Kryptoförvar (CDR) kan förändra skuld- och kapitalavräkning till det bättre

CDRX

Om du undrar vad ett Crypto Depository Receipt (CDR) gör är du förmodligen inte ensam. Några av de största namnen i kryptor arbetar på CDR-plattformar som kan skapa några större förändringar på de finansiella marknaderna. CDRX är bland de företag som arbetar med att popularisera CDR och skapa nya nivåer av säkerhet och effektivitet i avvecklingsteknik.

CDRX

Coinbase rör sig förmodligen i samma riktning som CDRX. I en nyligen presenterad presentation vid TechCrunch Disrupt i San Francisco utökade Coinbase VD Brian Armstrong om varför kryptos kan vara nästa stora sak i världen av finansiella överföringar,

“Web 1.0 handlade om att publicera information, web 2.0 handlade om interaktion och web 3.0 kommer att handla om värdeöverföring på internet, för nu har webben denna ursprungliga valuta och så kan applikationer byggas som omedelbart utnyttjar denna globala ekonomi på internet . ”

Tanken att befintliga tillgångsslag som aktier och obligationer skulle kunna handlas via en ny tillgångsslag är potentiellt revolutionerande. Medan Brian Armstrong inte hoppade på idén att en ny form av krypto skulle kunna användas för att handla befintliga instrument, är det precis vad CDRX arbetar för att skapa.

CDRX har en djärv vision

Liksom de flesta saker i det nuvarande finansiella systemet är det inte särskilt effektivt att avveckla affärer på aktiemarknaden. CDR: er adresserar en av de största ineffektiviteterna i företagens värld. När en person köper en aktie i ett företag är börsen endast ansvarig för att se till att handeln avvecklas och att betalda pengar förvandlas till en aktie i ett företag. När en person äger den aktien måste alla andra företagsverksamheter hanteras.

CDR kan göra saker mycket enklare. I stället för att behöva hålla offentliga möten och betala revisorer för att dela ut utdelningar kan CDR göra de flesta företagsansvar automatiska. Ett smart kontrakt kan enkelt betala ut en utdelning och omröstning online kan spara otaliga pengar för aktieägarna årligen.

Dessutom gör CDR-skivor fraktionerat ägande enkelt. Om en liten investerare vill köpa en bråkdel av en dyr aktie gör CDR det enkelt. Detta kan också användas för många andra typer av tillgångar, som obligationer eller kryptor. CDRX arbetar med tillsynsmyndigheter för att hantera många finansiella instrument, och är också redo att hantera kryptos också.

Blockchain för en enorm marknad

Den nuvarande marknaden för aktier, obligationer och andra derivat är värd mer än 600 biljoner dollar. Så länge tillsynsmyndigheter är villiga att följa med CDR kan en plattform som CDRX medföra snabb förändring av den etablerade ekonomiska ordningen. En av de största fördelarna som CDR erbjuder till alla inblandade är grundbaserade handelsavgifter, vilket är lika meningsfullt för en enskild investerare som för en högfrekvent handelsoperation.

Beroende på hur tillsynsmyndigheter ser CDR kan de snabbt bli populära. Eftersom en CDR helt enkelt är ett nytt sätt att hålla en befintlig tillgång kan de användas för att konvertera befintligt eget kapital och skuldinstrument till en form som skulle vara mycket lättare och billigare att handla. Det är svårt att säga när CDR kan börja fånga, men med tanke på deras låga kostnad för användning finns det ett stort ekonomiskt incitament att driva på deras antagande.

Potentiellt enklare handel över hela linjen

Medan kryptomarknaden har varit under press under hela året är kryptovalutor förmodligen här för att stanna. CDR kan också användas för att säkert handla kryptor och erbjuda en säkerhetsnivå som många oreglerade börser inte kan matcha. På samma sätt som en aktie eller en obligation kunde konverteras till en CDR, kan vilken krypto som helst också följa samma väg för att bli handeln via en CDR.

David Ward, VD för CDRX, hade detta att säga om sitt företags omfattning och potentiella räckvidd,

”När vi skapade vår CDR-produkt har vi satt med investerare, emittenter och tillsynsmyndigheter för att ta itu med deras frustrationer över traditionella marknader. Vi ligger i framkant av denna utveckling och till skillnad från andra värdepapperiserade tokenmodeller krävs inte direkt deltagande från emittenter. Vår strategi utnyttjar en beprövad väg till värdepapperisering som, efter godkännande från lag, möjliggör omedelbar omvandling av hela marknaden. ”

CDR är förmodligen fortfarande i sin linda. Liksom de flesta saker i blockchain-rymden kommer regelverk och antagande av branschen troligen att försena potentialen för effektivitet som CRD: er ger till marknaden. CDRX verkar vara medveten om detta. Den nya plattformen kanske kan använda kryptohandel som ett sätt att demonstrera deras plattforms lönsamhet, eftersom det befintliga finansiella systemet hämtar upp vad blockchain erbjuder en mycket bredare användarbas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me