereum

Specifikt är tanken att dessa LN-betalningar därefter kan “starta en serie händelser i vilken annan kedja som helst, som att prägla en helt ny Neon District-tillgång till en köpares plånbok Ethereum eller Loom Network. ”

https://twitter.com/VitalikButerin/status/1157284223218343936

Som Blockade Games förklarade i deras tillkännagivande:

”Vi tror att Ethereum kommer att vara en integrerad del av framtiden för icke-fungibla tillgångar och blockchain-spel. Vi tror dock också att Bitcoin är pengarnas framtid, och många av våra spelare föredrar att hålla de flesta, om inte alla, sina pengar i Bitcoin. Vi vill göra det möjligt att betjäna våra största anhängare och spelare i Bitcoin-nätverket samtidigt som vi använder all infrastruktur som finns på Ethereum och andra blockchain-nätverk. ”

Starten sa att de möjliga användningsfallen för denna speciella typ av smälta var mångfaldiga, såsom att tillhandahålla spelrespawns till priset av en handfull Satoshis:

”Det finns många fler användningsfall som ännu inte har undersökts. Bland dessa tittar vi på att tillhandahålla mikrobetalningar i realtid till spelutvecklare och innehållsleverantörer – så att du kan betala för ytterligare liv för bara några få Satoshis. ”

Phonon-nätverket ansluter inte kan användas av både Bitcoin och Ethereum

På tal om innovationer som är relevanta för både Bitcoin och Ethereum, skulle det nyligen föreslagna Phonon Network inte ansluta de två blockkedjorna men kan särskilt användas av antingen.

Byggt av GridPlus-teamet är Phonon Network ett ”hårdvaruövervakat off-chain betalningssystem.”

Det andra skiktets skalningssystem skiljer sig emellertid från andra liknande projekt som LN och Raiden Network eftersom dess betalningar – så kallade “paket” – överförs direkt mellan deltagare utan att någon tredje part behövs, t.ex. dirigeringsnav.

“Phonon-nätverket har fördelar genom att det inte kräver kapitallåsning, mellanhänder eller deltagare för att kontinuerligt övervaka blockkedjan”, sade GridPlus-grundare Karl Kreder på nätverkets tillkännagivande..

Tekniskt sett är systemet blockchain agnostiskt men förbereds för Bitcoin och Ethereum först. Genom att vara hårdvarudrivet skulle nätverket förlita sig på smarta kort för att göra privata transaktioner utanför kedjan.

Sådana smarta kort skulle transaktioner i “fononer” som mappas till kryptovalutans insättningsadresser.

Mängden “inslagna” Bitcoin i Ethereums DeFi Rising

Om man tittar på mätvärdet för bitcoin som är låst i Lightning Network är det svårt att med säkerhet säga hur mycket BTC är i LN eftersom privata kanaler döljer det faktiska beloppet.

Ändå verkar det på ytan att mängden BTC låst i LN minskar stadigt de senaste veckorna. Omvänt verkar mängden “Wrapped” bitcoin (WBTC) som tokeniseras i Ethereum-nätverket vara uppåtgående.

&# 129300; hur kvadrerar vi dessa två saker? https://t.co/fZxyx8ePjb pic.twitter.com/BkIaZB7Q8U

– DavidHoffman.eth&# 129506; (@TrustlessState) 1 augusti 2019

Enligt den decentraliserade finansspårningssidan DeFi Pulse uppgår mängden WBTC som för närvarande präglas på Ethereum för närvarande bara blyg på 6 miljoner USD. Det är betydligt högre än de 1 miljoner dollar som präglades i början av maj 2019.

Sammantaget finns det nu 563 WBTC vid presstid.

Intressant är att den tidiga Bitcoin-intressenten Charlie Shrem nyligen sa att han föredrar att kunna öppna en MakerDAO collateralized debt position (CDP) med bitcoin istället för eter (ETH). Några påpekade snabbt att en liknande drag snart skulle vara möjlig genom Multi-Collateral Dai (MCD).

Intressant – jag kunde finansiera en $ DAI och låna ut det till 10% med @Dharma_HQ för att bevara uppsidan i ETH. Men jag skulle hellre göra detta med Bitcoin och inte ETH. Tankar ?

– Charlie Shrem (@CharlieShrem) 1 augusti 2019

Med andra ord, om WBTC en dag röstas in av Maker-communityn, skulle det vara möjligt att använda WBTC som säkerhet i en CDP istället för ETH. Det återstår dock att se vilka altcoins som kommer att röstas in i MCD-programmet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me