“Korrigering” av Bitcoin-pris kan leda till ytterligare antagande av kryptovaluta på vägen

Bitcoin $ 150 000 Pris

Det finns inget gömande för blodbadet på kryptomarknaderna. Nästan alla mynt har sålts som om det inte finns någon morgondag. Bitcoin har varit en industristandard för värde, men det blir slaktat. Under den senaste veckan bröt BTC stöd och handlade under 4000 USD. Många kommentatorer jämför kryptor med andra ekonomiska bubblor.

Mississippi-bubblan och Tulip Mania används ofta för att beskriva prisåtgärden på kryptomarknaderna under de senaste 18 månaderna. Andra människor har använt ”dot-com” -kollapsen som en analogi för kryptos. En titt på ett diagram kommer att bekräfta någon av dessa jämförelser, vilket förmodligen gör kryptotjurar mer än lite nervösa.

Bitcoin kraschar

Bitcoins död har överdrivits mycket

Låt oss komma ihåg var BTC-priserna var när 2017 började.

Här är en artikel som beskriver hur BTC toppade $ 1 000 USD den 1 januari 2017, vilket är en nivå som den först hade uppnått ungefär tre år tidigare. Till skillnad från 2014 gick BTC på en vild resa till nästan $ 20.000 USD under förra året, vilket tydligt drivs av spekulativt intresse i efterhand.

Matthew Newton, som arbetar som analytiker på eToro kommenterade det,

”Naturligtvis har kommentatorer dragit jämförelser mellan den nuvarande björnmarknaden och dot-com-bubblan på 1990-talet”, och fortsatte, “Även om detta är oundvikligt, vågar jag föreslå att det inte är särskilt användbart – det är lite som att förkunna slutet av FTSE 100 i slutet av 2008. En av fördelarna med en björnmarknad är att det rensar ut människor som vill tjäna pengar snabbt och inte är intresserade av den underliggande tekniken. De som förstår tekniken och ser fördelarna tenderar att hålla fast och tillföra värde till marknaden. ”

En sak som den fantastiska ökningen av krypton kunde uppnå är utbredd allmän kunskap om sektorn. Ungefär som internetaktier 1999 såg människor över hela världen till kryptor för att tjäna sin förmögenhet över natten.

Bitcoin vs Dot Com Bubble

Läs: Bitcoin vs Dot Com Bubble

Självklart verkar historien om ”enkla pengar” alltid ha ett ruttent slut, vilket leder oss till idag. BTC-priserna är fortfarande högre än 370% från var de var i januari 2017. Även om BTC sjönk till $ 1 500 USD skulle det fortfarande ha en vinst på 50% på mindre än två år.

På de etablerade finansmarknaderna är det svårt att få den typen av avkastning.

Den långa utsikten ser fantastisk ut

Det finns många människor i kryptosamhället som är långsiktiga hausse på sektorn. En positiv syn låter alltid naiv i björnmarknadens grepp, men tjurarna har all anledning att vara optimistiska.

Under de senaste två åren vaknade världen upp till blockchain-miraklet, och idag går hundratals miljoner utvecklingsdollar in i en teknik som varit extremt dunkel för bara ett eller två år sedan.

Angel Versetti är VD Ambrosus, och han berättade Den självständiga det där,

“Jag skulle inte jämföra det nuvarande läget på kryptomarknaden med dot-com-bubblan”, och “Även om det finns likheter när det gäller övervärderade nystartade teknologier med obevisade eller ohållbara affärsmodeller som var oupphörliga i både dot-com och crypto, den stora omfattningen av krypto- och dot-com-företag är inte jämförbara. Jag tror inte att vi är, eller var, någonstans nära en bubbla med kryptovaluta. ”

Grundaren och VD gör en bra poäng, men som många människor i kryptovärlden kan han överse det faktum att stora företag inte kommer att börja använda oreglerad teknik för betalningar och besparingar.

Skapandet av valuta har alltid kontrollerats av en regering, av den enkla anledningen att det är ett otroligt kraftfullt socialt verktyg.

Blockchain och cryptos har verkligen skapat möjligheten till statslös valuta, men som Kina har visat kommer de makter som inte kommer att acceptera ett monetärt system de inte kan kontrollera (Kina litar inte på det amerikanska monetära systemet heller).

Vem vinner loppet till ett nytt monetärt system?

På samma sätt som de flesta inte vet hur man bygger eller programmerar en dator är det väldigt få som faktiskt förstår penningens natur. De flesta bryr sig inte och vill bara kunna köpa en liter mjölk eller påse chips på marknaden.

För närvarande har kryptor långt kvar innan de ersätter dollar, rubel, euro eller någon annan fiatvaluta som har statligt stöd och stöds av en centralbank.

Intressant är att det finns stora banker som arbetar med både Ethereum och Bitcoin. BBVA använde Ethereum blockchain för att stänga ett syndikerat lån, även om de inte använde ETH som en del av betalningsprocessen. För närvarande verkar det som om de flesta som är inblandade i kryptos inte håller dem som en värdebutik eller som ett transaktionsmedel.

Om det fanns en väntande marknad för kryptos som betalningsmedel, eller om det fanns ett brett stöd för kryptos till en viss prisnivå (över det nuvarande handelsområdet), skulle de inte vara i fritt fall. Vid någon tidpunkt kommer det verkliga värdet av kryptos att hävda sig och marknaden kommer att bilda en botten.

När den här botten inträffar kommer det sannolikt att vara en livstids köpmöjlighet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me