Kon’nichiwa! Ethereum Devcon 5-festligheter börjar i Japan

Devcon

Årets Devcon-konvention – där Ethereums bästa och ljusaste träffas årligen för att främja innovation – är officiellt a-go, värd Ethereum Foundation (EF) med stöd från dussintals intressenter för kryptovalutaekosystem..

Hölls i Osaka, Japan, öppnade den femte delen av konferensen den 8 oktober och slutar den 11 oktober.

Devcon

“Detta är en konferens för byggare av alla slag: utvecklare, designers, forskare, klientimplementörer, testingenjörer, infrastrukturoperatörer, samhällsorganisatörer, socialekonomer och konstnärer,” Devcon 5 hemsida förklarar.

Högtalare, Blixthögtalare, Workshops, Oh My!

Utan brist på intriger och aktiviteter i väntan på den veckolånga sammankomsten kommer det svåraste för många Devcon-besökare att välja vilken av konferensens många evenemang som ska gå till.

Som ledare för kongressens huvudsakliga talplatser ingår siffror som har varit och kommer att fortsätta att vara inflytelserika för att bygga Ethereums framtid, inklusive EF: s verkställande direktör Aya Miyaguchi och några av projektets viktigaste tekniska visionärer, som Vitalik Buterin, Vlad Zamfir och Karl Floersch.

Ändå är detta bara några av de mer kända ansikten bland de många anmärkningsvärda huvudpresentatörerna som är planerade att tala i Osaka. Andra inflytelserika personer som också presenterar inkluderar EF-samhällsrelationer maestro Hudson Jameson, ekonomisk teoretiker Zoe Hitzig, Gitcoin-grundare Kevin Owocki, kryptografiforskare Benedikt Bünz, hacktivist Amir Taaki, MyCrypto-koncernchef Taylor Monahan och mer.

Kortare presentationer från “Lightning Speakers” kommer också att ställas upp under hela veckan, till exempel från Augurs Joey Krug och Ethereum 9¾-skapare Wanseob Lim, samt många workshops om ämnen som mänskliga läsbara kontrakt, decentraliserade derivat och ins-and- outs av det nya Lira-kodningsspråket.

Enterprise Ethereum Alliance (EEA) skisserar nytt Token-arbete

EEA – det företagsfokuserade konsortiet som består av Ethereum-ekosystemets grundpelare som ConsenSys samt traditionella industrimakter som Cisco, Intel, IBM och Microsoft – har skapat ett nytt system för tokenbelöning för att stimulera samarbetsarbete mellan organisationer, t.ex. ett konsortium som EES.

Särskilt den ideella kroppen lyfter fram nytt system, som leddes delvis av team på Intel och Microsoft på den andra dagen av Devcon 5-evenemang.

Tillkännagavs precis: Enterprise Ethereum Alliance avslöjar Token-Enabled Blockchain i aktion kl # Devcon5. Läs mer här: https://t.co/leAV0nGb5R pic.twitter.com/gpe9iqfplD

– Enterprise Ethereum Alliance (@EntEthAlliance) 7 oktober 2019

Specifikt använder systemet belönings-, rykte- och straffpengar för att tillåta samarbetsorganisationer att belöna kodbidrag och straffa brister, som att lämna in deltagande. Det är den första ansträngningen att bli resultatet av Token Taxonomy Initiative, som EES tillkännagav redan under våren som ett försök att standardisera tokeniseringsarbetet runt Ethereum..

Dessutom kommer EEA att hålla ett öppet forum och en separat interaktiv diskussion på Devcon 5, med båda evenemangen inriktade på hur man kan öka bredare samhällssamarbete.

“Jag uppmuntrar alla Ethereum-utvecklare att komma till workshopen och öppna forumet för att samarbeta med oss ​​och diskutera hur EES-specifikationer kan hjälpa till att driva det övergripande antagandet av Ethereum”, säger Paul DiMarzio, EES-direktören för gemenskapen.

Alla ögon på nästa år

Medan årets Devcon 5 inte har kommit och gått ännu kommer en fokuspunkt på konferensen att vara 2020 – eller snarare Ethereum-gemenskapens planerade övergångssteg för att aktualisera blocket “Ethereum 2.0”, som kommer att rulla ut någon gång nästa år.

EF-forskaren Justin Drake slog vågor tillbaka i juli när han gjorde den första offentliga indikationen på att Genesis-blocket för ETH 2.0 skulle kunna starta så tidigt som 2020. Det återstår att se om utrullningen kommer att skjutas tillbaka till Q2 eller Q3, men allmänt samförstånd bland Ethereum-utvecklare är att plattformens utveckling kommer att börja nästa år.

Den senaste utvecklingen av interoperabilitet bland de bästa ETH 2.0-klienterna gör Q1 mer genomförbart. Även om ingenting har slutförts för tillfället är det uppenbart att optimismen går högt bland Ethereum-gemenskapens olika intressenter före den stora Serenity-uppgraderingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me