Lärare vänder sig till Blockchain med nya program och arkivering

Blockchain får mycket uppmärksamhet från universitet runt om i världen. Det är ett hett nytt studieområde, men det kan också hjälpa universitet att dela information säkert. Högre utbildning är ett av de viktigaste områdena i det moderna livet. En examen från ett prestigefyllt universitet kan vara extremt värdefullt. Tyvärr finns det inget internationellt system som hjälper till att fastställa en examens legitimitet.

Idag kommer en person som studerar i USA sannolikt att söka arbete på den globala arbetsmarknaden. Alla arbetsgivare vill se till att en potentiell medarbetares utbildningsuppgifter är korrekta. Det enda sättet att bekräfta en utbildningsrekord idag kräver direktkontakt med ett universitet och eventuellt andra skolor också.

Mot bakgrund av detta samlades många utbildningsinstitutioner för att skapa Groningen-deklarationen. Kort sagt är Groningendeklarationen en internationell insats för att effektivisera informationsutbyte i det globala utbildningsgemenskapen. Idag står också universitet inför nya utmaningar för sina befintliga studier, vilket kan utöka blockchain-läroplanen för att övervinna dem.

Blockchain kan vara Global Education Hub

Hittills har mer än 40 amerikanska universitet undertecknat Groningendeklarationen. Globalt är detta antal mycket högre. Trots den internationella insatsen för enklare tillgång till säkra akademiska poster har det funnits lite i vägen för enighet om hur plattformen kan utvecklas vidare i den verkliga världen.

Enligt en rapport som författats av Merija Jirgensons och Janis Kapenieks från Riga Technical University (RTU) i Lettland verkar det inte finnas någon enighet om hur man bäst strukturerar en global blockchain-plattform. För att säga: ”Européerna, särskilt i Storbritannien, har föredragit Ethereum; medan amerikanerna har valt bitcoin blockchain, ”står det i rapporten.

Rapporten från RTU fortsätter att säga att “De flesta stater i EU planerar blockchain-strategier för att passa nationella dagordningar, och de flesta använder Ethereum-blockchain.” Rapporten citerar MIT Blockcerts-applikationen som ett exempel, “(MIT Blockcerts) är för närvarande inte tillgänglig för Ethereum”, vilket är den arkitektur som gynnas av statliga utvecklare i Europa.

Behovet av nya idéer finns överallt

Universitetssystemet är känt för att vara långsamt att anpassa sig till ny teknik. Ökningen av DLT är ett perfekt exempel på hur högre utbildning har lämnats och vägrar att anta en mer marknadsinriktad strategi för deras informationsarkitektur..

När blockchain-program erbjuds universitetsstudenter har intresset varit extremt högt. Blockchain undersöks av många globala megaföretag och har fått stöd som kan mätas i miljarder dollar av regeringar. Om universitet fortsätter att motstå blockchain-baserade plattformar riskerar de att stängas av en framväxande utvecklingskultur.

Studenter älskar Blockchain!

Medan många universitet har varit långsamma med att investera i blockchain-utbildning, arbetar University of California i Berkeley (UoC Berkeley) med att föra samman blockchain-teknik, utbildning och samhället. Ben Bartlett frågade en grupp studenter vid UoC Berkeley, ”Vi har minst 1400 hemlösa i vår stad, och det inkluderar många här på UC Berkeley,” berättade rådet Bartlett till klassen. ”Så hur kan vi använda blockchain för att finansiera ett nytt välstånd? Det är en utmaning som jag vill att du tar på dig. ”

Den klass som kommunfullmäktige Ben Bartlett talade undervisas av Po Chi Wu, som är gästprofessor och tidigare riskkapitalist.. UoC Berkeley är inte ensam att erbjuda blockchain-kurser till sina studenter. New York University, Stanford och Georgetown hoppar också in i ett område som har skapat en 200% ökning av antalet jobb på årsbasis..

Inom ett område som just har börjat bli vanligt kommer universitet som väljer att utveckla läroplaner som hjälper sina studenter att gå in i en växande bransch att säkra långsiktig tillgång till blockchainvärlden via sina alumner. För tillfället finns det liten interaktion mellan regeringen i USA och framväxande blockchainfokuserade universitetsavdelningar, vilket är ett annat område där andra nationer verkar dra sig före USA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me